SportSport

Duinwijck lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Duinwijck lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Zondag 27 oktober mocht Duinwijck in Almere aantreden tegen het eerste van Almere. Al op voorhand gingen er geruchten dat Almere wel eens met de sterkst mogelijke opstelling zou beginnen en dat dit wel eens een moeilijke zondag kon gaan worden voor de Haarlemmers.

clubzoeker

Ken je BC Hoeven al?

Het team was ook niet compleet doordat Ralph Starren nog niet fit is door zijn blessure en Debora Jille ook afwezig was vanwege haar aantreden in de Deense competitie.

Dat het een zware dag ging worden bleek al gelijk in de dubbels, waar de dames (Akvile Stapusaityte en Sophie Brown) in beide sets tot halverwege goed mee konden komen maar toch in twee sets hun meerdere moesten erkennen in Irina Andersen en Cheryl Seinen. Op de andere baan waren Alex Vlaar en Adam Hall ook duidelijk sterker dan Koen Ridder en Ties van der Lecq.

Bij de herenenkels had invaller Steef van Wooning de taak om Aram Mahmoud weerstand te bieden. Ondanks dat dit op voorhand een ongelijke strijd was, gaf Steef wel alles en kon hij toch met opgeheven hoofd de baan weer verlaten. Raquel Humphris kon tegen de Deense Irina Andersen wel mee in de rally's, maar kwam toch vaak aan het eind net te kort. Ook hier een verlies in twee sets.

Gelukkig was Jordy Hilbink wel goed bij de les in zijn wedstrijd tegen Dennis Koppen. In de gehele partij had Jordy dan ook de overhand en wist hij heel overtuigend in twee sets te winnen.

Op de andere baan kwam Akvile ook goed uit de startblokken, alleen helaas liet ze Amy Tan aan het eind van de set toch nog helemaal terugkomen. Amy wist uiteindelijk deze set te winnen, maar nog erger was dat Akvile zichzelf blesseerde tijdens de laatste rally. Na een korte fysio-behandeling probeerde Akvile het nog wel, maar voor iedereen langs de kant was duidelijk dat het niet meer ging. Tijdens de pauze bij de 11 was er dan ook geen andere optie meer dan de partij op te geven. Laten we voor Akvile hopen dat het meeval en zij snel weer hersteld is.

De mix van Ties en Sophie was inmiddels ook begonnen op de andere baan, maar ook zij konden absoluut geen potten breken tegen het sterk spelende Almeerse koppel Alex Vlaar en Tamara van der Hoeven.

Tenslotte bleek in de laatste mix van gelegenheidsduo Jordy en Raquel tegen Adam en Cheryl, ondanks het harde werken, ook geen overwinning te zitten.

De einduitslag was hiermee een hard aankomend 7-1 verlies, maar door de eerdere goede resultaten blijft Duinwijck daarmee wel op een gedeelde 3e plek staan.

Volgende week de taak aan het team om tegen Hoorn de kampioenspoule definitief veilig te stellen.

Uiteraard kan het team hier iedere support bij gebruiken zaterdagavond 19:00 in de DEGIRO-hal.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!