Tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie eindigt voor Almere met ongeslagen status

Tweede fase Nederlandse Badminton Eredivisie eindigt voor Almere met ongeslagen status
StudentenlevenStudentenleven

Ook de laatste wedstrijd leverde winst op voor Almere. In Sporthal Raggers werd Drop Shot met 6-2 verslagen. Een unieke prestatie maar het gaat natuurlijk om de laatste wedstrijd van het seizoen: de finale om de landstitel op 7 maart in Den Bosch.

Maar eerst de wedstrijd van vanavond tegen Drop Shot. Daarin konden Timo Stoffelen en Alex Vlaar aan de bak tegen het sterke duo Wessel van der Aar en Mathias Thyrri. De eerste game ging met 21-15 verloren. Net als in die game konden Timo en Alex hun tegenstanders tot de break nog goed volgen. De Almeerders speelden dan wel prima maar de mannen uit Den Haag waren met 21-17 ook nu beter.

Het Almeerse dames dubbel wist wel te winnen. Manon Sibbald en Tamara van der Hoeven namen tegen Imke van der Aar en Eefje Janssen al snel een voorsprong en via 11-5 was de eerste game met 21-15 binnen. Ook in de tweede game een voorsprong maar nu konden Imke en Eefje de stand op 17-17 gelijk trekken en die gelijke trend hielden de dames lang vol met game- en matchpoints over en weer. Door een paar foute Haagse services bleven Manon en Tamara in de game en sloegen uiteindelijk toe met 28-26.

Amy Tan had geen kind aan Stefanie Nijsse die normaal gesproken haar opwachting maakt in de derde divisie. En ja, wat kan je nou vertellen over de wedstrijden van Amy. Ook nu weer een overwinning en met 21-6 en 21-7 lijkt dat allemaal makkelijk te gaan. Ze kan sowieso terugkijken op een uitstekend seizoen. Amy heeft namelijk al haar enkelpartijen in de competitie winnend afgesloten. Dat mag gerust een unieke prestatie worden genoemd. Met haar 17 jaar is Amy ook nog eens het jongste lid van de hoofdmacht. Op het NK van komend weekend is ze als derde geplaatst.

Het was niet de dag van Dennis koppen. Teruggekomen van een blessure ging hij tegen Lars Kros nog wel met een 11-8 voorsprong de rust in maar daarna was het Lars die de dienst uitmaakte. Met 21-15 pakte hij dan ook de eerste game. In de tweede game ging een vrij ruime voorsprong verloren en kwam Lars terug tot 19-19. Dan hoor je de supporters denken van 'het zal toch niet' maar dat was wel het geval. Het lukte Dennis niet de game af te maken en dus ging de winst met 23-21 naar Lars.

Timo gaf zijn tegenstander Driss de Jong geen schijn van kans in de eerste game. Vaak had Timo het punt al binnen voordat Driss het in de gaten had. De game was met 21-10 ruim voor Timo. Ook in de tweede game was hij veel te sterk voor de Hagenaar. Die kende nog wel even een opleving maar de winst ging met 21-15 opnieuw naar Timo. Na zijn kunststukje van vorige week dus opnieuw een overwinning.

Tegen Eefje liep de eerste game voor Manon niet helemaal zoals ze graag zou willen. Wel sterk spelend maar niet alles lukte en Eefje bleek aanvankelijk een taaie tegenstandster. Maar na een 11-14 achterstand voor Manon was het verzet van Eefje gebroken en kon ze de game met 21-16 toch nog vrij eenvoudig binnen halen. In de tweede game werd het al snel 11-2 en kon ze eenvoudig de game met 21-11 uitspelen. Manon doet dus wat we de laatste tijd van haar gewend zijn: winnen.

De eerste mix was die van Tamara en Alex die weinig te duchten hadden van Stefanie en Wessel. Zo ging de eerste game met 21-11 ruim naar Almere. De tweede game verliep nog iets makkelijker voor het Almeerse koppel. Met 21-8 waren Tamara en Alex opnieuw veel te sterk voor Stefanie en Wessel.

Een opvallend makkelijke winst in de eerste game voor Ilse en Adam in hun partij tegen Imke en Mathias. Na 11-7 bouwden zijn gestaag hun voorsprong uit en wonnen de game met 21-11. In de tweede game ging het gelijk op en had het zo op een derde game uit kunnen draaien. Maar op 19-19 bracht Ilse met een miraculeuze actie het matchpoint op het scorebord welke meteen werd benut.

Dat betekende een 6-2 overwinning en eindigde Almere met ruime voorsprong (20 punten) op de eerste plaats in de kampioenspoule en bleef ook nog eens ongeslagen. Dan ben je oppermachtig in de competitie maar heb je nog niks. Dan moet dan op 7 maart gebeuren als het team de finale gaat spelen in Den Bosch tegen de winnaar van de play-offs die gaat tussen Duinwijck en Drop Shot.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Robin Tabeling: hosting tournaments during COVID19-pandemic unfair and dangerous?

Robin Tabeling: hosting tournaments during COVID19-pandemic unfair and dangerous?

Dear BWF / BE / players. There are some things on my mind that I think are worth a discussion. Unfortunately COVID-19 is still…

12 augustus 2020

Start competitieseizoen 2020-2021 Badminton Nederland in september

Start competitieseizoen 2020-2021 Badminton Nederland in september

Eind juni zette de overheid alle lichten op groen voor de start van competities en toernooien in de sportwereld. Tijdens het…

2 augustus 2020

Bondscoaches Wijers en De Keijzer exit bij nationale jeugdselecties Badminton Nederland

Bondscoaches Wijers en De Keijzer exit bij nationale jeugdselecties Badminton Nederland

De zomervakantie is inmiddels in alle regio’s begonnen, maar over vier weken is alweer de aftrap van het nieuwe…

31 juli 2020

Open brief aan het NOC*NSF

Open brief aan het NOC*NSF

Geachte heren. Wordt het niet eens tijd dat er een onderzoek komt naar het functioneren van alle sportbonden in ons land in…

30 juli 2020

Pilotclubs nieuw jeugdprogramma gezocht!

Pilotclubs nieuw jeugdprogramma gezocht!

Badminton Nederland is bezig met de ontwikkeling van een nieuw jeugdprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Het nieuwe…

30 juli 2020

Jelle Maas stopt bij nationale selectie van Badminton Nederland

Jelle Maas stopt bij nationale selectie van Badminton Nederland

Jelle Maas heeft besloten om na dit seizoen uit de nationale selectie te stappen. De 29-jarige speler uit Dongen geeft aan dat…

22 juli 2020

Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!