Almere wint ook van Smashing in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere wint ook van Smashing in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft ook haar derde wedstrijd in de Nederlandse Badminton Eredivisie gewonnen. In Sporthal Raggers werd het 7-1 voor het team van coach Dave Khodabux. Timo Stoffelen, Diede Odijk en Georgy van Soerland maakten hun opwachting bij afwezigheid van een aantal basisspelers die internationaal actief waren.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ook de gelegenheid voor de terugkeer van twee lang geblesseerden. Sebastiaan Li won na bijna een jaar afwezigheid zijn enkelpartij en ook Manon Sibbald won haar dubbel en in een ware thriller ook haar enkelpartij.

Dennis Koppen en Alex Vlaar kenden een makkelijke eerste game. Het initiatief bleef bij de Almeerders en Luuk van Renswouw en Roy Reijbroek konden geen vuist maken (21-13). Hoewel de tweede game meer gelijke strijd kende het nog een spannend slot maar waren het toch Dennis en Alex die AviAir Almere op een 1-0 voorsprong zetten.

Geweldig om Manon Sibbald weer op de baan te zien. Samen met Georgy van Soerland-Trouerbach, die onlangs nog twee wereldtitels in de wacht sleepte, was het misschien toch wat onwennig. Het eerste Almeerse matchpoint kon niet verzilverd worden en dat deden Ella Peters en Lieke Maes wel (19-21). Maar in het vervolg van de partij hadden de dames uit Wijchen weinig meer in te brengen. Manon en Georgy maakten het krachtsverschil duidelijk en kwamen dan met 21-8 sterk terug. In de derde game hetzelfde beeld. Met 21-10 zetten zij Almere op een 2-0 voorsprong.

Ook terug van weggeweest is Sebastiaan Li. Na bijna een jaar mocht hij in zijn enkelpartij tegen Yannic Smeets weer zijn spectaculaire speelstijl ten toon spreiden. Het ging hem ogenschijnlijk makkelijk af. Ondanks het verzet van Yannic nam hij na een 4-0 en 9-4 voorsprong. Yannic kwam nog terug tot 11-10 maar verder liet Sebastiaan hem niet komen. Met 21-13 was de eerste game binnen. Ook in de tweede game kwam de winst niet in gevaar. Niet tot het uiterste gedreven won hij die met 21-15.

De 15-jarige Diede Odijk kende een prima partij. Ze nam snel een 11-3 voorsprong tegen Denise Hall en liet haar met 21-7 verbouwereerd achter. Dat was Denise in de tweede game toch snel te boven nadat haar coach op haar had ingepraat. Diede had nu duidelijk moeite met het spel van Denise en produceerde wat meer eigen fouten. De met 10-21 verloren game zou ze snel vergeten en in de derde game kon ze weer vaker het initiatief nemen. Diede nam een 11-7 voorsprong en liet er vervolgens geen twijfel over bestaan wie hier met de winst van de baan zou stappen. Met 21-15 bracht ze de tussenstand op 4-0.

Dennis Koppen had, in tegenstelling tot vorige week, een makkelijke prooi aan Luuk van Renswouw. Die kwam er de gehele partij niet aan te pas. Binnen een mum van tijd was de eerste game met 21-5 al voorbij. In de tweede game was het niet veel anders. Dennis troefde Luuk op alle fronten af en met 21-8 was hij ook in deze veel te sterk. 5-0 voor Almere.

Er is lang uitgekeken naar de terugkeer van Manon Sibbald in team 1. Niet alleen haar stijlvolle speelstijl wordt gewaardeerd maar zeker ook haar aanwezigheid. Hoe zou haar eerste enkelpartij na de langdurige blessure op eredivisieniveau vergaan? Tegen Maureen Zewald begon ze uitstekend en nam rap een 8-3 voorsprong. Maar toen kende Manon toch even een moeilijke periode in de game want ineens stond ze met 14-10 achter. Maureen speelde prima en wist haar punten te scoren. Die achterstand kwam Manon niet meer te boven en de game ging met 21-16 verloren. Maar niemand zou het haar kwalijk nemen als ze de partij niet zou winnen als je nog het gevoel en wedstrijdritme mist. In de tweede game waren de dames aardig aan elkaar gewaagd maar won Manon nipt met 21-19 de game. In de derde game nam ze een 4-0 voorsprong. Maar Maureen kwam toch weer heel dichtbij. En wat een eind van de game. Die kon werkelijk alle kanten nog op. Na matchpoints over en weer vocht Manon zich als een tijgerin naar de 26-24 winst. Al moest het uit haar tenen komen maar winnen zou en moest ze. En ze deed het. Een luid applaus viel haar ten deel en liet ze haar emoties de vrije loop. Wat is sport toch mooi. En laten we Maureen niet vergeten voor deze mooie partij.

Georgy en Alex leken op weg naar een simpele overwinning tegen Ella en Brandon. Met 21-13 zou de tweede game ook wel even worden gewonnen. Maar dat liep anders. Nog wel met 11-7 voor maar toen haperde het spel van het Almeerse koppel. Met name de foutenlast in het tweede deel deed hen de das om zonder overigens Ella en Brandon tekort te doen. Met 21-17 voor Smashing moest er nog een derde game worden gespeeld. Nou, zoveel werd er niet gespeeld want die was voorbij voor je het in de gaten had. Met 21-3 voor Georgy en Alex was het dan ook snel gebeurd.

De laatste partij van de avond was die van Diede Odijk en Timo Stoffelen tegen Lieke Maes en Roy Reijbroek. Een redelijk opgaande eerste game kon toch niet voorkomen de eerste game naar Smashing ging. Het jeugdige mixkoppel bood dan wel uitstekend partij maar het was niet genoeg om Lieke en Roy echt in de problemen te brengen. De winst in de tweede game was met 21-17 ook voor de bezoekers uit Wijchen.

AviAir Almere doet dus uitstekende zaken in de stand van de eredivisie. Zeker met de terugkeer van Manon en Sebastiaan biedt dit meer perspectief voor de rest van de competitie.

Komende week staat er een dubbelweekend op het programma. Op zaterdag 28 september om 19.00 in en tegen Hoorn en op zondag 29 september om 14.00 uur in Sporthal Raggers is Roosterse BC de tegenstander.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!