Duinwijck boekt grote zege tegen Hoornse

Duinwijck boekt grote zege tegen Hoornse

Zaterdagavond 25 januari kwam het eerste team van Hoornse naar Haarlem om het op te nemen tegen Duinwijck. Deze laatste wedstrijd in de kampioenspoule had verder geen invloed meer op de stand doordat er geen verschuivingen meer plaats konden vinden.

SportSport

Ken je BV MatchPoint al?

Voor Duinwijck was het dus vooral belangrijk om deze fase goed af te sluiten met bij voorkeur met een grote overwinning.

Ook voor Hoorn was er niks meer te veranderen aan hun laatste plek, wat ook bleek uit hun opstelling. Mede door een aantal toernooien van hun toppers bestond hun team voor de helft uit spelers uit team 2.

Helaas had Duinwijck nog wel last van de blessures van Ralph Starren, Raquel Humphris en Sophie Brown, waardoor zoals al vaker dit seizoen, Corine Breukers de selectie kwam aanvullen.

Corine deed dat met name in de damesdubbel zeer verdienstelijk door samen met Akvile Stapusaityte de eerste set binnen te slepen tegen Chloë Mayer en Jessica Ottenhof. Hiermee was ook gelijk het verzet gebroken en werd de 2e ook relatief makkelijk gewonnen (23-21, 14-21). Het verschil in de herendubbel was groter, met name in de 2e set. Ook dit punt ging hiermee naar Duinwijck (Jacco Arends / Koen Ridder- Dave Veerman / Thomas Sibbald: 21-17, 21-12). Waar Jordy Hilbink in de uit-wedstrijd nog een driesetter nodig had tegen Thomas kon hij dit keer de wedstrijd wel in 2 sets beslissen (21-10, 21-16). Debora Jille had in haar enkelspel heel weinig moeite met invaller Feng Groothuijse (21-7, 21-8). Ook Ties van der Lecq was duidelijk een maat te groot voor, eveneens invaller, Joey Muns (21-12, 21-12). Corine kon het, mede door een eerder op de dag opgelopen blessure, niet bolwerken tegen Chloë Mayer (17-21, 9-21).

Beide mixdubbels waren wel weer een duidelijke prooi voor de Haarlemmers waarmee dus uiteindelijk een klinkende 7-1 overwinning op het scorebord kwam (Ties / Debora - Dave / Jessica: 21-12, 21-17; Jacco / Akvile - Joey / Feng 21-14,21-10). Zoals reeds eerder beschreven had dit verder geen invloed op de stand en is Duinwijck derde geëindigd in de kampioenspoule. Dit betekent dat Duinwijck en Drop Shot onderling moeten gaan uitmaken in de play-offs wie Almere gaat treffen in de finale. De play-offs zullen bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd en zullen plaatsvinden in de week van 3 tot 9 februari.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!