SportSport

Nederlandse Badminton Eredivisie: Ook winst op Amersfoort voor Almere

Nederlandse Badminton Eredivisie: Ook winst op Amersfoort voor Almere

De eerste thuiswedstrijd heeft ook een overwinning opgeleverd voor Almere. Nu ook met nieuwkomer Anna Mikhalkova in de gelederen werd Amersfoort met 5-3 verslagen. Primeur tijdens deze wedstrijd was de livestream van de wedstrijd die op YouTube bekeken kon worden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We gingen van start met de heren dubbel. Alex Vlaar en Sebastiaan Li speelden tegen Niels Veenstra en Freek Golinski die vorige week tegen Hoornse hun partij wisten te winnen. Dus op voorhand geen makkelijke partij en dat werd het ook niet. De eerste game ging met 21-19 nipt naar Alex en Sebastiaan maar in de tweede game was de winst voor Niels en Freek. De derde game bracht een 11-7 voorsprong op het scorebord voor Almere maar zag Amersfoort toch weer op 13-13 komen. Alex en Sebastiaan waren vastbesloten de partij winnend af te sluiten en liepen weer uit naar 18-14. Een foutservice bracht onze mannen op matchpoint en die werd meteen benut: 21-17.

Cheryl Seinen en Ieva Pope kenden weinig problemen in de eerste game in hun partij tegen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos. Na 11-7 liepen ze simpel uit naar 21-12. Maar in de tweede game liep het wat minder eenvoudig. Meike en Renske maakten het onze dames nog even knap lastig maar Cheryl en Ieva sleepten de winst met 22-20 uiteindelijk toch binnen. 2-0 voor Almere.

Ieva kon meteen weer aan de bak en niemand minder dan Natalia Perminova was haar tegenstandster. Ieva pakte knap de leiding in de eerste game: van 11-7 naar 13-8. Maar toen liet Natalia zien waarom ze de 60e plaats inneemt op de wereldranglijst. Ze pakte toch nog eenvoudig de game met 21-14. Eigenlijk was er in de tweede game ook geen houden aan. Natalia hield haar niveau vast en daar kon Ieva niet voldoende tegenin brengen. De Russin won de game met 21-12 maar het verlies van Ieva was beslist geen schande.

Dennis en Niels stonden tegenover elkaar en mochten nu de degens kruisen. Ze maakten er een spannende pot van. Hoewel Dennis op een 15-10 achterstand kwam wist hij de game met 22-20 toch in winst om te buigen. In de tweede game was Niels de sterkste (21-17) zodat de derde game de beslissing moest brengen. Daarin nam Dennis een 14-10 voorsprong en leek op weg naar de winst. Maar Niels vocht zich knap terug en met 17-17 was de stand weer gelijk en wachtte een spannend slot. Niels werkte maar liefst 5 matchpoints weg en sloeg toe op zijn eerste en trok de game en dus de partij alsnog naar zich toe met 26-24. Tussenstand 2-2.

Aan Sebastiaan om Almere weer op voorsprong te zetten. En dat deed hij. Een snelle en ruime voorsprong bij de rust (11-5). Nog makkelijker ging het in het vervolg. Hij gunde Hans van Os nog 1 punt en de game was met 21-6 binnen. In de tweede verliep het wat minder makkelijk maar de winst kon hem niet ontgaan. Ook de tweede game was relatief eenvoudig voor Sebastiaan met 21-12.

In haar debuut kon Anna Mikhalkova haar partij niet in winst omzetten tegen Meike Versteeg. Ze won dan wel de eerste game ruim met 21-14 maar kon niet voorkomen dat Meike beter in haar spel kwam. Anna ging in de tweede game nog wel met 11-9 de rust in maar de Amersfoortse liet vanaf dat moment de partij kantelen en pakte de game met 21-16. De derde game kende ook een 11-9 voorsprong voor Anna maar ook nu trok Meike aan het langst eind. Met 21-18 won zij de partij.

Cheryl en Dennis namen het op tegen Natalia en Freek in het gemengd dubbel. Daarin kon het koppel uit Amersfoort weinig gevaar stichten. Na 11-5 konden Cheryl en Dennis simpel met 21-16 de game binnenhalen. In de tweede game eenzelfde beeld. Ze konden zich wat foutjes permitteren om ook deze game te winnen met 21-14.

Minder makkelijk hadden Anna en Alex het in hun partij tegen Renske en Hans. Een vrijwel constante achterstand leidde tot een 21-17 verlies in de eerste game. Maar gaandeweg in de partij kwam het initiatief wat meer bij Anna en Alex te liggen. Met 21-19 wisten ze er een derde game uit te slepen. Anna en speelde haar zesde game maar daar was bij Anna weinig van te merken. Het lukte met Alex een tandje bij te schakelen en hadden Renske en Hans weinig meer in te brengen. Met 11-2 naar de break voor Anna en Alex leek dan ook het lot beslecht voor het Amersfoortse koppel. Met 21-9 bleef de winst in Almere.

Zaterdag 19 september staat de uitwedstrijd tegen Smashing op het programma.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!