SportSport

EJK 2017: Oranje-kids in kwartfinale tegen Rusland

EJK 2017: Oranje-kids in kwartfinale tegen Rusland

Door de 3-2 winst op Bulgarije werd het Nederlandse jeugdteam poulewinnaar tijdens de groepsfase van de Europese Jeugdkampioenschappen in Frankrijk. De loting heeft bepaalde dat Jong Oranje morgen in de kwartfinale tegenover Rusland staat.

clubzoeker

Maak kennis met Selena Piek!

Nederland U19 heeft zich bij de Europese Jeugdkampioenschappen voor teams in het Franse Mulhouse geplaatst voor de kwartfinales, door met 3- 2 van Bulgarije te winnen en als eerste te eindigen in de poule. Nederland neemt het maandag om 10.00 uur op tegen Rusland.

Nederland speelde vandaag de vierde en laatste poulewedstrijd. Door de winst van gisteren was het ongekend spannend geworden in de poule, met drie teams met 2 gewonnen en 1 verloren wedstrijd. Bij een gelijke stand zou het onderlinge resultaat tellen en dat betekende dat Bulgarije bij winst tegen Nederland niet op de eerste plaats zou eindigen (verloor de onderlinge wedstrijd tegen Spanje met 2-3).

Bij aanvang van de wedstrijden bleek dat de Spanjaarden achter het team van Bulgarije stonden, omdat bij winst van Bulgarije Spanje door zou gaan naar de kwartfinales. Als Nederland wist te winnen had het een beter onderling resultaat tegen Spanje en zou Nederland naar de kwartfinales gaan.

De wedstrijd

Joran Kweekel en Imke van der Aar begonnen de wedstrijd tegen Ivan Panev / Hristomira Popovska. Joran en Imke walsten over de Bulgaren heen en gaven hen geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Joran serveerde de eerste game zelfs uit met een reeks van 7 services achter elkaar. Uiteindelijk stond er een mooie score op het bord van 21/9 en 21/12. 1-0 voor Nederland. Madouc Linders mocht wederom de vrouwenenkel spelen en speelde tegen de Bulgaarse Maria Delcheva. De strijd ging redelijk gelijk op in de eerste game en Madouc had een kleine voorsprong bij de rust; 11/10.Ook na de rust gingen de meiden gelijk op, maar Madouc had de langste adem, maakte bij een achterstand van 18/19 drie punten op een rij en won met 21/19.

Maria ging echter in de tweede game als een bezetene van start en kwam bij de rust op 3/11 voor. Uiteindelijk kwam Madouc wel weer in haar spel, maar kon zij niet verhelpen dat er een derde game gespeeld moest worden; 13/21 voor de Bulgaarse.

In de derde game ging Madouc weer beter draaien en pakte een ruime voorsprong bij de rust (11/6). Daarna lukte het de Bulgaarse toch nog om tot 16-15 te komen, maar Madouc knokte door en zag dat haar tegenstandster en door heen zat. Met de 21/16 winst in de derde game zette Madouc Nederland op een 2-0 voorsprong.

Joran Kweekel speelde de derde partij en had de mogelijkheid om Nederland naar de kwartfinales te slaan. Joran moest het in het mannenenkel opnemen tegen Dimitar Yanakiev. De linkshandige Bulgaar maakte het Joran lastig en won de eerste game met 14/21. Ook in de tweede game was de Bulgaar beter. Joran kon hem bijhouden tot 14/14, maar daarna pakte de Bulgaar in een keer 5 punten op rij (14/19) en kon zo de partij makkelijk naar zich toe trekken met 16/21.

Joran bracht Nederland niet naar de kwartfinales, die eer kwam nu op de schouders terecht van het vrouwendubbel Imke van der Aar en Debora Jille. Ze speelden tegen het koppel Hristomira Popovska / Maria Delcheva. Onze vrouwen hadden een stroeve start, maar via 11/8 voor bij de rust liepen ze mooi uit naar winst in de eerste game: 21/16.

In de tweede game hetzelfde spelbeeld. Nu echter bij de rust een nog grotere voorsprong van 11/6. Het voelde alsof op dat moment tegen twee landen werd gespeeld, want ook de Spanjaarden waren de Bulgaren aan het aanmoedigen vanaf de tribunes. Onze vrouwen roken echter de kwartfinales en vlogen over het Bulgaarse koppel heen met 21/11. De kwartfinales waren een feit!

Het mannendubbel Ties van der Lecq / Sebastiaan Li kon er een mooie 4-1 van maken door af te rekenen met Ivan Panev en Dimitar Yanakiev. In de eerste game hadden ze een grote achterstand, maar konden de game uiteindelijk toch nog naar zich toetrekken met 27/25.

In de tweede game pakten de Bulgaren het Nederlandse duo echter flink terug en werd verloren met 10/21. Ook in de derde game waren de Bulgaren beter en wonnen met 5/21. Het maakte echter niets meer uit, want de kwartfinales waren gehaald.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!