SportSport

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Duinwijck lijdt nederlaag tegen koploper Almere

Op zondag 19 januari vond het treffen plaats tussen BC Duinwijck en Almere in Haarlem. Op voorhand voor een Duinwijck een lastige partij aangezien de uitwedstrijd met 8-0 werd verloren. De Haarlemmers waren er dus alles aangelegen, ondanks de afwezigheid van Jacco Arends, Ralph Starren en Koen Ridder om een beter resultaat te behalen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als eerste mocht het gelegenheidsduo Jordy Hilbink en Ties van der Lecq aantreden in de herendubbel tegen het ongeslagen kopper Alex Vlaar en Adam Hall. Dit was gelijk voor het publiek een van de mooiste potten van de avond. Ondanks dat er door de Duinwijckers in 2 sets verloren werd (17-21, 16-21) waren er genoeg mooie rally's om van te genieten. Op de baan ernaast was het nog een stukje spannender want uiteindelijk moest hier in de damesdubbel een 3e set beslissing brengen. Sophie Brown en Akviule Stapusaityte kwamen hierin helaas net te kort tegen Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven (13-21, 21-17, 15-21).

Helaas had Jordy zich verstapt in de herendubbel en bleek tijdens een korte warming up dat hij hier te veel last van had om vrij te kunnen spelen in de herenenkel. Na een kort beraad, met zeker de play-offs in het achterhoofd, werd zijn partij tegen Aram Mahmoud opgegeven. In de eerste damesenkel speelde Raquel Humphris haar partij tegen Amy Tan. Amy is dit seizoen nog ongeslagen in het enkelspel en gaf Raquel ook deze wedstrijd niet echt kans om er in te komen (13-21, 11-21). Door de afwezigheid van Ralph Starren, was Jerry Natenstedt uit het tweede team, bereid gevonden om aan te treden tegen Sebastiaan Li. Helaas bleek al snel dat Jerry er niet lekker in zat en dat het tempo van Sebastiaan tijdens deze wedstrijd te hoog lag (10-21, 13-21). Debora Jille had helaas ook haar dag niet tegen de fel spelende Manon en moest in twee spannende sets na een paar foutjes ook de partij aan Almere laten (19-21, 17-21). Hierdoor stond inmiddels een pijnlijke 0-6 op het scorebord met alleen de mixen nog op het programma.

Gelegenheidsduo Jerry en Sophie maakten er tegen Alex en Tamara een spannende pot van, waarbij er zeker in de tweede set veel kansen waren om deze binnen te halen. Helaas werden er op 19-15 voorsprong een paar slordige fouten gemaakt en leek het plan van ervoor een beetje zoek en kregen de Almeerders toch nog de kans om deze in de verlenging binnen te halen (17-21, 21-23).

Aan Ties en Debora dus de laatste kans om tegen Aram en Kirsten de Wit de akelige 0 van het bord te halen. Deze mix begint inmiddels steeds beter te lopen en zeker Ties was vandaag erg goed op dreef. Dit duel werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen door de Haarlemmers (21-12, 21-11).

Uiteindelijk helaas dus wederom een grote nederlaag tegen de koploper. Gelukkig had Almere op zaterdag ook al met 7-1 gewonnen van concurrent DKC waardoor de play-offs voor Duinwijck al veilig waren voordat de wedstrijd op zondag begon. Deze zullen plaatsvinden in de week van 3-9 februari en bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd tegen Drop Shot. De winnaar hiervan mag uiteindelijk aantreden in de finale tegen Almere op 7 maart.

Volgende week is de laatste reguliere speelronde waarin Hoornse BV op bezoek komt in DEGIRO-hal op zaterdag 25 februari om 19:00. Bij een 8-0 overwinning kan Duinwijck Drop Shot nog inhalen, wat weer voordelen heeft bij de wedstrijdvolgorde in de play offs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!