SportSport

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

Smashing behaalt twee punten in Wateringen

De Nederlandse Badminton Eredivisie is na de eerste helft van de competitie in twee poules verdeeld. De top 5 speelt voor het kampioenschap, de andere 5 spelen voor handhaving. Smashing heeft de eerste helft afgesloten met 23 punten, resulterend in een 9e plek.

Maak kennis met Vihaan Shah!

Net iets onder Amersfoort (27 punten) en ruim boven AMOR (8 punten). Na een rustperiode van 3 weken, speelden zij zaterdag 30 december hun eerste wedstrijd van de handhavingspoule tegen VELO in Wateringen. De gebruikelijke speelhal stond deze avond niet tot de beschikking van VELO, waardoor er werd uitgeweken naar een andere hal in het grote sportcomplex.

Zoals gewoonlijk werd er begonnen met de dubbels. In de vorige ontmoeting op 19 oktober gingen beide dubbels in twee sets naar VELO. Dus vooraf was bekend dat we aan de bak moesten. Bij de heren namen Luuk en Roy het op tegen Russel Muns en Jim Middelburg. De eerste set ging vrij duidelijk naar Velo 21-13. Na deze eerste setwinst, ontspanden de heren van VELO iets te veel, waardoor Luuk en Roy op een voorsprong van 11-4 kwamen die ze niet meer uit handen hebben gegeven. Ze wonnen met 21-17. De 3e set leek het of de heren van VELO hun drive en tactiek weer terugvonden en deze werd dan ook gewonnen door Russel en Jim met 21-12.

Op de baan ernaast speelden onze dames Ella en Lieke tegen Myke Halkema en Milou Lugters. Ze kregen in de 1e set totaal geen grip op het spel van Myke en Milou en maakten veel onnodige foutjes. In de 2e set ging dit een stuk beter, maar nog steeds niet goed genoeg om dichterbij de winst te komen. Ze verloren met 21-8 en 21-16. Tussenstand 0-2.

Maureen was de eerste singel die vervolgens op de baan stapte. Ze nam het deze keer op tegen Frederika Lagerstedt. Vorig competitieseizoen hadden er twee ontmoetingen plaatsgevonden, welke onderling werden verdeeld. Deze avond ging Maureen echter met de juiste spirit de baan op, waardoor ze voor ons gevoel geen moment in de wedstrijd de controle verloor. Ze won met 21-13 / 18-21 / 21-14.

Het feit dat Maureen met de juiste spirit de baan op ging, had misschien wel iets te maken met onze invaller van deze avond, debutant in de eredivisie, Teun. Hij was gevraagd om in te vallen voor Yannic die helaas vanwege een blessure deze wedstrijd moest overslaan. Teun mocht het tijdens zijn debuut opnemen tegen Jim Middelburg. Hij heeft hard gewerkt, goed spel laten zien en zelfs op setpoint gestaan in de 2e set, maar helaas ging de overwinning naar Jim. 21-12 / 24-22.

Denise speelde tegen Simone Hermsen. Deze laatste speelde in haar singel vorig jaar nog een ongeslagen seizoen in de 1e divisie. Denise speelde gedegen, hield zich aan het plan en zorgde voor het 2e winstpunt van de avond. 21-14 / 22-20.

Als laatste singel, speelde Luuk tegen Ruben Kweekel. Dit was een ware thriller. De heren waren erg aan elkaar gewaagd. De eerste set ging naar Ruben met 21-17, de tweede set had Luuk de hele set door een kleine voorsprong waardoor hij de set naar zich toetrok met 21-19. In de laatste set stond Ruben met 20-15 voor, tot Luuk 5 punten op rij scoorde en hiermee een verlenging afdwong, het stond 20-20. Helaas trok Ruben aan het langste eind en won hij de wedstrijd met 22-20. Tussenstand 4-2.

In de eerste gemengd dubbel namen Roy en Lieke het op tegen Russel en Milou. De eerste set ging met 21-16 naar Russel en Milou. De 2e set kwamen Roy en Lieke steeds beter in hun spel, deze ging dan ook naar Smashing met 21-13. De laatste beslissende set ging gelijk op tot 15-15. Toen maakt Roy en Lieke een paar doorslaggevende foutjes, waarna Russel en Milou met 21-17 de wedstrijd winnend afsloten. De andere mix werd gespeeld door Brandon en Ella. Zij verloren met 21-12 en 21-13 tegen een beter spelende Ruben en Myke. Eindstand 6-2.

De volgende wedstrijd is zondag 8 december uit tegen Amersfoort om 14:00.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!