DKC wint Haagse derby met overtuigende einduitslag

DKC wint Haagse derby met overtuigende einduitslag

Omdat Dropshot vorig seizoen gepromoveerd is, is er dit seizoen sprake van een echte Haagse derby. DKC wist deze derby te winnen met een overtuigende einduitslag van 6-2.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zo overtuigend als de einduitslag is, waren de wedstrijden echter niet. Voor 4 van de 6 winstpunten was namelijk een derde set nodig om de winst binnen te halen.

In de herendubbel dolven Robin Tabeling en Thomas Wijers het onderspit tegen een sterk spelende Mathias Thyrri en Wessel van der Aar. In de damesdubbel, die volledig uit invallers bestond, streden Kiona van der Werf en Demi Brehler voor wat ze waard zijn en daarmee haalden zij de winst binnen.

Na de eerlijke verdeling van de dubbels, mocht Tom Blinde het opnemen tegen oud DKC-er Joran Kweekel. Blinde was helaas niet opgewassen tegen het geweld van Kweekel, waardoor Dropshot het tweede (en laatste) punt voor deze dag binnen sloeg.

Hierna wonnen Michiel Kruijt, Charissa Kuiper en Brehler alle drie hun singel, wat de tussenstand op 4-2 voorsprong voor DKC bracht. Hierna was het de taak aan Kruijt met Van der Werf aan zijn zijde om de overwinning definitief binnen te slaan. Dit lukte door in drieën de tegenstander aan de kant te zetten.

De laatste mix werd gespeeld door Tabeling en Kuiper. Na in het eerste deel van de wedstrijd veel moeite te hebben met de Deen Thyrri, nam vooral Tabeling daarna steeds meer het spel over en liet hij zien dat hij niet voor niets de beste van Nederland is. Het DKC-koppel sloeg uiteindelijk overtuigend het laatste punt binnen, waarmee het vlaggenschip van DKC de welkome 6 punten mee naar huis kon nemen.

Deze 6 punten waren extra welkom, omdat het team van coach Van Daalen de Jel zaterdag in de uitwedstrijd tegen Smashing veel punten heeft laten liggen. Er werd in Wijchen met 5-3 verloren van de nummer 9, wat eigenlijk niet zo mogen voor een titelkandidaat. De drie punten werden binnengehaald door de dubbel van Wijers en Gijs Duijs, de singel van Kruijt (tot nu toe nog ongeslagen in de singel) en de singel van Kuiper.

Met 9 punten uit dit dubbele weekend kan DKC niet helemaal tevreden zijn. Om zeker te zijn van een plek in de kampioenpoule zullen de Hagenezen de komende weekenden een tandje bij moeten zetten. Hierbij zijn aanmoedigingen meer dan welkom! De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 5 oktober om 19.00 uur tegen Hoornse BV in Hoorn.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!