Almere op koers na 8-0 uitzege op Amersfoort

Almere op koers na 8-0 uitzege op Amersfoort

In en tegen Amersfoort werd met 0-8 gewonnen en de concurrenten DKC en Duinwijck speelden tegen elkaar met 4-4 gelijk. In het eerste deel van de competitie waren er nog vier wedstrijden waar een derde game beslissing moest brengen, nu was het er maar één.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Morgen staat de topper tegen regerend landskampioen VELO op het programma. De vorige ontmoeting eindigde in een 7-1 overwinning in Almeers voordeel. Zo makkelijk zal het morgen niet worden. Uw steun is vanaf 14.00 uur in Sporthal Raggers zeker nodig.

Voor de eerste keer speelden Tamara van der Hoeven en Madouc Linders samen. In de eerste game ging de dubbel tegen Ilja Bakker en Meike Versteeg dan ook wat stroef. Ondanks een moeizame start wisten ze de eerste game wel met 21-17 binnen te halen met hard werken. In de tweede game waren de dames goed warm en beter op elkaar ingespeeld waardoor de tweede game gemakkelijk met 21-12 werd gewonnen.

Voor de heren Leon Nottelman en Dave Khodabux stond een pittige dubbel op het programma tegen Koen Ridder en Vincent de Vries. De eerste game ging met 21-13 echter vrij gemakkelijk. De mannen speelden aanvallend waardoor Amersfoort de fouten maakten. In de tweede game wisten Koen en Vincent beter in te spelen op het spel van Léon en Dave. Deze game werd daarom ook spannender. De Almeerders kwamen op achterstand maar trokken met 25-23 toch aan het langste eind.

Aram Mahmoud speelde tegen Harald Hiemstra een sterke herensingel. In de eerste game ging hij na de 11 als een speer naar 21-12. Door gewoon de rally aan te houden maakte de tegenstander veel fouten. De tweede game verliep vrijwel identiek en werd met 21-14 gewonnen. Inmiddels een 3-0 voorsprong voor Almere.

Sebastiaan Li speelde een goede wedstrijd waarin hij weinig tegenstand kreeg van zijn tegenspeler Remco Pots. Helaas werd zijn service meerdere keren afgekeurd door de scheidsrechter. Maar dat heeft hem niet uit zijn spel gehaald en kon de wedstrijd makkelijk met 21-14 en 21-9 winnen.

De wedstrijd van Manon Sibbald ging erg moeizaam. Ze was minder snel en vast dan normaal. In het verloop van de eerste game keek ze vrijwel constant tegen een achterstand aan. Na een aantal fouten van de tegenstandster Meike Versteeg, wist ze weer bij te komen en door hard werken en rustig te blijven in de verlenging te winnen. De tweede game was bijna gelijk aan de eerste. Weer keek Manon tegen een flinke achterstand aan. Door aanvallend te spelen wist ze uiteindelijk toch de wedstrijd te winnen met 26-24 en 23-21.

Madouc Linders zette het goede spel van de dames dubbel goed voort en de eerste game was dan ook binnen no time gespeeld. Door aanvallend spel won ze die van Kelly van Buiten met speels gemak: 21-8. De tweede game was een groot verschil met de eerste. Ze begon gelijk met een grote achterstand. Door goed spel wist ze terug te komen en ging het gelijk op. Uiteindelijk trok Madouc met 22-20 aan het langste eind en won de partij en zette de 4-0 voorsprong voor Almere op het scorebord.

Tamara van der Hoeven en Dave Khodabux speelden een spannende mix. De eerste en tweede game gingen allebei gelijk op. In de wedstrijd wisselden mooie punten af met simpele fouten waardoor het verschil klein was. De eerste en tweede game werden daarom ook verdeeld: De eerste game met 21-19 voor Tamara en Dave de tweede ook met 21-19 maar dan voor Ilja Bakker en Vincent de Vries. In de derde game wisten Tamara en Dave zich goed te herpakken. Er werd goed druk gelegd op de dame van Amersfoort waardoor de derde met 21-14 gemakkelijk voor Almere was.

Leon Nottelman en Ilse Vaessen raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Door slim en aanvallend spel wisten ze de eerste game vrij gemakkelijk met 21-15 van Koen Ridder en Kelly van Buiten te winnen. In de tweede had de tegenstander een beter antwoord op het spel van Leon en Ilse en liep het in het begin van de tweede game gelijk op. Maar na de 11 namen Leon en Ilse weer het voortouw en speelden deze game vervolgens ook vrij gemakkelijk uit met 21-14.

Een 8-0 overwinning dus. Een avond met wisselvallige partijen waar ze met zijn allen voor hebben gevochten. Een mooi resultaat. Op naar morgen waar ze weer fris aan de start moeten verschijnen. Het zal een totaal andere wedstrijd worden, maar zullen er in gaan met dezelfde mentaliteit en dat is vechten voor elk punt!

Team 1 wil ook nog extra benoemen dat het erg gaaf is om te zien hoeveel supporters er vanuit Almere zijn om naar hen te kijken en aan te moedigen. Dat helpt echt! Morgen dus (zondag) om 14.00 uur in Sporthal Raggers de wedstrijd tegen VELO.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!