Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van coach Van Daalen de Jel het namelijk op tegen de nummer 1 van de poule, Duinwijck en zondag kwam de nummer 2 van de poule, Almere, op bezoek in Den Haag.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar vooraf was gehoopt op toch wel minimaal 6 punten, moesten de Hagenezen genoegen nemen met een magere 4 punten uit twee wedstrijden.

Zaterdagavond was Duinwijck in Haarlem duidelijk een maat te groot. In de dubbels moesten de heren Thomas Wijers en Gijs Duijs hun meerdere erkennen in de Haarlemmers en in de damesdubbel maakten Kiona van der Werf en Charissa Kuiper ook geen kans. Michiel Kruijt daarentegen was in zijn single heer en meester op de baan. Waar gehoopt werd dat Ieva Pope haar single zou pakken vanwege een geblesseerde Akvile Stapusaityte, was niets helaas minder waar. Pope kreeg het niet voor elkaar haar tegenstandster goed rond te spelen, waardoor dit punt ook verloren ging. Tom Blinde nam het in zijn single op tegen dubbel- en mixspecialist Ties van der Lecq, waardoor werd gedacht dat dit een punt voor DKC kon worden. Blinde streed voor wat hij waard was, maar moest uiteindelijk toch met standen 24-22 en 25-23 zijn hoofd buigen voor zijn Haarlemse tegenstander. Voor de tweede damesenkel werd dit keer Mara Lemmens ingevlogen. Lemmens deed zeker haar best, maar haar tegenstandster was gewoonweg een stuk sterker.

Met een 5-1 achterstand werd er begonnen aan de mixen. Kruijt had de goede flow van zijn single vastgehouden en sloeg met Van der Werf aan zijn zijde zijn zelfde tegenstander als in de single weer van de baan. Duijs en Kuiper hadden helaas geen schijn van kans tegen Koen Ridder en de Engelse Sophie Brown, wat de einduitslag op een (achteraf) ietwat teleurstellende 6-2 verlies bracht.

Vol goede moed traden onze Ooievaars zondag thuis weer aan tegen AviAir Almere dit keer. De dubbels gingen evenals zaterdagavond voor dezelfde combinaties verloren. Van Daalen de Jel had een tactische zet gedaan, waardoor Blinde het nu in de eerste herenenkel op moest nemen tegen Aram Mahmoud, die weinig moeite had met onze Blinde. Ook in de damesenkels was eenzelfde tactische zet gedaan, waardoor invaller Jessica Huster het in de eerste damesenkel op moest nemen tegen Amy Tan. Tan had weinig moeite met Huster, wat de tussenstand op 0-4 achterstand in het nadeel van DKC bracht. Door de tactische wisselingen waren de volgende partijen echter wel prooi voor het Haagse vlaggenschip. Kruijt had weer weinig moeite met zijn tegenstander en Pope volgde het goede voorbeeld, waardoor de tussenstand voor de mixen op 2-4 werd gebracht.

Het lukte Kruijt in de mix met Van der Werf jammer genoeg niet om ook zijn vierde wedstrijd dit weekend te winnen en ook de tegenstanders van Duijs en Kuiper hadden weinig moeite met onze talenten. Hierdoor eindigde ook de tweede wedstrijd van het weekend in een teleurstellende 6-2 nederlaag.

Volgend weekend staat de echte Haagse derby op het programma. DKC reist dan af naar Mariahoeve, waar ze om 19.00 uur zullen strijden tegen Drop Shot. Kom onze toppers vooral aanmoedigen, alle support is meer dan welkom in de strijd om een plek in de play-offs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!