Almere tankt opnieuw vertrouwen in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere tankt opnieuw vertrouwen in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft ook de laatste wedstrijd in de eerste ronde van de bondscompetitie gewonnen. Duinwijck werd met 5-3 verslagen. Dat tankt natuurlijk vertrouwen voor het tweede deel van de competitie.

SportSport

Maak kennis met Alyssa Tirtosentono!

Na alle negen wedstrijden te hebben gewonnen bedraagt de voorsprong op nummer twee Duinwijck maar liefst 13 punten en omdat als eerste is geëindigd begint het in de kampioenspoule met 5 bonuspunten. Deze tweede ronde gaat van start op 2 december, maar Almere is het eerste speelweekend vrij en begint op 9 december met een thuiswedstrijd.

De eerste partij tegen de nummer 2 van de eredivisie was die tussen Tamara van der Hoeven / Ilse Vaessen en Akvile Stapusaityte / Corine Breukers. De Almeerse dames begonnen goed en gingen met 11-4 de rust in. Ook het vervolg was duidelijk voor Tamara en Ilse en de game werd gemakkelijk met 21-14 gewonnen. De tweede gaf een wat ander beeld, want ze stonden lang enkele punten op achterstand. Na 8-11 en 12-14 wisten ze toch langszij te komen en met 21-18 kwam Almere op een 1-0 voorsprong.

De herendubbel was een partij tussen Dave Khodabux / Leon Nottelman en Ralph Starren / Ties van der Lecq. Dave en Leon waren duidelijk de bovenliggende partij en pakte na 11-7 een 18-13 voorsprong. De Haarlemmers scoorden nog wel drie maal achterelkaar en kwamen tot 18-16 maar daarna speelden Dave en Leon de game bekeken uit met 21-16. De tweede game verliep nog makkelijker. Hoewel wat slordigheidjes in het Almeerse spel voorkwamen namen zij toch rap een 11-3 voorsprong. Daarna was het snel gedaan want met 21-11 werd Almere op een 2-0 voorsprong gebracht.

Aram Mahmoud moest het opnemen tegen Jordy Hilbink die nog geen enkelspel verloren had in de competitie. Een moeilijke opgave dus maar Aram begon uitstekend. Met een o.a. een aantal goed geplaatste smashes kwam Aram via 11-9 op een mooie 17-11 voorsprong. Jordy scoorde nog wel een aantal punten achter elkaar maar Aram kwam bij 20-18 op gamepoint. Hij leek het eerste gamepoint te verspelen door de shuttle tegen de netrand te slaan. Wonder boven wonder bleef de shuttle daar vastzitten en moest scheidsrechter Freek Cox besluiten tot het spelen van een let. Aram pakte het gamepoint nu wel en won met 21-18. In de tweede game kwam Aram op een 4-7 achterstand maar een sterke periode draaide hij dit om naar een 10-7 voorsprong. Vanaf die stand nam Jordy het heft in handen en speelde de game met 21-12 uit. Ook in de derde game kon het nog alle kanten op maar ook nu maakte Jordy na 11-10 het verschil en pakte de game wederom met 21-12 en daarmee het eerste punt voor Duinwijck.

Sebastiaan Li bond de strijd aan met Jerry Natenstedt. Na een 7-11 en 11-17 achterstand kwam Sebastiaan sterk terug tot 19-20. Maar Jerry pakte nog het resterende gamepoint en won de game met 21-19. Ook in de tweede game kwam Sebastiaan op een behoorlijke achterstand. Na de rust bij 5-11 begon Sebastiaan aan een inhaalrace en kwam op 15-16 en stoomde ineens door naar 21-16 en wist er dus een derde game uit te slepen. Hoewel Sebastiaan na 10-11 op een 14-16 achterstand kwam had hij nu ook een sterk eind in deze game. Hij kwam tot 20-17 maar Jerry kwam nog terug tot 20-19. Maar de uitbal werd goed door Sebastiaan ingeschat en dat betekende een 21-19 winst en een 3-1 voorsprong voor Almere.

De nog ongeslagen Manon Sibbald stond tegenover de eveneens ongeslagen, in het enkelspel, Akvile Stapusaityte. Manon begon goed aan de partij en kwam op een 11-6 voorsprong. Met goed geplaatste slagen en smashes kwam Manon op 15-11. Maar toen zat het even niet mee en kwam Akvile langszij en op een 18-16 voorsprong. Met 21-17 pakte ze de eerste game. In de tweede game liep Akvile snel weg naar 16-5. Maar Manon weigerde te capituleren een vocht zich knap terug maar dichterbij dan 13-18 kwam ze niet. De game ging met 21-15 naar Akvile en die bracht Duinwijck daarmee op 3-2.

Ondertussen stond Madouc Linders op de baan voor haar partij tegen Raquel Humphris. Raquel begon voortvarend en nam een 11-4 en 16-5 voorsprong. Maar toen kwam Madouc op stoom en kwam nog op 20-20. Toch was het Raquel die aan het langste eind trok een sleepte met 22-20 alsnog de game binnen. Het verschil was groot in de tweede game. Met gevarieerd spel van Madouc nam zij nu een grote voorsprong. Via 11-3 was de game met 21-8 snel gespeeld. In de derde game ging het gelijk op en ontliepen ze elkaar niet veel. Madouc leek wel de derde game te gaan winnen maar Raquel vocht voor wat ze waard was en pakte de game met 21-18. Dat betekende een 3-3 tussenstand.

De eerste mix was die tussen Tamara van der Hoeven / Dave Khodabux en Jerry Natenstedt / Fabienne van Affelen van Saemsfoort. De eerste game namen Tamara en Dave een 11-4 voorsprong. Hoewel Fabienne en Jerry nog terugkwamen tot 12-9 was het daarna met 21-13 snel gedaan. Nu nog even de tweede game en de winst is binnen. Niet dus. Misschien een gebrek aan concentratie en teveel aan onnodige fouten brachten Fabienne en Jerry terug in de strijd. Na een constante voorsprong voor de Haarlemmers pakten die dan ook de game met 21-16. In de derde game brachten Tamara en Dave alsnog orde op zaken. Duidelijk beter spelend dan in de tweede game werd de game via 11-6 met 21-10 gewonnen en brachten ze de stand op 4-3 in Almeers voordeel.

De andere mix ging tussen Ilse Vaessen / Leon Nottelman en Corine Breukers / Jorrit de Ruiter. Een goede start bracht Ilse en Leon op een 11-3 voorsprong. Na 13-9 werd de game uiteindelijk simpel met 21-13 gewonnen. Ook in de tweede game kwam de winst niet in gevaar. Met een 11-9 bleven Corine en Jorrit nog wel in het spoor maar moesten met 21-14 toch duidelijk hun meerdere erkennen in Ilse en Leon. De eindstand kwam daarmee op 5-3 in Almeers voordeel.

Alle wedstrijden gewonnen en 13 punten voorsprong op de nummer 2. Dat is mooi maar in de tweede ronde is dat verschil verdwenen. De nummers 1 t/m 5 in de kampioenspoule beginnen met respectievelijk 5, 4, 3, 2 en 1 bonuspunt. De eerste wedstrijd van Almere zal gespeeld worden op 9 december om 19.00 uur in Sporthal Raggers tegen de nummer 4 in de eindstand en die is op dit moment nog niet bekend. Dat zal gaan tussen DKC en VELO.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!