clubzoeker

Tweede gelijkspel voor Duinwijck

Tweede gelijkspel voor Duinwijck

Zaterdag 12 september was het de tijd voor tweede wedstrijd van de Haarlemmers in de eredivisie. Net als vorige week was het wederom een thuiswedstrijd waarbij ditmaal VELO de bezoekende partij was.

SportSport

Ken je BV Ribad al?

Bij de herendubbel waren het ook dit weekend, Jerry Natenstedt en Jordy Hilbink die als eerste aan de bak mochten tegen het zeer ervaren koppel Jim Middelburg en Russel Muns. Hierbij konden Jerry en Jordy in beide sets heel lang meekomen maar waren de Wateringers aan het einde net iets stabieler (14-21, 19-21). Bij de damesdubbel bleek dat Debora Jille ook met Sophie Brown een zeer sterke combi is. In de eerste set wisten Myke Halkema en oud-Duinwijckster Milou Lugter nog te volgen maar in de 2e set kenden de Haarlemse dames geen genade (21-19, 21-9).

In de damesenkel was het aan Corine Breukers om tegen Fredrika Lagerstedt te spelen. Helaas was het powerspel van Fredrika in deze partij net iets te zwaar waardoor Corine eigenlijk de hele partij tegen een kleine achterstand aankeek en dit ook niet meer wist om te keren(15-21, 9-21).

De eerste herenenkel werd uiteindelijk de wedstrijd van de avond. In de eerste set was nieuwe Velo-er Nick Fransman nog duidelijk een maatje te groot voor Adrian Dziolko, maar in de 2e liet Adrian zien waar hij toe in staat is. Met zeer snel en hard spel afgewisseld met hele mooie subtiele punten ging deze set dan ook duidelijk naar Duinwijck. In de derde set leek de Poolse singelaar dit door te kunnen setten, maar helaas, mede door een kleine blessure, wist Nick het tij alsnog te keren (12-21,21-15, 15-21).

De twee andere singels waren een stuk minder spannend doordat Debora en Jordy duidelijk te sterk waren voor hun tegenstanders, oud-Duinwijckster Simone Hermsen (21-7, 21-4) en Ruben Kweekel (21-9, 21-17). Uiteindelijk werd er met een 3-3 aan de mixen begonnen.

In de eerste mix bleek al snel dat Jerry en Corine niet opgewassen waren tegen ervaren koppel Myke en Jim. Gelukkig konden op de andere baan, Adrian (inmiddels aardig opgelapt door de fysio) en Sophie in een driesetter het 4e punt voor Duinwijck binnenhalen.

Uiteindelijk betekende dit dus net als vorige week een 4-4 gelijkspel.

Volgende week wacht voor Duinwijck de eerste uitwedstrijd en wel op zaterdag 19 september om 19:00 uur tegen BC Amersfoort.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!