Eerste paal Duinwijckhal gaat in september de grond in

Eerste paal Duinwijckhal gaat in september de grond in

Vandaag is er weer geschiedenis geschreven in het 69 jarig bestaan van Duinwijck: gemeente Haarlem en de Windgroep hebben een overeenkomst getekend waarbij de Windgroep de opdracht heeft gekregen voor het bouwen van de nieuwe hal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eerste paal gaat in september de grond in en naar verwachting zal de hal dan speelklaar zijn in september 2018.

Na een zeer lange reis, die begon in juni 2000 toen het bestuur van Stichting Badmintonhall Duinwijck voor het eerst door de gemeente Haarlem werd uitgenodigd om mee te denken over toen nog het verplaatsen van Duinwijck naar Haarlem-Zuid, begint dit project dus zijn voltooiing te naderen.

Sinds het raadsbesluit van 13 maart 2014, waarin besloten werd om €4,7 miljoen beschikbaar te stellen voor de realisatie van de hal, hebben gemeente Haarlem en Duinwijck constructief samengewerkt om tot deze nieuwe stap te komen. Afronden van Voorlopig Ontwerp naar Definitief Ontwerp om vervolgens te komen tot een aanbesteding van het project. Dit laatste traject dreigde nog even roet in het eten te gooien, omdat de aanbesteding mislukte. Aannemers waren wel geïnteresseerd, maar wilden uiteindelijk niet inschrijven. De Wind Groep is uiteindelijk bereid gevonden om de uitgewerkte opdracht te aanvaarden.

Met de totstandkoming van de nieuwe hal zal Haarlem weer voorop lopen kwa badminton faciliteit, net zo als dat het geval in 1960 toen de oude hal, de eerste hal in Nederland was, specifiek ingericht voor badminton. De nieuwe hal met 9 speelvelden zal in grote mate voldoen aan de laatste eisen zoals gesteld door de Badminton Wereld Federatie (BWF). In hoofdlijnen betekent dit: een verende vloer ter ondersteuning van het bewegen op de speelvelden en ter voorkoming van blessures, ruime uitloop achter en naast de speelvelden, geen reflecties van wanden en plafond die de baan van de shuttle kunnen hinderen, kleuren van wanden en vloer die een rustig en specifiek badmintongevoel zullen geven. Vooralsnog kiezen we ervoor om de speelvelden groen te laten zijn, en de uitloop aan achterkant en zijkant blauw. Ook aan het milieu is gedacht. De nieuwe hal zal 'groen' worden. Zo worden er meer dan 100 zonnepanelen op het dak geplaatst, zal de hele hal voorzien worden van LED verlichting en zal de hal optimaal geïsoleerd worden en voldoen aan de laatste eisen op dat gebied volgens de zogenaamde EPC norm.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!