Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag ervoor tegen AMOR en had dus een dubbelweekend voor de boeg. Na het gelijkspel van de vorige keer tegen dit team, reisde Smashing vol goede moed af naar Amersfoort. De tegenstander was op volle sterkte en er stonden mooie wedstrijden op het programma.

Ken je BV Icarus al?

Yannic, terug van een blessure, en Brandon speelden tegen het vaste dubbelkoppel van Amersfoort, Freek Golinski en Vincent de Vries. De tegenstanders toonden wederom hun klasse in deze dubbel en pakten in twee sets de winst. Lieke en Denise hadden meer succes tijdens hun wedstrijd tegen Mireille van Daal en Meike Versteeg. Na een goede eerste set, verslapten onze dames een beetje. In de derde set daarentegen konden ze uitlopen naar een comfortabele voorsprong die ze niet meer uit handen gaven.

Luuk was inmiddels begonnen aan zijn singel tegen Hans van Os. Ook dit werd een spannende driesetter, waarbij Luuk helaas niet aan het langste eind kon trekken. Maureen kon het verlies tegen Daphne Jansen op het RSK 'goedmaken', want ze mocht het weer tegen haar opnemen. In twee bloedstollende sets wist Maureen het hoofd koel te houden en de tweede winstpartij voor Smashing binnen te halen.

Yannic mocht aantreden tegen Vincent. Een moeilijke wedstrijd op papier, maar daar had Yannic geen boodschap aan. Hij pakte brutaal de leiding in zowel de eerste als de tweede set, maar kon dit helaas tweemaal niet tot het einde vasthouden. Uiteindelijk zette Vincent dus in twee sets de wedstrijd naar zijn hand. Denise had weer zin in een thriller en dat lukte tegen Meike. Na nipt verlies in de eerste set en nipte winst in de tweede set, was het Meike die haar spel het beste onder controle wist te houden en de wedstrijd in de derde set in haar voordeel wist te bepalen.

Lieke en Roy hadden een zware kluif aan Renske Kwakkenbos en Freek. De eerste twee sets werden netjes verdeeld en in de derde set keken Lieke en Roy constant tegen een achterstand aan. Gelukkig wisten ze op tijd te schakelen naar de goede mindset. Met 21-19 winst in de derde set was het derde winstpunt een feit. Ella en Brandon hadden het tevens lastig tegen Hans en Daphne. Ook deze partij had drie sets nodig om beslist te kunnen worden. Helaas voor Smashing ging deze wedstrijd met 19-21 in de derde set naar Amersfoort.

Een 5-3 verlies voor het team van Smashing. Er had wellicht wat meer ingezeten, maar in ons spel hebben we veel potentie getoond voor de resterende wedstrijden in de handhavingspoule. Komende week speelt Smashing thuis tegen Roosterse BC. We zien jullie allen graag weer in de Smashinghal!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!