clubzoeker

Almere begint met nederlaag tegen VELO

Almere begint met nederlaag tegen VELO

Almere is tijdens de kick-off van de Nederlandse Badminton Eredivisie gestart met een nederlaag tegen VELO. Zonder Cheryl Seinen, Amy Tan en Ilse Vaessen werd het 6-2 voor de ploeg uit Wateringen.

SportSport

Maak kennis met Nina Bage!

Wegens de personele problemen coach Erik Staats had Kirsten de Wit en Georgy van Soerland toegevoegd aan de selectie van zijn team. Daarmee had Almere de jongste en de oudste spelers/speelster in de selectie van de aanwezige teams.

Dave Khodabux en Sebastiaan Li konden meteen vol aan de bak tegen Alex Vlaar en Jim Middelburg. Maar het krachtsverschil bleek te groot om er een spannende partij van te maken. Onze mannen werden op alle fronten afgetroefd. Aan de duidelijke 21-13 en 21-11 nederlaag valt weinig toe te voegen.

Een gelegenheidskoppel vormden Manon Sibbald en Georgy van Soerland-Trouerbach. Zij boden Myke Halkema en Dorien Lups wel goed partij. De beide games gingen gelijk op maar het einde ervan bleken Myke en Dorien net iets doortastender. Met 21-18 en 21-16 brachten zij de stand op 2-0 in het voordeel van VELO.

Aram Mahmoud was veel te sterk voor Ralph Starren. Aram liet Ralph geen moment in zijn spel komen en liet zien waarom iedereen rekening met hem moet houden als tegenstander. De gamestanden waren dan ook overduidelijk: 21-9 en 21-7 en het eerste punt voor Almere.

De eerste dames enkelpartij was die tussen Manon Sibbald en Dorien Lups. De eerste game waren de dames aan elkaar gewaagd maar Manon kreeg op 20-17 drie gamepoints. Dat bleek niet genoeg om meteen die game te pakken want Dorien kwam op 20-20. Maar Manon wist het met 22-20 toch af te maken. De tweede game een heel ander verhaal. Dorien liep snel uit naar 11-2. Manon bleek niet geheel fit te zijn en kon meer vol aangaan. Dat resulteerde in een 21-7 in het voordeel van Dorien. In de derde game liep het wel iets beter maar winst zat er niet meer in. Met 21-16 bracht Dorien de stand op 3-1 voor VELO.

De pas 14-jarige Kirsten de Wild debuteerde in het eerste team. Tegen Wendy Slaats ging de eerste game weliswaar met 21-18 verloren maar pakte ze met 21-14 de tweede game.

Kirsten speelde onbevangen en speelde prima. Dat kon echter niet voorkomen dat Wendy de partij met 21-16 naar haar toetrok. Toch kan Kirsten terugzien op een goed debuut en gaan we zeker meer van haar zien.

Sebastiaan Li moest aantreden tegen Alex Vlaar. Sebastiaan was op het afgelopen NK nog te sterk voor Alex maar dat geeft uiteraard geen enkele garantie. Alex nam dan ook vlot het heft in handen en bouwde langzaam maar zeker zijn voorsprong uit naar 11-7 en in een mum van tijd naar 21-13. In de tweede game nam Sebastiaan een 11-9 voorsprong. Maar met 6 punten op rij was het toch weer Alex en met 21-15 revanche nam.

De eerste gemengd dubbelpartij was die tussen Aram met Kirsten en Jim met Myke. De eerste game verliep uitstekend voor Aram en Kirsten. Via 11-8 kwamen ze op een 18-16 voorsprong. Gamewinst was dichtbij maar door wat onnodige fouten werd die toch nog uit handen gegeven. Met 21-19 ging die naar Jim en Myke. Die dreun kwamen ze in de tweede game niet meer te boven. Met 21-11 moesten ze het onderspit delven.

Dat Georgy nog prima op eredivisieniveau mee kan bleek maar weer eens tijden de kick-off. Zij nam het met Dave op tegen Ralph en Wendy. De eerste game was close maar met 22-20 in Almeers voordeel. Die werd gevolg door een wel heel zwakke (7-21) dus moest de derde game het tweede punt voor Almere veilig stellen. Dat lukte. Het liep weer en via 11-6 een 21-16 winst en dus het punt voor Almere. Eindstand VELO – Almere 6-2.

Volgende week op naar Smashing in Wijchen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!