SportSport

Medaillekansen voor Soraya de Visch Eijbergen bij White Nights in Rusland

Medaillekansen voor Soraya de Visch Eijbergen bij White Nights in Rusland
StudentenlevenStudentenleven

Woensdag 4 juli gaat in Gatchina (Rusland) de White Nights 2018 van start met zes Nederlandse deelnemers. Het is een international challenge toernooi met een prijzenpot van US$ 25,000. Nederlands vice-kampioene vrouwenenkel Soraya de Visch Eijbergen heeft de beste medaillekansen.

Jongelingen Joran Kweekel en Debora Jille beginnen in de kwalificaties. Kweekel (WR447) pakt de handschoen op tegen thuisspeler Egor Okolov (WR1122) en ook kwalificatie-'third seed' Jille (WR304) opent tegen een onderdaan van Putin: Daria Dzhedzhula (WR475). Beide Nederlandse spelers hebben goede kans op meerdere singles in Gatchina.

Geen Indonesië voor Ruben Jille

Voor Ruben Jille betekent zijn nieuwe partnership met Imke van der Aar deze week vooral dat hij niet met 'the big boys' mee is naar Jakarta. De eerlijkheid gebiedt overigens wel om te zeggen dat de ranking van Jacco en Ruben (WR44) hooguit een plek op de reservelijst had ingehouden.

In de eerste ronde op donderdag treffen Jille en Van der Aar (WR330) oud-Duinwijcker Anton Kaisti en zijn mixpartner Inalotta Suutarinen uit Finland. Kaisti speelt normaal met Jenny Nystrom en met haar bekleedt hij de 55e plaats op de wereldranglijst. Inalotta is de Fins Jeugdkampioene meisjesenkel en -dubbel van dit jaar, maar samen met Anton nog tamelijk onervaren. Wellicht dat de badmintonchemie van het Nederlandse setje zwaarder drukt op het eindresultaat dan de kennismakingsdans aan Finse zijde.

Ruim twaalf uur later gaat Imke nogmaals de baan op, maar dan met de zus van haar Nederlands-Tsjechische gemengddubbelpartner. Imke en Debora (WR53) nemen het op tegen Putri Sari Dewi Citra en Yujia Jin (WR76) uit Singapore. Een jaartje geleden stond het Aziatische paar nog nabij de top 50, dus het is op voorhand lastig te voorspellen wie hier als victor de baan verlaten zal.

Kroonprinsessen dag respijt

Zowel regerend en drievoudig Nederlands Kampioen vrouwenenkel Gayle Mahulette (WR85) als haar trainingspartner Soraya de Visch Eijbergen (WR65) hoeven pas op vrijdag te beginnen door byes in de eerste ronde.

Gayle Mahulette vs Chua Hui Zhen Grace

Mahulette (achtste geplaatst) krijgt waarschijnlijk de Singaporese Chua Hui Zhen Grace (WR103) tegenover zich in ronde twee. De twee hebben elkaar nog niet eerder ontmoet en gezien de ranking en nationaliteit is Hui Zhen Grace licht favoriet.

Overigens heeft Gayle twee weken terug in Madrid laten zien dat ze zich niet meer zo gemakkelijk laat inpakken door Azatische tegenstanders, getuige haar drie games winst op Vaidehi Choudhari uit India en een bijzonder zwaarbevochten driesetter (22-24, 22-20, 12-21) tegen de latere finaliste Supanida Katethong uit Thailand.

Soraya de Visch Eijbergen op herhaling tegen Yaelle Hoyaux?

Ook De Visch Eijbergen is voor haar eerste partij afhankelijk van het resultaat van een andere match. Als Yaelle Hoyaux (Frankrijk, WR153) een doorgang weet te maken, dan wordt het een tweede Frans-Nederlands treffen in twee weken, na hun ontmoeting tijdens de Spanish International eind juni. Toen won de BC Thuve-trainster in twee games (15-21, 19-21).

Moest De Visch Eijbergen reiken tot in de finale gelijk zo de first seed Neslihan Yigit (Turkije, WR35), dan zal de Nederlandse badmintonenthousiastelinge als Mohammed naar de berg moeten gaan. Yigit was namelijk vier van de vier ontmoetingen de beste van de dag.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!