Geen finale voor Almere na enerverende play-offs tegen DKC

Geen finale voor Almere na enerverende play-offs tegen DKC

Het is Almere niet gelukt zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. Met een toch wel wat verrassende opstelling, mede door blessures, studieverplichtingen en mogelijk te spelen golden games, kwamen de Almeerders net tekort tegen het Haagse DKC.

clubzoeker

Maak kennis met Mark Caljouw!

In een zeer sfeervolle sporthal werd het 5-3 voor de bezoekers na een 4-4 gelijkspel (maar winst voor DKC na de golden game) in Den Haag. De naar schatting 450 toeschouwers (waaronder ook veel DKC-supporters) kregen mooie wedstrijden voorgeschoteld.

Good old Georgy van Soerland-Trouerbach werd bij de selectie gehaald en moest met Manon Sibbald proberen het punt voor de damesdubbel binnen te halen. Dat pakte toch niet goed uit. In de eerste game kwamen de dames nog wel goed terug van een 14-16 achterstand naar een 18-16 voorsprong maar Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan waren op de beslissende momenten net iets doortastender en wonnen alsnog met 22-20. Dus moest het in de tweede game even recht worden gezet. Steeds een voorsprong en van 11-8 werd de game betrekkelijk eenvoudig gewonnen met 21-15. De derde game echter was een duidelijke prooi voor de Haagsen. Na een 11-6 ruststand maakten Alyssa en Marlies snel een einde aan de Almeerse aspiraties. Met 21-13 pakten ze overduidelijk de game en dus de partij.

De van de blessure herstelde teamcaptain Dave Khodabux en Adam Hall hadden niet erg veel te duchten van hun tegenstanders Joran Kweekel en Thomas Wijers. De Almeerders waren in de eerste game met 21-11 oppermachtig. Ook in de tweede game waren ze duidelijk de betere partij. Hoewel Joran en Thomas iets meer tegenstand boden werd ook deze game vrij eenvoudig met 21-15 gewonnen. Hiermee was de stand 1-1.

De weer fit ogende Sebastiaan Li werd met een zware klus opgezadeld. Hij moest het opnemen tegen de gelouterde Michiel Kruijt. Sebastiaan begon voortreffelijk aan de partij en ging zelfs met een 11-9 voorsprong de rust in. Ze ontliepen elkaar niet veel maar de ervaren Michiel maakte op de juiste momenten de beslissende punten en won met 21-19. In het begin van de tweede game kwam 17-jarige Sebastiaan op een grote achterstand maar vocht zich knap terug tot 10-11. Michiel liet zich daardoor niet van de wijs brengen en bouwde zijn voorsprong weer uit. Met 21-15 won hij dan ook de game. 2-1 voor DKC.

Aram Mahmoud moest het net als twee weken geleden opnemen tegen Joran Kweekel. Aram leek niet goed bij de les en verloor de eerste game met maar liefst 21-5. Snel de eerste game vergetend stond er een compleet andere Aram. Veelvuldig scorend tegen Joran ging hij de rust in met 11-5. Gesteund door het publiek scoorde hij het ene punt na het andere en liep snel uit naar 21-11. De derde game moest dus de beslissing brengen. Na een 8-11 achterstand was het toch weer snel gedaan. Joran had zichzelf weer helemaal hervonden en speelde de partij met 21-13 toch heel simpel uit.

Door afwezigheid wegens studieverplichtingen van Madouc Linders mocht de 14-jarige Amy Tan haar debuut maken voor team 1. Amy nam brutaal een 11-10 voorsprong een deed niets onder voor haar tegenstandster Marlies Baan. Toch moest ze met 17-21 de game laten aan Marlies. In de tweede game weer een voorsprong voor Amy. Via 11-6 en 16-12 liet Amy Marlies toch weer langszij komen en stond het ineens weer 18-18. Ook de laatste punten waren voor Marlies en die won de game met 21-19. Een goed debuut voor Amy maar er had misschien toch wat meer ingezeten. 4-1 voor DKC dat dus nog maar 1 winstpartij nodig had.

De resterende drie partijen moesten gewonnen worden om nog kans te maken op de overwinning en lag de druk nu volledig op Manon Sibbald die Alyssa Tirtosentono als opponente trof. Maar Manon verkeert de laatste tijd in goede vorm hoewel dat er in de eerste game niet uitkwam. Een 11-6 achterstand werd niet meer goed gemaakt en Alyssa pakte die game met 21-16. Maar nu liet Manon zien wie er duidelijk de beste was. Na 11-8 liep ze snel uit naar 17-9 en pakte de game met 21-11. In derde game deed Manon er nog een schepje bovenop. Veel scorend met sterk en afwisselend spel overklaste Manon het Haagse talent in de derde game met 21-9. Tussenstand 2-4 voor DKC. Het kan nog.

Inmiddels waren Adam Hall en de eveneens op het oog van een blessure herstelde Ilse Vaessen begonnen aan hun partij tegen Thomas Wijers en Daisy Bommeleijn. Met een ingepakt been nam Ilse met Adam snel een voorsprong welke de hele eerste game in tact bleef. Met 21-17 werd de game gewonnen. Voor het begin van de tweede game was het toch weer even schrikken. Ilse moest toch weer behandeld worden en bewoog toch wat moeizaam. Ondanks dat werd de tweede game met nog wat meer gemak binnengehaald: 21-14 en Almere kwam terug tot 3-4. Nog een wedstrijd winnen en er zou weer een golden game worden gespeeld.

Op papier een eenvoudige opdracht voor Leon Nottelman en Tamara van der Hoeven. Maar in de praktijk de zware opgave om van het sterke koppel Michiel Kruijt en Veerle Wijers te winnen. Hoewel het verschil niet heel groot was kwam het Almeerse duo tekort. Met twee maal 21-17 zorgen Michiel en Veerle voor de partijwinst en zodoende ook een plek in de finale tegen regerend landskampioen VELO. Almere wenst beide teams veel succes in hun strijd om de Nederlandse titel.

Geen finale gehaald maar over het hele seizoen genomen heeft Almere een prima seizoen gespeeld. Maar als je zo dicht bij bent dan wil je natuurlijk die finale spelen. Daarom toch een teleurstelling maar al met al is er gewoon boven verwachting gepresteerd door het team van Erik Staats en Joris van Soerland. Volgend seizoen weer nieuwe kansen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!