Almere verslaat landskampioen Duinwijck met 8-0

Almere verslaat landskampioen Duinwijck met 8-0

Almere heeft een prima prestatie geleverd door landskampioen Duinwijck met de maximale cijfers van 8-0 te verslaan. De voorsprong op de Haarlemmers bedraagt na 3 wedstrijden nu al 12 punten en heeft nu Drop Shot met een punt voorsprong langszij zien komen. Met nog 5 wedstrijden voor de boeg is dit een uitstekende stap richting play-offs en misschien wel de finale.

Na het kijken van een zinderende finale waarin onze handbaldames de wereldtitel veroverden konden we ons opmaken voor een andere spannende wedstrijd. Althans, dat was de verwachting. Dat werd het allerminst.

De heren dubbel met Alex Vlaar en Adam Hall kende in de eerste game tot de break nog wel tegenstand (11-9) van Jacco Arends en Ties van der Lecq maar daarna hadden de mannen van Duinwijck weinig meer in te brengen. De game ging met 21-12 naar Almere. In de tweede game begonnen Jacco en Ties nog wel voortvarend en namen een 11-8 voorsprong. Maar ook nu namen Alex en Adam na de break afstand. Na 15-12 werd ook de tweede game gewonnen (21-16).

Cheryl Seinen en Tamara van der Hoeven hadden in de eerste game geen kind aan Sophie Brown en Fabienne van Affelen van Saens. Na 11-2 werd onze dames geen strobreed in de weg gelegd om door te stomen naar 21-6. Een stuk moeizamer verliep de tweede game voor onze dames. Sophie en Fabienne bleven aardig in het spoor maar moesten uiteindelijk de game met 21-17 toch laten aan Cheryl en Tamara.

In de vorige ontmoeting wist Amy Tan nog Akvile Stapusaityte te verslaan maar nu was Corine Breukers haar tegenstandster. Hoewel Corine tot de break prima speelde nam Amy met 11-8 de leiding en liet de Haarlemse in het vervolg achter de feiten aanlopen. Na 11-3 voor Amy in de tweede game was voor Corine geen houden meer aan. Met 21-9 liet Amy haar kansloos.

Waar in de vorige wedstrijd Dennis Koppen de tegenstander was van Jordy Hilbink mocht nu Aram Mahmoud proberen hem te verslaan. Aram’s begin was wat moeizaam in het initiatief lag veelal bij Jordy maar Aram boog een achterstand om in een 11-9 voorsprong. Met 21-16 begon hij met vertrouwen aan de tweede game. Echter had Jordy dat blijkbaar ook en legde het vuur aan de schenen bij Aram die veelal tegen een achterstand aan keek. Aram had geen zin een derde game n kwam op matchpoint kwam bij 20-18. Jordy wist er nog een paar weg te spelen maar de winst ging met 24-22 toch naar Aram. En zo inmiddels een mooie 4-0 voorsprong voor Almere.

Wel zin in een derde game had Dennis Koppen in zijn partij tegen Ties van der Lecq. Na een simpele 21-18 winst in de game volgde een compleet andere tweede game. Daarin stond Dennis constant op achterstand en moest met 21-18 de game dan ook laten aan Ties. In de derde game kon Dennis zijn niveau van de eerste weer oppakken: tot 19-9. Ties kwam zelfs terug tot 19-16 maar met 21-16 hield Dennis de winst toch in Almere. Irina Andersen leek op een simpele winst af te gaan in de eerste game. Na 11-6 kwam ze op een comfortabele 19-13 maar liet Akvile Stapusaityte terug komen in de game en zelfs gelijk op 20-20.

Na zelfs een gamepoint tegen te hebben weggewerkt trok de linkshandige Deense met 24-22 toch aan het langste eind. Zover liet ze Akvile in de tweede game niet komen. Na 11-7 stevende ze af op de winst en met 21-15 stond er een 6-0 voorsprong op het scorebord in Almeers voordeel.

In de twee resterende mixpartijen kon toch zeker nog wel een punt worden gehaald. Tamara van der Hoeven en Alex Vlaar stonden weliswaar tegenover het sterke koppel Sophie Brown en Jacco Arends, kwamen nog met 9-6 achter maar speelde daarna een gewonnen wedstrijd. Met 21-17 was de eerste game binnen en ook in de tweede game toonden Tamara en Alex zich duidelijk de beteren. Met 21-14 pakten zij dan ook verdiend de winst.

De eerste game van de laatste mix verliep, toch wel tegen de verwachting in, behoorlijk lastig voor Cheryl Seinen en Adam Hall. Na 0-4 en 9-11 kwamen ze tegen Akvile Stapusaityte en Jordy Hilbink toch nog op gamepoint bij 21-20. Maar bij het gamepoint voor de Duinwijckers leidde een misverstand de gamewinst in voor Akvile en Jordy. Maar in de volgende twee games waren Cheryl en Adam oppermachtig en met 21-7 en 21-9 bleven alle punten in Almere.

Na de 7-1 in de reguliere competitieronde nu een klinkende 8-0 zege op de titelhouder. De eerstvolgende wedstrijd zal worden gespeeld op 4 januari tegen Drop Shot in Den Haag.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Badminton en corona update (week 21)

Badminton en corona update (week 21)

Na de persconferentie van de overheid op dinsdag 19 mei jl. is er helaas geen nieuws te melden over het feit of binnensporten…

20 mei 2020

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

Acht handige tips voor beginnende airbadmintonners!

AirBadminton is geschikt voor jong en oud en ook voor alle niveaus. Of je nu een topbadmintonner bent of een sporter die voor het…

12 mei 2020

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Youtuber Milo ter Reegen ambassadeur AirBadminton

Mijn naam is Milo ter Reegen, en inmiddels al ruim zeven jaar actief op YouTube onder de naam 'MILO'. Hier plaats ik video's die…

12 mei 2020

Lancering AirBadminton in Nederland

Lancering AirBadminton in Nederland

Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en…

11 mei 2020

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Tactiek en techniek gaan hand in hand

Als we het hebben over tactiek dan wordt er vaak gedacht aan een tactisch plan om de wedstrijd te winnen. Hoewel strategie een…

7 mei 2020

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Handige downloads: badminton sportprotocol voor verenigingen

Op 21 april heeft het kabinet aangegeven om de maatregelen omtrent sport vanaf 29 april op een aantal punten te versoepelen. Met…

29 april 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!