Jacco Arends en Selena Piek naar mixfinale Dutch Open 2017

Jacco Arends en Selena Piek naar mixfinale Dutch Open 2017

Jacco Arends en Selena Piek hebben op fraaie wijze de finale van het gemengddubbelspel gehaald op de Dutch Open 2017.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het Oranje-duo won in drie games van het als vierde geplaatste koppel Ben Lane / Jessica Pugh uit Engeland. Voor Mark Caljouw was de halve finale van het mannenenkel helaas het eindstation in Topsportcentrum Almere.

Arends en Piek begonnen sterk aan hun halve eindstrijd en wonnen de openingsgame met 21-19. In de tweede game lag het initiatief bij het Engelse koppel, wat resulteerde in een 21-16 verlies voor de Nederlanders. In de beslissende derde game knalden Arends en Piek, de nummers zes van de plaatsingslijst, uit de startblokken. Het Nederlandse duo bouwde het gaatje gestaag uit en won uiteindelijk met 21-12. In de finale wacht zondag een confrontatie met Marcus Ellis en Lauren Smith (als achtste geplaatst) uit Engeland.

Mark Caljouw

De als zevende geplaatste Mark Caljouw kon in de eerste game van zijn halve finale tegen Kento Momota goed meekomen. De Nederlander beet zich vast in de Japanner, maar keek toch steeds tegen een achterstand aan. Momota won de eerste game met 21-16. In de tweede game bleef Caljouw zoeken naar een opening, maar Momota speelde solide en won vrij eenvoudig met 21-6. In de andere halve finale verloor de als eerste geplaatste en tevens titelverdediger Tzu Wei Wang (Taiwan) in drie games van Yu Igarashi uit Japan.

Vrouwenenkel

Titelverdedigster Beiwen Zhang won in de halve finale eenvoudig met 21-9 en 21-11 van Maria Ulitina uit Oekraïne. In de finale speelt Zhang tegen Michelle Li uit Canada. De als zesde geplaatste Li won van Natalia Koch Rohde (Denemarken).

De finale in het vrouwendubbel wordt een Indonesisch onderonsje. Het als eerste geplaatste duo Anggia Shitta Awanda / Ni Ketut Mahadewi Istarani neemt het op tegen landgenoten Della Destiara Haris en Rizki Amelia Pradipta. Tenslotte gaat de eindstrijd in het mannendubbel tussen het duo Liao Min Chun / Cheng Heng Su (Taiwan) en de als tweede geplaatste Japanners Takuto Inoue en Yuki Kaneko.

Zondag 15 oktober 2017 starten de finales om 12.30 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!