Nederlandse Badminton Eredivisie finaleplaats voor Almere uit zicht

Nederlandse Badminton Eredivisie finaleplaats voor Almere uit zicht
StudentenlevenStudentenleven

Na een duidelijke maar wel enigszins geflatteerde 6-2 nederlaag tegen landskampioen Duinwijck lijkt een rechtstreekse finaleplaats om het landskampioenschap buiten bereik.

Een play-off plaats, wat ook voldoende is voor de finale, behoort nog wel tot de mogelijkheden. Maar dat zal, gezien de blessures, nog een zware dobber worden.

Gezien de personele problemen door die blessures was het wederom niet mogelijk een damesdubbel te spelen dus ging het eerste punt naar Duinwijck.

We gingen van start met de herendubbel. En daarin stonden Dave Khodabux en Dennis Koppen tegenover Jorrit de Ruiter en Ties van der Lecq. Een gelijk opgaande eerste game maar Dave en Dennis konden aan het eind toeslaan en de game met 21-17 winnend afsluiten. Maar in de tweede game was het voordeel voor Jorrit en Ties met 21-16. De beslissende derde game was ook voor de Haarlemmers. Dave en Dennis kwamen daarin tekort om het hen echt lastig te maken. Die ging dan ook verloren met 21-15.

Aram begon ietwat moeizaam aan zijn partij tegen Jerry Natenstedt. Hij zat niet echt lekker in zijn spel maar pakte moeizaam de game met 21-19. In de tweede game moest hij met 21-13 zelfs duidelijk zijn meerdere erkennen in Jerry. Tijd dus om de zeilen bij te zetten en dat lukte. Aram speelde grotendeels weer zoals we van hem kunnen verwachten en won de game uiteindelijk vrij simpel met 21-13 en bracht daarmee de achterstand terug tot 2-1.

Amy Tan speelde haar enkelpartij tegen Debora Jille. Zij kwam in de eerste game op enige achterstand en kreeg zelfs twee gamepoints tegen. Maar toch trok Amy met 22-20 aan het langste eind. Bij een 17-13 voorsprong in de tweede game leek ze zelfs de partij naar zich toe te trekken. Debora gaf nog een keer alles en vocht zich knap terug naar 18-18 kreeg een gamepoint en benutte dat meteen: 21-19 en een derde game moest de beslissing brengen. Maar daarin kon Amy het niet meer bolwerken. Debora liep snel uit en won afgetekend de game met 21-10 en dus de partij. 3-1 voor Duinwijck.

Rosalie Teuben had de ondankbare taak om het Akvile Stapusaityte het leven zuur te maken. Maar Akvile wist al haar enkelspelen dit seizoen nog te winnen en niet tegen de minste. Het is dan ook niet onverwacht dat Rosalie het onderspit moest delven want de Litouwse is gewoon te goed. De tweevoudig Olympia-ganger had met 21-6 en 21-7 dan ook geen moeite met Rosalie. En bracht de stand op 4-1 in Haarlems voordeel.

Dennis kende een wat stroeve start tegen Jordy Hilbink en stond op een 11-8 achterstand bij de rust. Maar toen ging het bij Dennis lopen. Met prima spel toverde hij de achterstand om in een ruime voorsprong waar hij Jordy vervolgens slechts een puntje gunde. Met 21-12 was de eerste game voor Dennis. De tweede game was met 21-15 voor Jordy die wat beter grip kreeg op het spel van Dennis. In de derde game kwam Dennis met 10-6 achter maar ook nu boog hij dat om in een voorsprong en ging met 11-10 de rust in en bouwde zijn voorsprong uit naar 15-11. Vanaf dat moment zette Jordy zijn vertragingstactiek in om Dennis uit zijn spel proberen te halen. Plotseling zaten de veters los, nam (en kreeg) na elk punt erg veel tijd om het spel weer te hervatten. Dat leek te werken maar het eerste matchpoint was voor Dennis. Het slot van de game was zinderend maar Jordy sloeg op zijn tweede matchpoint toe en pakte de game met 24-22. Jammer voor Dennis want hij had het verdiend de partij te winnen. Inmiddels wel 5-1 voor Duinwijck.

De eerste mix was die van Aram en Amy tegen Ties en Milou Lugters. Ook hier een mooie partij met een spannend slot in de eerste game. Na drie gamepoints te hebben weggewerkt kwamen Ties en Milou op gelijke hoogte maar op het vijfde gamepoint was het met 24-22 toch raak voor Aram en Amy. In de tweede game steeds een kleine achterstand voor het Almeerse koppel. Dat bleef zo en met 21-18 ook hier weer een derde game. Daarin namen ze al snel een 11-4 voorsprong maar lieten hun tegenstanders met 18-15 nog wel dichtbij komen. Maar de winst werd niet meer weggegeven en met 21-18 haalden ze het tweede punt voor Almere binnen.

Dave en Rosalie werden in de eerste game overrompeld en stonden bij de break met 11-2 achter tegen Jordy en Debora maar een sterke inhaalrace mocht echter niet baten. De game ging met 21-19 naar de Duinwijckers. Maar de goede comeback gaf moed en wisten Dave en Rosalie knap de tweede game met 21-19 te winnen. Maar in de derde game was het toch snel gebeurd. Na 11-4 liepen Jordy en Debora snel uit naar 21-9 en was de 6-2 nederlaag een feit.

Maar liefst zes partijen moesten in drie games de beslissing brengen en daarvan gingen er slechts twee naar Almere. Zaterdag tegen VELO gingen alle drie partijen over drie games verloren. VELO staat nu slechts een puntje voor maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Komend weekend is Almere vrij en zaterdag 19 januari om 19.00 uur is DKC de tegenstander in Sporthal Raggers. De steun van de supporters is dan meer dan nodig. Een dag later staat de wedstrijd in en tegen Hoorn om 14.00 uur op het programma.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!