clubzoeker

Zwaar dubbelweekend voor Smashing vrijwel vruchteloos

Zwaar dubbelweekend voor Smashing vrijwel vruchteloos

Een dubbelweekend voor de boeg voor de ploegen in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Smashing nam het op zaterdagavond op tegen DKC en op zondagmiddag tegen Duinwijck. Twee pittige tegenstanders en dan ook nog eens twee uitwedstrijden. Dat er hard gewerkt zou moeten worden, was dus in ieder geval duidelijk.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tijdens de dubbels tegen DKC werd er al gestreden voor wat de spelers waard waren. Zowel Yannic en Brandon als Lieke en Denise wisten er een derde set uit te slepen tegen respectievelijk Gijs Duijs/Tom Blinde en Marlies Baan/Manon Sibbald. Op beide banen ging de eerste set naar DKC en werd de tweede set gewonnen door Smashing. Het sterke spel kon helaas niet worden doorgezet en zo ging de winst tweemaal naar DKC.

Vervolgens mocht Teun aantreden tegen Michiel Kruijt. Teun kwam er geen enkel moment lekker in, maar speelde over het algemeen een prima wedstrijd tegen de routinier. Maureen nam het op de baan ernaast op tegen Manon. Afgelopen jaar bleek dat een heftige partij, maar dit keer had Manon vanaf het begin de touwtjes in handen. Maureen wist het tij niet meer te keren en verloor in twee sets.

Yannic kwam in actie tegen een sterk spelende Tom Blinde. In de eerste set lukte het Yannic niet om in zijn spel te komen en ook in de tweede set liep hij alleen maar achter de feiten aan, waardoor hij er geen derde set uit kon slepen. Denise maakte er een spannende driesetter van tegen Marlies Baan, waarbij de eerste set gemakkelijk naar Smashing ging. In de tweede set kwam Marlies meer in haar spel en haalde ze er in de verlenging een beslissende set uit. In deze beslissende set ging het gelijk op, maar wist Denise haar matchpoints uiteindelijk niet te verzilveren.

In de gemengddubbels hoopte Smashing nog een punt los te maken bij de tegenstanders uit Den Haag. Teun en Maureen speelden tegen Gijs en Kiona van der Werf. De eerste set wisten ze binnen te halen, maar in de tweede en derde set kwam DKC geen enkel moment meer in gevaar. In de laatste partij van de dag namen Lieke en Brandon het op tegen Michiel en Charissa Kuiper. Ze speelden een aardige wedstrijd, maar konden niet voldoende onder de druk van de tegenstander uit komen.

Zo ging het team van Smashing teleurstellend met nul punten richting het hotel, aangezien er de dag erna weer een uitwedstrijd op het programma stond. BC Duinwijck, met onder andere Olympiër Selena Piek in de gelederen, wachtte het team op in de sporthal in Haarlem.

Het herendubbel van Yannic en Brandon liep ook op zondag goed tegen Brian Wassink en Jordy Hilbink. Ze voerden de juiste tactiek uit om er een derde set uit te slepen, maar konden het in de derde set helaas niet meer bolwerken tegen het Haarlemse duo. Het vrouwendubbel van vandaag bestond uit Denise en Maureen die het opnamen tegen Selena Piek en Dounia Pelupessy. Een pittige tegenstander, maar Denise en Maureen lieten zich niet wegspelen in de rally. Het maken van punten bleek een ander verhaal, maar de Smashing dames verlieten alsnog tevreden het strijdtoneel.

Teun kwam vervolgens in actie tegen wederom een routinier; ditmaal was het Ralph Starren. In de eerste set ging Teun strijdend ten onder, maar de tweede set wist hij met goed spel naar zich toe te trekken. De derde set werd met duidelijke cijfers een prooi voor Smashing en zo wist Teun zijn eerste Eredivisiewedstrijd te winnen en de nul van het scorebord te vegen! Maureen speelde op de baan ernaast een moeilijke wedstrijd tegen international Debora Jille. In de eerste set wist ze tot de rust gelijk op te gaan, maar daarna liep Debora uit en pakte zij de wedstrijd in twee solide sets.

Yannic was inmiddels begonnen aan zijn wedstrijd tegen Jordy. Hij werd naar eigen zeggen op alle fronten overklast door de speler van Duinwijck, maar liet bij vlagen prima spel zien. Lieke mocht aantreden tegen Dounia. In de eerste set kwam ze net te laat uit de startblokken en verloor ze via een paar makkelijke fouten in de verlenging. In de tweede set liet Lieke zeer goed spel zien en met al haar strijdkracht haalde ze de set binnen, maar in de derde set had Dounia niks meer te vrezen.

In het gemengddubbel stonden Denise en Teun tegenover Debora en Ralph. Via Debora wist Duinwijck het spel compleet naar zich toe te trekken en konden Denise en Teun enkel blij zijn met ieder puntje dat gescoord kon worden. Brandon en Lieke daarentegen speelden een verdienstelijke wedstrijd tegen Selena en Brian. Ze werden niet weggespeeld en gingen in de tweede set zelfs gelijk op, maar wisten uiteindelijk helaas geen verdiende derde set eruit te halen.

Al met al dus een moeilijk weekend voor de Wijchense spelers, waarin er slechts één punt behaald werd. De tegenstanders waren sterk, maar voor ons gevoel hebben we toch zeker wat punten laten liggen. Bij vlagen lieten de spelers wel spel zien waarmee de komende weken gewerkt kan worden, maar het is nu belangrijk om daadwerkelijk de punten binnen te gaan slaan.

Aankomend weekend staat er voor Smashing een inhaalwedstrijd tegen Hoornse op de planning, die drie weken terug vanwege coronagevallen bij de tegenstander niet door kon gaan. De wedstrijd begint om 15:30 uur in Hoorn. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 17 oktober om 19:00 uur tegen Amersfoort.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Badminton Nederland lanceert vanaf het seizoen 2023-2024 een nieuwe landelijke jeugdcompetitie. Met een nieuwe landelijke…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!