clubzoeker

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van de kampioenspoule met verlies in de eerste thuiswedstrijd en voor Hoornse kwam daar op de zaterdag van het eerste dubbelweekend nog een extra domper via een 8-0 nederlaag bij Almere boven op.

Ken je BC Vrij Uit al?

Voor beide clubs was winst dus belangrijk om aan te haken in de strijd om de bovenste drie plaatsen, om uitzicht te houden op de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Beide teams konden in praktisch hun sterkste opstelling spelen, dus wat dat betreft waren er geen excuses.

In de herendubbel leek het Drop Shot duo Wessel van der Aar en Lars Kros al direct de eerste tik uit te delen, maar na een eenvoudige winst in de eerste game, strooide de jeugdige instabiliteit zand in de motor en kantelde de wedstrijd in het voordeel van het Hoornse duo Niels Veenstra en Ruben Wijnands, die er alsnog met de winst vandoor gingen: 9-21, 21-17, 21-15 en dus een opsteker voor Hoornse.

In de damesdubbel werd de eerste gelijkopgaande game gewonnen door Imke van der Aar en Christine Busch, maar ook in deze wedstrijd wisten Iris Tabeling en Iben Bergstein de strijd in Hoorns voordeel te beslissen via 19-21, 21-16, 21-13 en 2-0 voorsprong voor Hoornse.

Bij Drop Shot bond veteraan Dicky Palyama de strijd aan met leerling Thomas Sibbald, die in de eerste game om winst leek af te stevenen, maar vanaf 20-15 zette Dicky de turbo even aan en wist de game alsnog winnend af te sluiten met 22-24. In de tweede game nam Dicky een beslissend lijkende voorsprong, maar Thomas wist nog even terug te komen, maar met een magistrale toverbal besliste Dicky de game en de wedstrijd (19-21) en bracht de stand terug tot 2-1. Op het andere court was Nadia Choukri namens Drop Shot toch een maatje te sterk voor Chloë Mayer en bracht via 13-21 en 14-21 de beide ploegen weer op gelijke hoogte: 2-2.

Daarna was het de beurt aan Joran Kweekel, die tegen Niels Veenstra zijn ongeslagen status met één wedstrijd wist te verlengen, al bleef Niels in de tweede game nog tot 15-15 bij. Maar toen vond Joran het blijkbaar welletjes en trok de wedstrijd met 13-21 en 15-21 naar zich toe. Voor de tweede damessingle kruisten Iben Bergstein en Jaymie Laurens de rackets. De eerste game ging gelijk op, waarbij Jaymie ondanks een setpoint net tekort kwam. De meer ervarener Iben bleek in de tweede game te sterk voor Jaymie (22-20 en 21-12) en zette de 3-3 stand op het bord.

De mixen moesten dus de beslissing brengen. In de eerste mix hadden Joran Kweekel en Christine Busch in de eerste game weinig te duchten van Ruben Wijnands en Iris Tabeling, maar in de tweede liep het wat stroever en sleepte de Hoornse mix er een derde set uit. Joran en Christine waren wakker geschud en liepen eenvoudig uit naar winst in de derde game (12-21, 21-19, 11-21). In de tussentijd was de tweede mix in snel tempo afgeraffeld. Voor Drop Shot stonden voor de eerste keer in competitieverband broer Wessel en zus Imke van der Aar als mix naast elkaar, tegenover Finn Achthoven en Chloë Mayer. De familie Van der Aar bleek veel te sterk voor het Hoornse duo en won de wedstrijd met 9-21 en 14-21.

BC Drop Shot voegde zo 5 punten aan het saldo toe, waar Hoornse BV het met 3 punten moet doen. Met de 3-5 winst haakt BC Drop Shot aan bij de concurrentie om plaats 1 tot 3, en maakt Hoornse voorlopig pas op de plaats in de kampioenspoule.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!