Noord-Hollanders blijven ongeslagen in Nederlandse Badminton Eredivisie

Noord-Hollanders blijven ongeslagen in Nederlandse Badminton Eredivisie

Als koploper begon Hoornse dit weekend aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander was het Limburgse Roosterse. De gastspelers misten twee vaste heren wegens ziekte en blessure, waardoor Hoornse als favoriet aan de wedstrijd startte.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Coach Serge Mayer kon bij Hoornse wederom beschikken over een fitte selectie, maar miste de jongelingen Finn en Kelly die de Belgian Junior speelden. Doelstelling was winst, om een goede stap richting de kampioenspoule te zetten.

Niels en Ruben gingen van start in het mannendubbel tegen Noah Jongen en invaller Rik Hermans. In de eerste game lieten de Hoornse spelers de gasten te veel in het spel komen en verloren met 19-21. De druk ging er daarna op en met spectaculaire rally's werd in drie games gewonnen. Met 21-17 en 21-11 begon Hoornse dus goed aan de avond.

Reikhalzend werd uitgekeken naar de damesdubbel van Jessica en Iris. Samen zijn zij nog ongeslagen in het damesdubbel in de Eredivisie, maar tegen Dorien Lups en Nadia Fankhauser zou die zegereeks zomaar verbroken kunnen worden. In de eerste game ging het lang gelijk op, maar Roosterse won net als bij de herendubbel met miniem verschil: 19-21. Iris en Jessica raakten steeds meer op elkaar in gespeeld en dwongen de fouten af bij de dames van Roosterse. De tweede game ging al overtuigend naar Hoornse (21-14), in de derde game was Hoornse oppermachtig: 21-12. Een hele comfortabele 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Vervolgens gingen Iben en Thomas de baan op voor hun single-partijen tegen Wendy Hoeve en Thijs van den Berg. Beide wedstrijden gingen volgens hetzelfde patroon: in de eerste game boden de Limburgers veel tegenstand en ging de winst nipt naar Hoornse. In de tweede game waren de Hoornse spelers een maatje te groot. 4-0!

De 5-0 kwam eenvoudig op het bord. Wegens een tekort aan heren werd bij Roosterse de coach Ronald Wetzel opgesteld, die na twee punten op gaf en zodoende de winst cadeau gaf aan Niels.

Chloe speelde een spannende eerste game tegen Dorien Lups. Met 19-21 kon ze het net niet bolwerken. In de tweede game leek het geloof weg bij de Hoornse speelster en speelde Dorien oppermachtig, met 11-21 kwamen de gastspelers op het scorebord.

De gemengddubbels zouden bepalen hoe groot de winst zou uitpakken voor Hoornse. Ruben en Iris waren duidelijke sterker dan Rik Hermans en Wendy Hoeve, met 21-13 en 21-17 ging de winst naar Hoornse.

Thomas en Iben waren duidelijk nog niet helemaal op elkaar ingespeeld in de laatste wedstrijd van de avond. De eerste twee games werden eerlijk verdeeld: 19-21 en 21-18. Maar in de laatste game waren Noah Jongen en Nadia Fankhauser tactisch sterker: 12-21.

Hoornse wint met 6-2 van Roosterse en daar kan men alleen maar tevreden over zijn. Drie winstpartijen op rij en Hoornse doet nog steeds mee bovenin in de Nederlandse Badmitnon Eredivisie. Afhankelijk van de uitslag tussen Drop Shot en AMOR, zou Hoornse zelfs nog koploper kunnen blijven.

Volgende week zaterdagavond om 19:00 speelt Hoornse wederom thuis, maar dan tegen topclub Almere. Een prachtig affiche, dus komt dat zien.

Er is sprake van een dubbelweekend, want op zondag maken de Hoornse spelers de reis naar het noorden voor de uitwedstrijd tegen promovendus AMOR.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!