Almere verslaat landskampioen Duinwijck met 8-0

Almere verslaat landskampioen Duinwijck met 8-0

Almere heeft een prima prestatie geleverd door landskampioen Duinwijck met de maximale cijfers van 8-0 te verslaan. De voorsprong op de Haarlemmers bedraagt na 3 wedstrijden nu al 12 punten en heeft nu Drop Shot met een punt voorsprong langszij zien komen. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg is dit een uitstekende stap richting play-offs en misschien wel de finale.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Na het kijken van een zinderende finale waarin onze handbaldames de wereldtitel veroverden konden we ons opmaken voor een andere spannende wedstrijd. Althans, dat was de verwachting. Dat werd het allerminst.

De heren dubbel met Alex Vlaar en Adam Hall kende in de eerste game tot de break nog wel tegenstand (11-9) van Jacco Arends en Ties van der Lecq maar daarna hadden de mannen van Duinwijck weinig meer in te brengen. De game ging met 21-12 naar Almere. In de tweede game begonnen Jacco en Ties nog wel voortvarend en namen een 11-8 voorsprong. Maar ook nu namen Alex en Adam na de break afstand. Na 15-12 werd ook de tweede game gewonnen (21-16).

Cheryl Seinen en Tamara van der Hoeven hadden in de eerste game geen kind aan Sophie Brown en Fabienne van Affelen van Saens. Na 11-2 werd onze dames geen strobreed in de weg gelegd om door te stomen naar 21-6. Een stuk moeizamer verliep de tweede game voor onze dames. Sophie en Fabienne bleven aardig in het spoor maar moesten uiteindelijk de game met 21-17 toch laten aan Cheryl en Tamara.

In de vorige ontmoeting wist Amy Tan nog Akvile Stapusaityte te verslaan maar nu was Corine Breukers haar tegenstandster. Hoewel Corine tot de break prima speelde nam Amy met 11-8 de leiding en liet de Haarlemse in het vervolg achter de feiten aanlopen. Na 11-3 voor Amy in de tweede game was voor Corine geen houden meer aan. Met 21-9 liet Amy haar kansloos.

Waar in de vorige wedstrijd Dennis Koppen de tegenstander was van Jordy Hilbink mocht nu Aram Mahmoud proberen hem te verslaan. Aram’s begin was wat moeizaam in het initiatief lag veelal bij Jordy maar Aram boog een achterstand om in een 11-9 voorsprong. Met 21-16 begon hij met vertrouwen aan de tweede game. Echter had Jordy dat blijkbaar ook en legde het vuur aan de schenen bij Aram die veelal tegen een achterstand aan keek. Aram had geen zin een derde game n kwam op matchpoint kwam bij 20-18. Jordy wist er nog een paar weg te spelen maar de winst ging met 24-22 toch naar Aram. En zo inmiddels een mooie 4-0 voorsprong voor Almere.

Wel zin in een derde game had Dennis Koppen in zijn partij tegen Ties van der Lecq. Na een simpele 21-18 winst in de game volgde een compleet andere tweede game. Daarin stond Dennis constant op achterstand en moest met 21-18 de game dan ook laten aan Ties. In de derde game kon Dennis zijn niveau van de eerste weer oppakken: tot 19-9. Ties kwam zelfs terug tot 19-16 maar met 21-16 hield Dennis de winst toch in Almere. Irina Andersen leek op een simpele winst af te gaan in de eerste game. Na 11-6 kwam ze op een comfortabele 19-13 maar liet Akvile Stapusaityte terug komen in de game en zelfs gelijk op 20-20.

Na zelfs een gamepoint tegen te hebben weggewerkt trok de linkshandige Deense met 24-22 toch aan het langste eind. Zover liet ze Akvile in de tweede game niet komen. Na 11-7 stevende ze af op de winst en met 21-15 stond er een 6-0 voorsprong op het scorebord in Almeers voordeel.

In de twee resterende mixpartijen kon toch zeker nog wel een punt worden gehaald. Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar stonden weliswaar tegenover het sterke koppel Sophie Brown en Jacco Arends, kwamen nog met 9-6 achter maar speelde daarna een gewonnen wedstrijd. Met 21-17 was de eerste game binnen en ook in de tweede game toonden Tamara en Alex zich duidelijk de beteren. Met 21-14 pakten zij dan ook verdiend de winst.

De eerste game van de laatste mix verliep, toch wel tegen de verwachting in, behoorlijk lastig voor Cheryl Seinen en Adam Hall. Na 0-4 en 9-11 kwamen ze tegen Akvile Stapusaityte en Jordy Hilbink toch nog op gamepoint bij 21-20. Maar bij het gamepoint voor de Duinwijckers leidde een misverstand de gamewinst in voor Akvile en Jordy. Maar in de volgende twee games waren Cheryl en Adam oppermachtig en met 21-7 en 21-9 bleven alle punten in Almere.

Na de 7-1 in de reguliere competitieronde nu een klinkende 8-0 zege op de titelhouder. De eerstvolgende wedstrijd zal worden gespeeld op 4 januari tegen Drop Shot in Den Haag.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

Na het vrijwillige Zwitserland-vertrek van Soraya de Visch Eijbergen heeft ook haar eeuwige rivale Gayle Mahulette de conclusie…

21 januari 2020

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

De badmintonwereldbond heeft bekend gemaakt dat ze het gebruik van synthetische veren shuttles tijdens internationale…

20 januari 2020

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 met Nederlandse topbadmintonners

Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 januari vindt in Bangkok (Thailand) de Princess Sirivannavari Thailand Masters 2020 plaats,…

20 januari 2020

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 8 januari mocht Smashing in Wijchen, aantreden tegen Amersfoort. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

20 januari 2020

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Op zondag 19 januari vond het treffen plaats tussen BC Duinwijck en Almere in Haarlem. Op voorhand voor een Duinwijck een lastige…

20 januari 2020

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot pakt definitief tweede plaats kampioenspoule Nederlandse Badminton Eredivisie

Vorige week nam BC Duinwijck die plek weer over en ging met 4 punten voorsprong de laatste fase in, waarbij zowel Drop Shot als…

19 januari 2020

Almere plaatst zich voor finale om de landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere plaatst zich voor finale om de landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie

Het is Almere gelukt zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale om de landstitel. Met nog een wedstrijd te spelen is het team…

19 januari 2020

VELO pakt maximale winst tegen AMOR

VELO pakt maximale winst tegen AMOR

Op zondagmiddag 19 december heeft VELO met 8-0 gewonnen van AMOR GS uit Groningen. Hiermee staat het team uit Wateringen met…

19 januari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!