Zwaar bevochten zege in Limburg voor Almere

Zwaar bevochten zege in Limburg voor Almere

In de Nederlandse Badminton Eredivisie heeft Almere moeizaam de uitwedstrijd tegen Roosterse BC weten te winnen. Alleen de dames enkelspelen werden in 2 games gewonnen de anderen in 3 games. Het werd dus 5-3 voor het team van Dave Khodabux maar het had net zo goed 5-3 voor de Limburgers kunnen zijn. Dennis kreeg een matchpoint tegen en Kirsten en Alex zelfs twee.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Cheryl Seinen ontbrak in de selectie en voor haar speelde Kirsten de Wit. Zij kende samen met Ieva Pope een prima eerste game. Het was gelijk opgaand maar de winst, op Ann Knaepen en Dorien Lups, in de eerste game was met 21-19 voor Kirsten en Ieva, Zij gingen ook prima van start in de tweede game en leken ook deze te gaan winnen. Maar bij een 16-13 voorsprong nam de foutenlast toe bij de Almeersen en daar profiteerden Ann en Dorien optimaal van. Met 21-16 ging de game naar hun. Van af de break in de derde game keken Kirsten en Ieva tegen een achterstand aan. Die was bij 18-19 nog wel heel miniem maar uiteindelijk ging die met 21-18 verloren.

Bij de heren was er een eenvoudige winst in de eerste game. Alex Vlaar en Timo Stoffelen pakten die game met 21-12. Maar zo moeizaam was de tweede game. Ze konden tegen Noah Jongen en Rick Steuten niet het spel brengen zoals in de eerste game. Het leidde dan ook tot een 21-18 verlies. In de derde game waren het toch weer Alex en Timo die het spel bepaalden. Een ruime 21-11 bracht de verdiende zege.

De Belgisch kampioen Marijn Put bleek net wat te sterk voor Sebastiaan Li. Na 11-8 achter bij de rust kwam Sebastiaan sterk terug en kwam met 13-13 weer gelijk met Marijn. Maar het was niet genoeg. De Belg liep via 16-13 uiteindelijk naar een 21-16 gamewinst. De tweede game leverde eenzelfde beeld op. Ook nu bleef Sebastiaan tot 11-9 in het spoor van Marijn die weer zijn voorsprong vergrootte en met 21-15 uiteindelijk de partij won.

Bij Roosterse maakte het 16-jarige talent Novi Wieland haar opwachting. Zij nam het op tegen Anna Anna Mikhalkova. Het ging in de eerste game tot 11-9 gelijk op. Maar Anna kon in het verloop haar voorsprong nog iets uitbreiden en pakte de game met 21-17. In de tweede game liep Anna snel uit naar 11-5. Novi gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist weer op 2 punten (17-15) te komen. Maar het was niet voldoende. Anna liet bleek doortastender en was ook nu met 21-17 te sterk. Tussenstand 2-2.

Dennis Koppen speelde in deze competitie tot nu toe een opvallend aantal games met winst of verlies met een verschil van 2 punten. Daar kwamen er vandaag nog 2 bij. Er leek niet veel aan de hand bij een 11-7 voorsprong maar tegenstander Rick Steuten vocht zich met 15-15 terug in de game. Op zijn eerste gamepoint (20-19) een foutservice en bij de tweede op 21-20 zag Dennis de shuttle buiten het speelveld vallen maar daar dacht de lijnrechter anders over. Het kostte hem uiteindelijk de game want een inschattingsfout bracht Rick op gamepoint die hij ook benutte (23-25). In de tweede game gaf Dennis een 16-12 voorsprong uit handen en kreeg een matchpoint tegen. Maar met 3 punten op rij (23-21) sleepte hij er toch een derde game uit. In de derde game was het verzet van Rick gebroken. Met 11-7 bij de break maakte Dennis met 21-13 snel een eind aan de partij.

Winst was er ook voor Ieva. Geen goed begin maar een 11-4 achterstand tegen Dorien werd in een mum van tijd omgebogen in een 13-12 voorsprong. Gedegen speelde ze de game met 21-19 uit. Na 11-4 achter in de eerste game was er nu een 11-4 voorsprong in de tweede. Ieva hield de controle en kon haar voorsprong vasthouden. Met 21-16 bracht zij Almere op een 4-2 voorsprong.

De eerste mix was die tussen Kirsten en Alex en Novi en Marijn. Dat ging tot 15-15 redelijk gelijk op maar een eindsprint bracht een 21-15 gamewinst. Met een 9-6 voorsprong in de tweede game leek op de tweede game op winst uit te draaien. Echter stond er bij de rust een 11-9 achterstand op het scorebord en werd de game met 21-18 toch nog uit handen gegeven. In de beslissende derde game ook een voorsprong maar zagen ze Novi en Marijn toch weer langszij komen en kregen op 18-20 ook nog eens 2 matchpoints tegen. Die werden nog knap weggewerkt en benutten zelf hun eigen eerste matchpoint: 22-20.

Amper bijgekomen van zijn slopende partij tegen Rick moest Dennis met Anna nog de laatste mix spelen tegen Ann en Noah. Dat viel niet mee. Een achterstand bij de break werd niet meer goedgemaakt en de game ging met 21-18 naar Roosterse. Ook in de tweede game zat winst er niet in. Een 20-10 achterstand werd nog wel teruggebracht tot 20-16 en plots rees er nog enige hoop. Met zoveel matchpoints tegen lukte het niet meer. Met 21-16 brachten Ann en Noah de eindstand op 5-3 in het voordeel van AviAir Almere.

Heel moeizaam maar het team kwam wel weer tot winst en is sinds de eerste wedstrijd van het vorige seizoen nog steeds ongeslagen. Die status zal in de volgende wedstrijd op de proef worden gesteld. Dan komt Drop Shot, dat dit seizoen nog ongeslagen is, op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld op 17 oktober om 19.00 uur in sporthal Raggers.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!