Denise Hall en consorten met een punt terug naar Wijchen

Denise Hall en consorten met een punt terug naar Wijchen

Denise Hall tijdens de Langenfeld Cup van 2010.

De eer was aan Roy en Yannic om het bal te openen in het herendubbel. Zij namen het op tegen Leon Nottelman en international Jelle Maas. Onze heren konden het niveau in het begin eigenlijk prima bijbenen, maar verloren helaas de eerste set.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de tweede set was het verzet deels gebroken, maar alsnog een goede wedstrijd (17-21 / 11-21). De dames Milou en Ella mochten vervolgens de baan op tegen oud-international Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven. Hier werden twee prima sets gespeeld, waarbij onze dames telkens aan het eind een beetje extra lieten zien. Dat was niet genoeg, want Almere ging er met de winst vandoor (17-21 / 16-21).

Brandon stapte vol goede moed de baan op tegen Aram Mahmoud. De wedstrijd was helaas van korte duur, want Aram wist precies wat hij tegen onze Brandon moest doen (12-21 / 7-21). Denise was de volgende die eraan mocht geloven en zij speelde tegen Manon Sibbald. Na een goed begin van de eerste set, leek het kaarsje langzaam uit te gaan. Alsnog bleef ze strijden voor de laatste punten, maar ze kon er helaas geen derde set uit slepen (11-21/19-21).

Yannic speelde een degelijke wedstrijd tegen Sebastiaan Li. Hij vloog zoals vanouds over de baan en had een aantal ongelooflijke ballen terug. Helaas was er ook in deze wedstrijd niks te halen voor Smashing (17-21 / 12-21). Daarna was het aan Maureen om te laten zien wat ze kon. Ze nam het op tegen Madouc Linders en liet een prima wedstrijd zien, waarin ook zij het net niet naar haar kant kon zetten (14-21/19-21).

Na al deze wedstrijden, die in twee sets verloren werden, was het tijd dat er een punt werd binnengehaald. Die boodschap was duidelijk voor onze gemengddubbel koppels en Milou en Roy mochten als eerste de baan op tegen Leon en Tamara om dit te verwezenlijken. Na een super spannende eerste set, die gewonnen werd (en waarbij teammanager Jacky al op het puntje van zijn stoel zat), was het momentum in de tweede set even verdwenen. In de derde set leek een stand van 20-15 Milou en Roy niets meer te kunnen doen, maar het tegendeel werd bewezen want Almere maakte zeven punten op rij en wist de partij vervolgens uit te spelen (27-25 / 15-21 / 21-23). Tot grote teleurstelling van het Wijchense publiek.

Ella en Brandon waren hierdoor echter gebrand om hun wedstrijd wel in winst om te zetten. Ze namen het op tegen Ilse en Sebastiaan en pakten meteen de eerste set in de verlenging. In de tweede set speelde de tegenstander slimmer en beter en daar had Smashing even geen antwoord op. In de derde set begonnen Ella en Brandon weer sterk en pakten ze brutaal de leiding. Deze werd nooit meer weggegeven en dat leverde Smashing het eerste punt op (23-21 / 14-21 / 21-12). Eindstand: 1-7.

Ondanks dat we maar één punt hebben gepakt, mogen we trots zijn op de manier waarop we de eerste wedstrijd hebben aangepakt. Vele malen beter dan twee jaar geleden. Dit belooft veel voor de aankomende wedstrijden. Wij hebben er in ieder geval weer zin in!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!