VELO speelt gelijk tegen Haarlems Duinwijck

VELO speelt gelijk tegen Haarlems Duinwijck

Afgelopen zaterdagavond om 19:00 uur speelde VELO in Haarlem de tweede competitiewedstrijd tegen Duinwijck. Uitpubliek was niet welkom, dus het team moest zelf extra voor de aanmoedigingen en het applaus zorgen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na vooral een spannende singel van Nick Fransman en gemengddubbel van Russell Muns en Milou Lugters kwam er geen winnaar uit de bus vanavond: het werd 4-4 in Haarlem.

De herendubbel en damesdubbel werden eerlijk verdeeld. Jim Middelburg en Russell Muns speelden tegen Jerry Natenstedt en Jordy Hilbink en wisten in twee sets te winnen. Milou Lugters en Myke Halkema hadden het daarentegen zwaar tegen Debora Jille en de Engelse Sophie Brown. De VELO-dames zaten er niet lekker in en verloren in twee sets. Vorig weekend was ze nog afwezig, maar deze wedstrijd stond ze er: Fredrika Lagerstedt speelde erg stabiel en had maar twee sets nodig tegen Corine Breukers. Tegen oud-nationale speler Jordy Hilbink had Ruben Kweekel het lastig. Ondanks goede rally’s van Ruben was Jordy de betere en won hij in twee sets. Simone Hermsen moest singelen tegen nationale speelster Debora Jille en moest in haar ook haar meerdere erkennen.

De spannendste wedstrijd van de avond was die tussen Nick Fransman en de Poolse nieuwkomer bij Duinwijck Adrian Dzyolko. Een sterk spelende Nick wist de eerste set naar zich toe te trekken. Echter kwam in de loop van de tweede set Adrian steeds beter in zijn spel. Met veel netballetjes wist hij het Nick moeilijk te maken en was er een derde set nodig om de winst te bepalen. Adrian ging goed van start maar na een 4-10 achterstand kon Nick het tij keren. Zijn netballetjes gingen er uiteindelijk ook overheen en daarmee wist hij de derde set te winnen met 21-15.

De gemengddubbels werden gespeeld door Myke en Jim tegen Jerry en Corine. De VELO-spelers hadden twee sets nodig voor de winst. Milou en Russell mochten tegen de twee buitenlandse spelers Sophie en Adrian mixen en ook zij wisten er wederom een spannende wedstrijd van te maken. De eerste set werd verloren, maar de tweede set kwamen ze er beter in. Meer korte ballen bezorgde hen de tweede set. De derde set konden ze dit spel helaas niet volhouden en daarmee ging de winst naar Duinwijck. Hiermee werd de eindstand op een 4-4 gelijkspel gebracht.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!