SportSport

Zeer sterk deelnemersveld Dutch Junior International 2018

Zeer sterk deelnemersveld Dutch Junior International 2018

De inschrijving voor de YDJI is gesloten en de organisatie is bijzonder verheugd met de inschrijvingen. Het mag duidelijk zijn dat het toernooi toe is aan een grotere speellocatie, getuige de lange reservelijsten voor ieder onderdeel.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Qua aantal inschrijvingen is het toernooi zelfs de Dutch Open voorbijgestoken. Volgend jaar zal in de nieuwe Duinwijckhal gelukkig de mogelijkheid zijn om op zes banen te spelen in plaats van vier.

China, Japan, Zuid Korea, Indonesië, Thailand, Maleisië, Denemarken en Frankrijk zijn maar een paar van de toplanden die hun A-selectie hebben aangemeld. China is voor het eerst in jaren weer met een volledige selectie aanwezig. In totaal hebben spelers uit 36 landen, verspreid over vier continenten, zich ingeschreven voor dit Grand Prix-toernooi. Een record voor dit evenement.

Opvallend sterk bezet is het koningsnummer, de herenenkel. Uit de top 20 van de wereld ontbreken alleen de nummers 4 en 12. Zelfs regerend jeugdwereldkampioen Kunlavut Vitidsarn uit Thailand doet mee. Dat de wereldkampioen naar Haarlem komt is een primeur voor de YDJI. Maar ook bij de damesenkel ontbreken er slechts vijf speelsters uit de top 20 en ook in de herendubbel zijn de Chinese ranglijstaanvoerders van de partij. Kortom, de sterren van morgen zijn allemaal te zien bij Duinwijck.

De sfeer is zoals altijd gezellig en ontspannen en je zit vlak achter de banen. Dit absolute toptoernooi voor spelers en speelsters tot 19 jaar is helemaal gratis te bezoeken, van woensdag 28 februari t/m zondag 4 maart in de Duinwijckhal, Badmintonpad 1, Haarlem.

Een unieke kans om badminton op wereldniveau in Nederland te bekijken. Mis het niet! Klik hier voor de 'acceptance list' van de BWF.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!