Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen mannenenkel Mark Caljouw (wereldranglijstpositie 33) is de uitkomst dat hij gaat spelen tegen Kantaphon Wangcharoen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ze speelden eenmaal eerder tegen elkaar en dat was twee weken geleden in Tokio. Toen moest Mark met 21-16, 11-21 en 11-21 incasseren.

Elders in het enkelspel speelt badmintonemigrante Soraya de Visch Eijbergen (wereldranglijstpositie 64, vijf plaatsen lager dan haar Instagram-bio aangeeft) tegen Thi Trang VU uit Vietnam (WR58). De Aziate heeft behoorlijke ervaring rond de top 55 positie op de wereldranglijst en het is afwachten wat de in Bern woonachtige 'Dutch-Indo' gaat bewerkstelligen in haar nieuwe thuisland. Alles is mogelijk in die eerste ronde.

Goede kansen in dubbelspelen

Jelle Maas en Robin Tabeling - momenteel 35e op de wereldranglijst - openen tegen mede-Europeanen Paul Reynolds en Joshua Magee uit Ierland (WR81). Een op het eerste gezicht 'eerste ronde cadeautje' voor de Hollanders.

Anders is het voor Robin in zijn gemengddubbel met Selena Piek (wereldranglijstpositie 25). Het succesvolle tweetal speelt in R64 tegen Annisa Suafika en Ronald Ronald uit Indonesië (WR33). Begin dit jaar won het Nederlandse koppel nog met 18-21 en 17-21 tijdens de Thailand Masters. Hopelijk herhalen Robin en Selena dat kunstje.

Piek doet net als Robin aan double duty en met Cheryl Seinen (wereldranglijstpositie 25) start ze haar WK-campagne tegen Ng Wing Yung en Yeung Nga Ting uit Hongkong (WR40). Piek en Seinen hebben zeker het voordeel van de twijfel in dit treffen.

Iris Tabeling heeft zich met haar Zwitserse partner Nadia Fankhauser ook gekwalificeerd voor het WK (wereldranglijstpositie 66) en speelt tegen Phataimas Muenwong en Chayanit Chaladchalam uit Thailand (WR31). Het zou een stunt zijn als het pan-Europese duo zegeviert, wie weet.

Geen WK voor Jacco Arends en Ruben Jille

Jacco Arends en Ruben Jille staan wel op de deelnemerslijst van deze wereldkampioenschappen badminton, maar door het abrupte einde van Jacco's badmintonambities verschijnt het koppel niet in Basel.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!