clubzoeker

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Slechts vier wedstrijdpunten voor Smashing na dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 8 januari mocht Smashing in Wijchen, aantreden tegen Amersfoort. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

SportSport

Maak kennis met Sophie van den Broek!

Yannic Smeets en Brandon mochten het spits afbijten tegen Freek Golinski en Vincent de Vries. Tactisch waren de heren van Smashing op de goede weg, helaas mocht dit niet resulteren in een gewonnen wedstrijd. 13-21 16-21. Lieke Maes en Ella Peters moesten het opnemen tegen Mireille van Daal en Renske Kwakkenbos. De dames van Smashing speelden erg sterk en wonnen met 21-12 22-20.

In de heren singels speelden Yannic tegen Vincent de Vries en Luuk van Renswouw tegen Hans van Os. Beide singels werden gewonnen door Amersfoort. Lieke zorgde wederom voor een punt voor Smashing en won knap van Daphne Jansen. Maureen Zewald nam het op tegen het altijd sterke Mireille . Het was een enorm spannende partij, die uiteindelijk gewonnen werd door Mireille. Bij het laatste punt, had Mireille last van haar knie. Beterschap!

Afsluitend mochten de mixen op de baan. Roy Reijbroek en Maureen namen het op tegen Freek en Renske. We wisten dat het een lastige pot zou worden en uiteindelijk won dan ook Amersfoort. Brandon en Ella mochten het opnemen tegen het sterke koppel Hans en Daphne. Na een spannende eerste en tweede set, konden helaas Ella en Brandon het hoge niveau niet vast houden. Smashing sloot de zaterdag af, met een 2-6 verlies. Op naar zondag!

Er stond een belangrijke wedstrijd op de planning zondag, als er goede zaken gedaan werd, boodt het veel perspectief voor de afsluitende wedstrijd tegen AMOR. Luuk van Renswouw en Roy Reijbroek namen het op tegen Rik Hermans en Rick Steuten, de wedstrijd werd degelijk gewonnen door Luuk en Roy. Ella en Lieke trokken aan het kortste eind tegen Dorien Lups en Wendy hoeve.

Vervolgens gingen de singels op baan. Rick domineerde zijn singel tegen Luuk en won vrij eenvoudig. Demi Lensselink viel in voor de geblesseerde Denise. Er stond een zware pot te wachten voor Demi, want ze nam het op tegen Dorien Lups. Na 3 spannende sets won Dorien, maar wat een knappe prestatie van Demi. Topper! Yannic begon erg stabiel aan zijn singel en probeerde dit de gehele wedstrijd vast te houden, helaas was Marcus Barth een maatje te groot. Maureen speelde tegen Wendy. Veel momenten liet Maureen zien, dat ze het Wendy erg moeilijk kan maken. Wendy speelde een ijzersterke 2de set, waardoor ze het vijfde punt binnen sleepte voor Roosterse.

Lieke en Roy namen het op tegen Novi Wieland en Marcus. Een wedstrijd met vele lange en intense rally's. In de derde set wisten ze wat afstand te creëren, die ze vervolgens ook niet meer afgaven. Afsluitend speelden Ella en Brandon tegen Rik Hermans en Kirsten Gennes. Na een lange zenuwslopende partij, waarin beide teams kans maakten, wonnen Kirsten en Rik nipt in de derde set. Ook deze wedstrijd sloot Smashing af met een verlies van 6-2.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!