SportSport

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en de coronamaatregelen. Iedere week ontvang je van ons een update met de meest actuele stand van zaken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badmintonnen per 1 juli

Donderdagmiddag kwam het heugelijke nieuws dat we per 1 juli weer de zaal in mogen om te badmintonnen, mits we hierbij de 1,5 meter afstand tussen sporters en de voorgeschreven richtlijnen kunnen handhaven. Daarnaast werd bekend dat per 1 juni door de gehele leeftijdsgroep tot en met 18 jaar de 1,5 meter tijdens de sportactiviteit zelf niet gehandhaafd hoeft te worden.

Badmintonprotocol

We begrijpen dat er veel vragen leven nu we per 1 juli weer in de zaal mogen badmintonnen. Op basis van de berichtgeving van de overheid gaan we ook ons Badmintonprotocol bijwerken. Dit document geeft antwoord op veel vragen die we vanuit verenigingen uit het land hebben gekregen. Vrijdag kwam het vernieuwde sportprotocol van NOC*NSF uit, waarop we ons Badmintonprotocol gaan aanpassen. Iedere update van het protocol publiceren we ook via onze kanalen.

Shuttles en materiaal gebruik

Aangezien we veel vragen krijgen omtrent het gebruik van materialen en shuttles hierbij de belangrijkste punten op een rij.

Gebruik van materialen

- Netten worden opgezet en afgebroken door maximaal twee personen per rijen van drie netten of 1 per enkel net; vooraf en achteraf wordt gedesinfecteerd.

- Overig trainingsmateriaal zoals dopjes, pylonen en dergelijke wordt door de trainer zelf neergelegd of –gezet, spelers blijven er met de handen vanaf.

- Iedereen gebruikt alleen zijn/haar eigen racket(s).

Shuttles

- Bij aankomst en voor de training of het speelmoment, en dus voordat shuttles worden aangeraakt, desinfecteren spelers hun handen.

- Tussen de verschillende oefeningen met shuttle en tijdens iedere uitleg desinfecteren de spelers hun handen; het is handig om bij iedere baan/veld een pompje te hebben.

- Shuttles worden door de vereniging bewaard, voor iedere trainingsgroep aparte shuttles (dus gebruik 1 keer per week dezelfde shuttles).

- Nieuwe shuttles worden per koker gepakt. Shuttles die over blijven in de koker worden bewaard en de koker wordt gemerkt tot de training van de opvolgende week.

- Shuttles (en eventuele overige materialen) worden zo min mogelijk met de hand aangeraakt; spelers gebruiken zo veel als mogelijk het racket hiervoor.

*Toevoeging plastic shuttles

- Plastic shuttles worden door vereniging/trainer schoongemaakt met desinfectiemiddel en zijn daarna weer onmiddellijk te gebruiken.

Competitie 2020-2021

Momenteel krijgen we ook veel vragen welke gevolgen de coronacrisis heeft voor het competitieseizoen 2020-2021. We hopen in september de competitie 2020/2021 af te trappen. Om alle ideeën om eventueel de competitie middels andere formats af te werken zijn we een werkgroep gestart.

Noodpakket 2.0

Vorige week heeft het kabinet het Noodpakket 2.0 gepresenteerd, oftewel het noodpakket aan economische maatregelen in het kader van de coronacrisis voor de periode juni tot en met augustus. Nieuw is de regeling Tegemoetkoming vaste lasten MKB. Deze regeling komt in plaats van de TOGS. Via de TOGS konden ondernemingen (inclusief sportverenigingen) een eenmalige vaste tegemoetkoming in de vaste lasten ontvangen van €4.000. De nieuwe regeling is beschikbaar voor dezelfde sectoren als de TOGS. Dus ook de sportsector. Als voorwaarde voor het ontvangen van een tegemoetkoming geldt een omzetverlies van minimaal 30%. Daar staat tegenover dat de subsidie maximaal €20.000 bedraagt.

Campagne Jeugdfonds Sport & Cultuur

Als gevolg van de coronacrisis krijgen meer gezinnen te maken met financiële problemen. Uit onderzoek van het NIBUD blijkt dat nu al 14% van de gezinnen overweegt het lidmaatschap van de sportclub op te zeggen omdat ze de contributie niet meer kunnen betalen. Dat kan uiteraard ook ernstige gevolgen voor de clubs hebben. Daarom lanceert het Jeugdfonds Sport & Cultuur de campagne 'Mag ik straks ook weer meedoen' met een toolkit voor sportverenigingen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!