Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de koploper zijn voorsprong uitbreiden. Er waren wel drie driesetters voor nodig om alle punten in Almere te houden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als nummer een tegen de nummer laatst verwacht je natuurlijk een ruime overwinning maar toch was er een partij wel heel close.

Dat was niet het geval bij de damesdubbel. Tamara van der Hoeven en Diede Odijk kenden geen enkel probleem met Marjolein Stam en Meike Brul. Onze dames namen al vlot een 11-6 voorsprong en speelden de game uit op 21-14. Ook in de tweede game waren Tamara en Diede duidelijk de betere. Met 21-12 was de partij dan ook snel gespeeld.

Alex Vlaar en Dennis Koppen namen het op tegen Brent Maarsingh en Rik Wilbers. De Almeerders troefden hun tegenstanders op alle fronten af. De eerste game was met 21-9 duidelijk voor Alex en Dennis. De tweede game verliep niet zo gemakkelijk en bleven de Groningers goed in het spoor. De winst was met 21-17 wel voor Alex en Dennis maar ze moesten daar wel voor werken.

De eerste heren enkel partij was die tussen Aram Mahmoud en Marco de Jager. Dat verliep zoals je van Aram kan verwachten. Een vrij makkelijke winst in de eerste game. Na 11-5 pakte Aram de game met 21-14. De tweede game verliep weer heel anders. Marco maakte het Aram nog wel even moeilijk en nam zelfs een voorsprong op 12-11. Maar toen vond Aram het mooi geweest. Hij pakte zijn niveau van de eerste game weer op en stoomde snel door naar nogmaals 21-14.

Tegen Marianka Wajer had Amy Tan het in het begin lastig. Marianka speelde prima en zette Amy op een 15-13 achterstand. Voor Amy het sein om toch wel even alles uit de kast te halen. Marianka's foutenlast liep op en Amy gaf haar met 8 punten op rij haar het nakijken: 21-15. Ook in de tweede game had Amy duidelijk het betere van het spel. Haar winst kwam geen moment in gevaar een met een simpele 21-12 stond het inmiddels alweer 4-0 voor Almere.

Voor Dennis Koppen verliep de eerste game wel erg gemakkelijk. Na 11-3 en 21-10 was er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Maar hoe anders verliep de tweede game. Riemco Hof bracht Dennis daarin behoorlijk in de problemen. Dennis haalde niet zijn niveau uit de eerste game en bij Riemco leek alles nu te lukken. Na het verlies met 21-14 was er dus serieus werk aan de winkel voor Dennis. Gelukkig pakte hij het in de beslissende derde game weer goed op. Als in de eerste speelde Dennis weer een prima game. Met 21-7 was het verschil weer overduidelijk.

Overwerk was er ook voor Manon Sibbald in haar partij tegen Meike Brul. In de eerste game was er nog wel een duidelijk overwicht voor Manon met 21-15 maar in de tweede ontliepen ze elkaar niet veel. Nog wel met 11-8 voor maar vanaf 14-14 was het om en om naar 18-18. Met een gelukje kwam Meike op 19-18 voor en pakte uiteindelijke met 21-19 de game. Bij een 7-4 achterstand in de derde toch een schrikmomentje. Manon moest zich even aan een blessure laten behandelen. Maar dat is aan fysiotherapeut Henk Folmer wel toevertrouwd. Binnen enkele minuten kon Manon weer verder en kwam met 9-8 weer langszij. Die voorsprong gaf ze niet meer weg en liep zelfs verder uit. Meike wist aan het einde van de game nog wel terug te komen maar de winst kwam niet meer in gevaar. Met 21-18 bracht Manon de 6-0 op het scorebord.

Ook voor Ilse Vaessen en Alex Vlaar bracht een derde game de beslissing. Na een heel simpele 21-9 winst in de eerste game verliep de tweede game toch een stuk moeizamer. Na een 6-2 achterstand namen ze dan wel weer een 11-7 voorsprong maar vanaf 16-16 kon het weer alle kanten op. Bij 21-21 werd de gamewinst toch nog weggegeven met 21-23. De derde game was weer als de eerste. Ilse en Alex namen rap een 11-4 voorsprong en speelden de partij met 21-8 simpel uit.

Een spannende partij was die van Tamara van der Hoeven en Timo Stoffelen. Tegen Bianca Oosterhaven en Marco de Jager ging het voortdurend gelijk op. De eerste game ging nipt naar Almere met 21-19. Ook in de tweede game een spannend verloop. Op een 18-15 achterstand kwamen Tamara en Timo weer langszij. Na game- en matchpoints over en weer was het geluk aan Almeerse zijde. Met 25-23 werd de eindstand tegen AMOR op 8-0 gebracht.

Een maximale score, de koppositie in de eredivisie en een nog ongeslagen status. Zondag 27 oktober om 14.00 uur in Sporthal Raggers zal moeten blijken wat het waard is. Dan komt regerend landskampioen Duinwijck op bezoek. Dan zal het zo gemakkelijk als zaterdagavond niet worden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!