Almere wint met maximale score van Roosterse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere wint met maximale score van Roosterse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Na de 7-1 overwinning van Almere op Smashing tijdens de kick-off boekten de Almeerders nu een 8-0 overwinning op Roosterse. Vaak toch een lastige tegenstander, maar nu ging het toch wel erg gemakkelijk.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eerlijkheidshalve is het wel zo dat Roosterse niet in hun sterkste opstelling kon aantreden. Maar dat neemt niet weg dat Almere aan kop blijft in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

De eerste partij was het dames dubbel tussen Tamara van der Hoeven / Ilse Vaessen en Anne Vievermans / Kirsten Gennes. Hier kunnen we kort over zijn, want het krachtsverschil was erg groot. Met 21-10- en 21-9 stond er al heel vlotjes een 1-0 voorsprong op het scorebord.

Hetzelfde kan gezegd worden van de herendubbel tussen Jelle Maas / Leon Nottelman en Nico Hermans / Rick Steuten. De Almeerders hadden weinig tegenstand en dat drukte zich ook uit in de cijfers. Tweemaal 21-11 en een 2-0 voorsprong tegen het Limburgse team.

De eerste mannen enkelpartij werd gespeeld tussen Aram Mahmoud en Frank Vermeesch. De eerste game ging heel simpel met 21-12 naar Aram. In de tweede game ging het in het begin redelijk gelijk op, maar daarna nam Aram weer duidelijk het heft in handen. Hij liep snel uit om deze game duidelijk met 21-9 te winnen. En dat was dus 3-0.

Madouc Linders leek niet helemaal bij de les in haar enkelpartij tegen Birthe van den Berg. Birthe nam een 13-8 voorsprong. Maar beetje bij beetje kwam Madouc beter in haar spel en zette de achterstand om in een voorsprong van 17-14 om uiteindelijk de eerste game met 21-17 te winnen. In de tweede game ging het nog beter. Via 11-5 en 21-9 werd de Almeerse voorsprong uitgebouwd naar 4-0.

Manon Sibbald kende geen enkel probleem tegen Kirsten Gennes. Met speels gemak maakte Manon het ene punt na het andere en binnen no time was de eerste game binnen met 21-7. Door het gemak leek de concentratie even wat minder, want in de tweede game kon Kirsten nog bijblijven door wat slordigheidjes van Manon. Maar ze pakte de draad na een 7-5 voorsprong weer op en vergrootte de voorsprong snel. Met 21-11 bracht Manon de tussenstand op 5-0.

Het tweede heren enkelspel werd gespeeld tussen Sebastiaan Li en Rick Steuten. De verhoudingen veranderden niet en Almere bleef de boventoon voeren. Ook nu weer een simpele overwinning. In de eerste game had Sebastiaan met 21-9 weinig te duchten van Rick. In de tweede game echter kon de Limburger nog even bijblijven, maar na de break liep Sebastiaan eenvoudig uit naar 21-11. En dat was 6-0.

Het duo Leon Nottelman/Ilse Vaessen maakte het in het gemengd dubbel tegen Frank Vermeesch / Anne Vievermans toch wel even spannend. Hoewel de eerste game relatief eenvoudig met 21-14 werd gewonnen, kende de tweede game een ander verloop. Bij de break stonden Leon en Ilse met 11-4 achter. Maar na 16-10 in Limburgs voordeel werd de inhaalrace ingezet, maar dat bleek net niet genoeg. Bij 19-20 benutten Frank en Anne hun vierde gamepoint en dat betekende het eerste gameverlies voor Almere. De beslissende derde game was toch weer voor en werd de stand op 7-0 gebracht.

Jelle Maas / Tamara van der Hoeven brachten de eindstand op 8-0. Tegen Nico Hermans / Birthe van den Berg was het krachtsverschil overduidelijk in het voordeel van de Almeerders. Met 21-10 en 21-11 was de volle winst binnen en was de wedstrijd voorbij.

Volgende week wordt het zogenaamde dubbelweekend gespeeld. Op zaterdag 23 september om 19.00 uur wordt er uit gespeeld tegen het Haagse DKC en zondag 24 september in Amstelveen is om 13.00 uur Van Zijderveld de tegenstander.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!