SportSport

VELO start met verlies van landskampioen in Nederlandse Badminton Eredivisie

VELO start met verlies van landskampioen in Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdagavond 5 september werd het spits afgebeten in de Nederlandse Badminton Eredivisie. VELO speelde een thuiswedstrijd tegen landskampioen Almere. Met aanwinst Nick Fransman voor de Wateringers en een aantal wijzigingen bij het team uit Almere beloofde het een spannende avond te worden. Uiteindelijk trok VELO net aan het kortste eind en werd het er 3-5 verloren van de landskampioen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Net als afgelopen jaar waren de koppels voor de dubbels redelijk vanzelfsprekend: Myke Halkema en Milou Lugters traden aan in de damesdubbel en Jim Middelburg en Russell Muns speelden de herendubbel. Jim en Russell hadden het lastig tegen oud VELO-speler Alex Vlaar en Sebastiaan Li, maar na een eindsprint in de eerste set en een bijna vergeven ruime voorsprong in de tweede set wisten ze toch de overwinning naar hen toe te trekken. Milou en Myke maakten er op de andere baan een derde set van. Tegen Ieva Pope en speelster uit de nationale selectie Cheryl Seinen moesten ze hard werken, maar konden de goede lijn van de eerste set helaas niet doortrekken naar de tweede en derde set.

De herensingels werden gespeeld door nieuwkomer Nick Fransman en talent Dion Rovers. Nick nam het op tegen Dennis Koppen. Dennis bood goed tegenstand, maar Nick had twee sets nodig om de winst te pakken. Dion had het moeilijk tegen Sebastiaan Li. Met veel rally's probeerde Dion punten te pakken, maar Sebastiaan was nog een maatje te groot en pakte deze wedstrijd ook in twee sets.

Simone Hermsen en nieuwkomer en invalster Hannah Couwenhoven speelden de damessingels voor VELO. Simone nam het op tegen de Letse Ieva Pope en in de eerste set ging het gelijk op, maar won Ieva in de verlenging. De tweede set pakte Simone helaas maar 11 punten en was de winst voor Ieva een feit. Hannah mocht het opnemen tegen Diede Odijk. Het leek alsof Hannah moeite had in haar spel te komen de eerste set, waarna ze in de tweede set steeds dichterbij kwam. Maar helaas was het net te laat en ging Diede er met de winst vandoor.

In de gemengddubbels speelden Russell en Milou tegen Dennis en Diede. In twee sets wonnen zij relatief gemakkelijk van de spelers uit Almere. De andere baan was wat spannender, want daar speelden Jim en Myke tegen Alex en Cheryl. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook. Er waren drie sets nodig, maar helaas trokken Alex en Cheryl aan het langste eind en daarmee werd voor Almere het vijfde en winnende punt veilig gesteld. De eerste wedstrijd van VELO ging verloren van de landskampioen met 3-5.

Volgende weekend reizen de spelers uit Wateringen af naar Haarlem, want zaterdagavond 12 september spelen zij om 19:00 uur tegen Duinwijck. De wedstrijd wordt gespeeld in de DEGIRO-hal, Badmintonplein 1, 2023 BW Haarlem.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!