clubzoeker

Pijnlijk verlies voor VELO in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Pijnlijk verlies voor VELO in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 30 september 2017 speelde het team van VELO uit tegen Almere. Op papier een hele spannende wedstrijd die geen zekerheden kent. Toch verliep de avond voor de Wateringers niet zoals ze gehoopt hadden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals altijd stonden als eerst de herendubbel en de damesdubbel op de baan. Jim Middelburg en Alex Vlaar speelde tegen het sterke koppel Jelle Maas en Leon Nottelman. Zowel de eerste als de tweede set ging het heel erg gelijk op. Er zaten hele spannende en lange rally's tussen die beide kanten op ging. Toch kon het Almere koppel een klein gaatje slaan in de derde set en zo hun voorsprong uitbreiden met de winst. De setstanden waren 24-26 / 23-21 / 15-21.

Bij de dames was het ook spannend. Myke Halkema en Dorien Lups namen het op tegen Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen. Na een stroef begin vochten Myke en Dorien zich hard terug. De eerste 2 sets wonnen zowel Almere als VELO met 21-16. Een derde set moest er komen om te beslissen wie de wedstrijd zou gaan winnen. Myke en Dorien vochten voor wat ze waard waren en gaven geen enkel moment op. Hierdoor wonnen de dames van VELO met 22-20 in de derde set.

De volgende die de baan op mocht was Marleen Kuipers tegen Manon Sibbald. Marleen kende een hele goede eerste set die ze jammer genoeg net verloor met 21-18. Marleen gaf niet op en bleef zich houden aan de opdracht en won deze set met 24-22. Jammer genoeg ging het kaarsje langzaam uit bij Marleen en kon ze het tempo niet meer aan. Ze verloor de derde set met 21-10. Op de andere baan was Rowan Scheurkogel bezig tegen Sebastiaan Li. Rowan kent nog geen beste start van dit seizoen en met nog geen wedstrijd gewonnen te hebben was hij gebrand om hier verandering in te brengen. Echter wilde zijn tegenstander ook de winst binnen slepen. Rowan probeerde van alles, maar het pakte niet goed uit en Sebastiaan was voor nu een maatje te groot. Rowan verloor met 21-10 en 21-6. Toen was het de beurt aan Alex Vlaar die het mocht opnemen tegen Aram Mahmoud. Alex kende een heel goed en sterk begin en won de eerste set met 21-16 door alle hoeken van het veld te gebruiken en het tempo hoog te houden. In die eerste set gebeurde er iets wat niet de bedoeling was. Alex maakte een sprong en bij de landing voelde hij een soort kramp in zijn linker kuit. In de tweede set voelde hij zoiets gelijks in zijn rechter kuit. Na 11-0 achter in de tweede set is er besloten om geen risico te nemen en de wedstrijd op te geven. Op de andere baan was Dorien Lups aan het spelen tegen Madouc Linders. Op papier een lastige wedstrijd maar het de tegenstander gemakkelijk maken zat er niet in. Alhoewel de set standen vrij makkelijk lijken, was dat het voor Madouc zeker niet. Dorien speelde een degelijke wedstrijd maar had veel moeite om de shuttle op de grond te krijgen. Dorien verloor met 21-11 / 21-12.

Nu gingen de laatste twee mixen de baan op. Op de ene baan Jim Middelburg en Myke Halkema tegen Jelle Maas en Tamara van der Hoeven. En op de andere baan Ewout Beukers en Mireille van Daal tegen Leon Nottelman met Ilse Vaessen. Beide mixen waren van te voren niet te voorspellen. Jim en Myke kende geen goede wedstrijd. Ze hadden veel moeite met hun eigen slagen waardoor ze snel onder druk kwamen. Ze hebben van alles geprobeerd om de wedstrijd om te kunnen draaien maar het mocht niet baten. Almere won met 21-15 / 21-10. Ewout en Mireille kende ook geen goede eerste set. Tot de 11 konden ze nog wel een beetje bijblijven maar het Almere koppel nam al snel afstand en won de eerste set met 21-12. De tweede set ging een stuk beter bij de Wateringers, maar keken de hele set tegen een kleine achterstand aan die ze niet meer goed konden maken en verloren die set met 21-16.

De einduitslag is 7-1 in het voordeel van Almere. Een pijnlijk verlies voor de ploeg uit Wateringen. Het enige wat nu gedaan kan worden is met opgeheven hoofd naar huis gaan, even verwerken en weer doorgaan naar de volgende wedstrijd, want de competitie is nog lang niet afgelopen. Verder worden de supporters van VELO bedankt voor de steun en het aanmoedigen.

Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen het team van Amersfoort op zondag 8 oktober 2017 om 14.30 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!