clubzoeker

Almere in stijl naar finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2017-2018

Almere in stijl naar finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2017-2018

Almere heeft de laatste wedstrijd in de kampioenspoule tegen Duinwijck winnend afgesloten. In Sporthal Raggers werd met 5-3 gewonnen en Almere is daardoor op de eerste plaats geëindigd.

SportSport

Ken je BC DINO al?

Dat geeft recht op directe plaatsing voor de finale om het landskampioenschap op 10 maart in Den Bosch. In de hele competitie werd slechts één nederlaag geleden.

Het Almeerse damesdubbel, Ilse Vaessen en Cheryl Seinen, mocht proberen het eerste punt binnen te halen. Dan zou immers de finale een feit zijn. Tegen Raquel Humphris en Fabienne van Affelen van Saens begon het wat stroef maar na de break werd toch snel afstand genomen. Na 11-8 werd het krachtsverschil toch wel duidelijk en drukten de dames duidelijk hun stempel op de partij. Na de 21-12 kon men zich opmaken voor de tweede game. Nu was Almere toch wel heel dicht bij de finale. In die tweede game werd die plek in de finale veilig gesteld. Simpel werd na 11-4 de game binnen gehaald en met 21-8 was de winst verdiend voor Almere. De supportersbus kan geboekt worden.

Van de herendubbel moesten Almere het vanavond niet hebben. Dave Khodabux en Sebastiaan Li keken tegen Jorrit de Ruiter en Jordy Hilbink al snel tegen een 11-4 achterstand aan. Het gelegenheidskoppel kwam na 12-19 nog wel even terug tot 16-20 maar dat was niet genoeg. Met 21-16 ging de eerste game naar de Haarlemmers. In de tweede game werden onze mannen van de baan geveegd. Even niet gekeken en stond er al een 10-0 achterstand op het scorebord. En ja, dan toch het eerste punt en ging Almeerse duo met 1-11 achter de rust in. Ook daarna hadden ze weinig in te brengen en maakten Jorrit en Jordy het genadeloos af met 21-6. Dat was ondanks plaatsing voor de finale wel een dreun.

Toen was het de beurt aan Manon Sibbald. Tegen de Haarlemse sportvrouw van het jaar Debora Jille kwam de winst van Manon nooit in gevaar. Debora behaalde afgelopen weekend met Imke van der Aar nog een mooie tweede plaats op het Zweeds Open. Hoewel Manon niet tot het uiterste hoefde te gaan ging het natuurlijk niet vanzelf. Bij de rust stond Manon met 11-7 voor en speelde de game gedegen uit met 21-15. In het begin van de tweede game leidde Debora nog wel even met 5-2, maar stelde Manon weer snel orde op zaken en zette de achterstand om in een 11-9 voorsprong. Met 21-17 bracht ze een 2-1 voorsprong voor Almere op het scorebord.

Tim Vaessen, al vaker acterend in team 1, trad aan tegen Ralph Starren. Hij begon wat aarzelend maar kwam daarna goed in zijn spel. Na de rust met 11-8 voor was het snel gedaan. Tim nam snel afstand van Ralph en pakte de eerste game met 21-13. In de tweede game een omgekeerd beeld. Nu was het Ralph die een 11-6 voorsprong nam. Hij was Tim de baas met 21-13. De beslissing dus in de derde game. Tim herstelde zich en werkte zich naar 11-6 voor bij de break. Hij bouwde zijn voorsprong vlot uit en zette met 21-13 de tussenstand op 3-1.

Tamara van der Hoeven trof Raquel Humphris in haar partij. Dat de Haarlemse een taaie tegenstandster is bleek weer eens. Tamara kwam op 4-0 achter maar met een paar schitterende punten stond het snel weer gelijk. Toch wist Raquel gedurende het verloop van de game weer voorsprong te nemen met 11-8 en 19-15. Maar Tamara heeft een hekel aan verliezen. Ze perste er nog alles uit en kwam zowaar op 19-19. In het spannende slot kregen beide dames gamepoints. Na een verkeerde inschatting van Raquel op 23 gelijk viel de shuttle op de lijn en benutte Tamara het volgende gamepoint. Met 25-23 toch een zwaar bevochten gamewinst. In de tweede game kwam Tamara weer op achterstand. Na 0-5 en 3-11 hield ze het toch wel voor gezien en pakte Raquel een ruime 21-4 winst. In de derde game ging het in het begin gelijk op maar puntje voor puntje liep Tamara uit naar 11-7. Raquel kwam nog wel terug tot 15-14 maar verder liet Tamara het niet komen. Met 21-18 kreeg zij Raquel uiteindelijk toch op de knieën.

Aram Mahmoud versloeg Jordy Hilbink in de vorige ontmoeting. Dat leek ook nu te gaan gebeuren. Al snel stond Aram op 8-2. Toch wist Jordy goed terug te komen tot 11-10 na een 11-6 ruststand. Maar Aram herpakte zich goed en gaf Jordy geen kans meer. Met 21-16 ging de eerste game naar Aram. In de tweede game kwam Jordy op 11-10 voor maar Aram schakelde een tandje bij en leek met 19-14 de game en de partij binnen te halen. Maar ineens leek het met Aram niet meer te gaan. Jordy scoorde 7 punten op rij en pakte de game met 21-19. Het bleek dat een hinderlijke liesblessure Aram ervan weerhield om nog voluit te kunnen gaan. In de derde game kwam Aram wel met 11-6 voor maar de blessure speelde hem toch parten en verloor de game na 19-19 toch aan Jordy met 21-19.

De eerste mix was die tussen Cheryl Seinen met Leon Nottelman en Fabienne van Affelen van Saemsfoort met Ralph Starren. Het krachtsverschil was wel niet erg groot maar echt in de problemen kwamen Cheryl en Léon niet. Met 11-9 bij de rust kon de voorsprong worden behouden en met 21-18 was de eerste gamewinst binnen. Ook de tweede game bracht geen grote verschillen. Hoewel het de uitslag iets ruimer in Almeers voordeel was werden Fabienne en Ralph zeker niet weggespeeld. Met 11-7 en 21-16 was de winst toch duidelijk voor Almere en kwam de tussenstand op 5-2.

Tamara van der Hoeven en Dave Khodabux kruisten de degens met Debora Jille en Jorrit de Ruiter. De eerste game begon prima en kwam Almere op 6-2. Met 11-10 kwam het Haarlemse koppel nog wel in de buurt maar met 21-17 waren Tamara en Dave toch wel de meerdere. In de tweede game ging het duidelijk minder met de Almeerders. Het zat dan wel niet allemaal mee maar er slopen toch te veel foutjes in hun spel. Zonder Jorrit en Debora te kort te doen was de winst met 21-14 wel dik verdiend voor Duinwijck. Zoals de tweede verliep ook de derde game. Met 21-15 ging de gamewinst en de partij naar Debora en Jorrit. Een 5-3 winst voor Almere en dus op naar de finale!

In de finale treft Almere de winnaar van de play-offs tussen Duinwijck en DKC. De strijd om het landskampioenschap zal plaatsvinden op 10 maart in Sportcentrum Maaspoort in Den Bosch.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!