clubzoeker

Almere versterkt koppositie na 7-1 winst op Amersfoort

Almere versterkt koppositie na 7-1 winst op Amersfoort

Madouc Linders, spelend in Polen, en de geblesseerde Sebastiaan Li werden vervangen door Amy Tan en Tim Vaessen. Omdat Duinwijck vanmiddag met 5-3 verloor van DKC kon de voorsprong in de kampioenspoule worden vergroot naar zes punten op Duinwijck en vijf punten op DKC dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen hadden in de eerste game weinig te dulden van Xandra Stelling en Renske Kwakkenbos. Ze namen vlotjes een 11-2 voorsprong. Na de break hetzelfde beeld. Makkelijk scorend werd het krachtsverschil uitgedrukt in 21-8 winst. Maar zoals vaker wordt een simpele eerste game gevolgd door een moeizamere tweede. Dat was ook bij Tamara en Ilse het geval. Het ging in de tweede game nog wel gelijk op maar Xandra en Renske namen toch een 8-10 voorsprong. Maar toen namen ze weer het heft in handen. Na 11-10 in de rust werd de klus alsnog relatief eenvoudig geklaard. Met 21-13 in de tweede game was de winst een feit.

Dave Khodabux en Jelle Maas hadden in de eerste game geen kind aan Vincent de Vries en Harald Hiemstra. Na 11-4 bij de rust stond er een duidelijke 21-11 op het scorebord. Ook hier een wat moeizamere tweede game. Het liep wat minder gesmeerd in het tweede deel en daar maakten Vincent en Harald gebruik van. In gevaar kwam de gamewinst echter niet. Na 11-4 in de rust werd de game uiteindelijk met 21-15 binnen gehaald en werd er een 2-0 voorsprong op Amersfoort genomen.

Tim Vaessen trad aan tegen Dennis van Bekkum. In de vorige ontmoeting met Amersfoort was Tim te sterk voor Vincent de Vries. Tegen Dennis hoefde hij niet tot het uiterste te gaan. Bekeken sprokkelde hij zijn punten bij elkaar en stond al snel op 11-3. Zonder bij te schakelen pakte Tim de eerste game met 21-12. De tweede game verschilde weinig van de eerste. Tim bleef de partij bepalen en wist Dennis goed te bespelen. Ook deze game wist Tim met 21-12 te winnen.

Manon Sibbald wist Meike Versteeg in de vorige ontmoeting in twee games met minimaal verschil te verslaan. Dat leek dus geen gemakkelijke partij te worden. Maar de eerste game was Manon oppermachtig en liet Meike niet in haar spel komen. Na 11-4 pakte Manon de game simpel met 21-13. De tweede game verliep een stuk moeizamer. Meike bood goed partij en Manon was de grip veelal kwijt. Nog wel een 11-9 voorsprong bij de rust maar daarna kon het alle kanten op. Na 17-17 en 19-19 kwam Maron op haar eerste matchpoint. Het lukte niet dat te verzilveren en kreeg Meike een gamepoint. Na 21-21, 22-22 en 23-23 was het toch Manon die haar matchpoint benutte. Met 25-23 zwaar bevochten maar wel winst in twee games.

De 15-jarige Amy Tan speelde een prima partij tegen Nadia Choukri. Na een wat stroef begin in de eerste game kwam Amy op stoom en ging met een 11-5 voorsprong de rust in. Amy kon de voorsprong vrij eenvoudig vasthouden en pakte de game met 21-14. In de tweede game pakte Amy opnieuw een 11-5 voorsprong. Met wat meer afwisseling in haar spel bleef zij het spel bepalen. Zij liet Nadia kansloos met een 21-12 winst en bracht de voorsprong op 5-0.

Aram Mahmoud wilde maar al te graag zijn teleurstelling van zijn verlies in het vorige weekend wegspoelen. Harald Hiemstra moest daar dus aan geloven maar een makkie was het zeker niet. Harald bleef goed in het spoor maar Aram bleek toch de sterkste. Na 11-9 was de eerste game voor hem met 21-16. In de tweede game gingen de mannen met een 11-8 voorsprong voor Aram de rust in. Harald bleef het Aram moeilijk maken maar echt in de problemen brengen lukte hem niet. Op het eerste matchpoint sloeg Aram meteen toe en met 21-19 bracht hij de tussenstand op 6-0.

In het eerste gemengd dubbel waren Tamara van der Hoeven en Jelle Maas veel te sterk voor Meike Versteeg en Dennis van Bekkum. Het Amersfoortse koppel werd op alle fronten afgetroefd en een echte partij werd het nooit. Dat bleek dan ook uit de alles zeggende cijfers van 21-9 en 21-8. Dit ondanks toch wat missers van de Almeerders. Een 8-0 zege kon worden veilig gesteld in de laatste partij.

Ilse Vaessen en Leon Nottelman leken op weg dat achtste punt binnen te halen. Na een gelijk opgaande game namen Ilse en Leon afstand aan het eind. Met 21-17 was de maximale score voor Almere binnen handbereik. Maar daar dachten Renske Kwakkenbos en Vincent de Vries anders over want die staken hier een stokje voor. Met 21-11 werden Ilse en Léon te kijk gezet en moest de derde game de beslissing brengen. In vrijwel de hele game tegen 3 a 4 punten aankijkend werd de spanning toch teruggebracht. Bij 16-20 kwamen ze terug tot 19-20 maar het overgebleven matchpoint was toch voldoende voor Amersfoortse winst maar de eindstand van de wedstrijd was 7-1 in het voordeel van Almere.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!