Almere trakteert landskampioen Duinwijck op 7-1 nederlaag

Almere trakteert landskampioen Duinwijck op 7-1 nederlaag

Almere heeft de eerste plaats behaald in de eerste ronde van de Nederlandse Badminton Eedivisie. Met de uitwedstrijd tegen DKC nog voor de boeg is het keurkorps van coach Dave Khodabux niet meer te achterhalen door de achtervolgers.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Vanmiddag werd directe concurrent en landskampioen Duinwijck met 7-1 verslagen.

Voor Adam Hall en Alex Vlaar de taak om het eerste punt binnen te halen tegen het sterke heren dubbel Ties van der Lecq en Koen Ridder. Ze kwamen dan ook op achterstand maar dat was bij de break al weer omgezet in een 11-7 voorsprong. Na die break lieten onze mannen de Haarlemmers kansloos. Met 21-11 pakten ze simpel de eerste game. In de tweede game liepen Adam en Alex al snel uit naar 14-7 maar maakten ze het zich zelf toch nog wat moeilijk. Niet dat de winst in gevaar kwam maar lieten Ties en Koen nog wel terug komen tot 20-17. De voorsprong bleek ruim genoeg en met 21-17 nam Almere de voorsprong.

Irina Andersen en Cheryl Seinen begonnen wat onwennig aan hun partij tegen Akvile Stapusaityte en Sophie Brown. Ze kwamen op een 6-1 achterstand maar even zo snel stond het al weer 6-6. Maar doordrukken konden ze geenszins. Sterker nog, Akvile en Sophie namen een 17-14 voorsprong. Dat was het sein om er nog wel even vol voor te gaan. Met 7 scores op rij werd de game toch binnen gehaald met 21-17. De tweede game kende nog wel een gelijk opgaande strijd maar na de break gaven Irina en Cheryl de dames van Duinwijck het nakijken. Van 11-10 stoomden ze vlotjes door naar 21-12 en stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord.

Een vrij eenvoudige partij was er weer eens voor Aram Mahmoud. Tegenstander Steef van Wooning kwam gewoon tekort om het Aram moeilijk te maken. Zonder al te veel moeite pakte Aram de eerste game met 21-12. Steef probeerde wat hij kon en dat bracht hem er toe dat hij door zijn rackets heen raakte bij 6-4 in de tweede game. Het in allerijl tevoorschijn gehaalde racket bracht voor hem helaas geen soelaas gezien de 5 punten die hij er nog mee wist te scoren. Met 21-9 stond het inmiddels 3-0.

In het andere heren enkelspel speelde Dennis Koppen tegen Jordy Hilbink. Dennis maakte het Jordy vorig seizoen nog erg lastig en verloor die partij pas met 24-22 in de derde game. Dat zat er nu niet in. Jordy controleerde vrijwel de gehele partij en stond de gehele partij steeds op voorsprong. De eerste game was dan ook met 21-13 een prooi voor Jordy. In de tweede game liep hij uit van 11-9 naar 19-12. Dennis kwam nog terug maar na een foute service benutte Jordy zijn matchpoint (21-15) en pakte hij het eerste punt voor Duinwijck.

Irina Andersen speelde een uitstekende eerste game. Tegenstandster Raquel Humphris was op alle fronten de mindere van Irina. Zeker na de break was het verschil snel gemaakt. Van 11-6 liep ze snel uit om met 21-11 de eerste game te pakken. In de tweede game vocht Raquel zich nog wel knap terug in de partij en bleef met 11-10 prima in de buurt. Maart de klasse van Irina gaf uiteindelijk toch de doorslag. Ondanks het fel verwerende werk van Raquel ging ook deze game naar Irina (21-16).

Amy Tan had de moeilijke opdracht om van de, in de competitie, onverslaanbare Litouwse Akvile Stapusaityte een punt af te snoepen. Zo leek het aanvankelijk ook nu weer zo te blijven. Amy kwam met 11-5 achter maar kwam beetje bij beetje met 11-14 steeds dichter in de buurt van Akvile. Met haar afwisselende service had Akvile zichtbaar toch wat moeite. Na 15-16 trok Amy op 19-19 de stand gelijk, kwam op gamepoint en benutte die meteen. Akvile liet zich nog door de fysiotherapeut behandelen voordat de tweede game van start ging. Daarin nam Amy een 11-3 voorsprong waarna Akvile op moest geven.

De winst was binnen en kon worden uitgebouwd met de beide mixpartijen. Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar kenden weliswaar een wat moeilijke start (8-11 achter) tegen Sophie Brown en Ties van der Lecq maar kwamen in het vervolg nimmer meer in de problemen. De eerste game werd dan ook gewonnen met 21-16 en in de tweede game waren ze oppermachtig. Met 11-4 bij de break was de partij in feite al gespeeld en konden ze die dan ook simpel uitspelen. De 21-12 leverde inmiddels een 6-1 voorsprong op.

Ook voor Cheryl Seinen en Adam Hall geen vuiltje aan de lucht. Hun opponenten Raquel Humphris en Jordy Hilbink bleven met 21-17 nog wel in de buurt maar kwamen er in de tweede game nog maar nauwelijks aan te pas. Het ijzersterke Almeerse koppel maakte met 21-11 een einde aan de wedstrijd die Almere een 7-1 overwinning op de landskampioen opleverde.

Volgende week zaterdag nog de uitwedstrijd tegen DKC maar de eerste plaats in de eerste competitieronde kan Almere niet meer ontgaan. Dat levert bij de start van de kampioenspoule ook nog eens 5 bonuspunten op en die kunnen uiteindelijk heel belangrijk zijn om de finale om het landskampioenschap te bereiken.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Loting NK Badminton 2020 bekend: Mark Caljouw en badmintonexpat De Visch Eijbergen topfavoriet

Loting NK Badminton 2020 bekend: Mark Caljouw en badmintonexpat De Visch Eijbergen topfavoriet

Van vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari vinden de FZ FORZA Nederlandse Kampioenschappen 2020 plaats in…

24 januari 2020

Nederlanders snel klaar bij Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020

Nederlanders snel klaar bij Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020

Bij de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 in Bangkok zijn alle Nederlandse koppels al in de eerste ronde uitgeschakeld.

22 januari 2020

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Na het vrijwillige Zwitserland-vertrek van Soraya de Visch Eijbergen heeft ook haar eeuwige rivale Gayle Mahulette de conclusie…

21 januari 2020

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

De badmintonwereldbond heeft bekend gemaakt dat ze het gebruik van synthetische veren shuttles tijdens internationale…

20 januari 2020

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 januari vindt in Bangkok (Thailand) de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 plaats,…

20 januari 2020

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 8 januari mocht Smashing in Wijchen, aantreden tegen Amersfoort. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

20 januari 2020

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Op zondag 19 januari vond het treffen plaats tussen BC Duinwijck en Almere in Haarlem. Op voorhand voor een Duinwijck een lastige…

20 januari 2020

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Vorige week nam BC Duinwijck die plek weer over en ging met 4 punten voorsprong de laatste fase in, waarbij zowel Drop Shot als…

19 januari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!