clubzoeker

DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor het vlaggenschip van DKC. Zaterdag werd in de thuiswedstrijd tegen Smashing de maximale score behaald. Zondag was iets minder succesvol; de DKC-ers moesten genoegen nemen met slechts 2 punten in de wedstrijd tegen Dropshot.

Ken je BC Shuttlek al?

Kopman Mark Caljouw is weer naar Denemarken vertrokken om daar te trainen, hierdoor moest coach Dennis van Daalen de Jel kijken naar een andere opstelling voor dit weekend.

Tom Blinde en Gijs Duijs trapten zaterdagavond af met de herendubbel. Er moest een derde set aan te pas komen om de winst binnen te halen, waarna de dames Manon Sibbald en Marlies Baan eveneens met de derde set het tweede punt binnensloegen.

Vervolgens waren de singles van Michiel Kruijt, Sibbald en Blinde een makkelijke prooi voor de Hagenezen. Baan had het in haar single echter erg lastig met haar tegenstandster. In de derde set keek ze zelfs tegen een achterstand van 18-20 aan, maar uiteindelijk sleepte ze de derde (en winnende) set binnen met 22-20.

Duijs had net als in de dubbel ook in de mix een derde set nodig om de winst binnen te halen. De eerste set ging verloren, maar daarna lieten hij en Kiona van der Werf weinig over van hun tegenstanders. Kruijt streed met Charissa Kuiper in de laatste mix voor het achtste punt en zij hoefden daar niet al te veel moeite voor te doen, waardoor er na ongeveer 3uur spelen 8 punten op het scorebord voor DKC stonden.

Zo goed als het zaterdag ging, zo moeizaam ging het zondag helaas. Dropshot is ook een sterkere tegenstander dan Smashing, waardoor onze ooievaars wisten dat ze keihard moesten vechten voor ieder punt.

Waar Kruijt zaterdag nog uit de dubbel gehaald was, had Van Daalen de Jel nu gekozen om Kruijt samen met Duijs in te zetten voor de herendubbel. Het was een mooie wedstrijd met goede rally's, maar uiteindelijk moesten onze jongens toch hun hoofd buigen voor hun tegenstanders.

De Haagse dames Kuiper en Baan begonnen ijzersterk aan de damesdubbel en wisten zelfs de eerste set te winnen. Hierna zetten hun tegenstanders een stapje bij waardoor het niveauverschil te groot werd voor onze dames.

Met een 2-0 achterstand werd er aan de singles begonnen. Andy Buijk viel vanuit team 2 in om het op te nemen tegen Joran Kweekel. Hoewel Buijk liet zien dat hij erg gegroeid is het laatste jaar, was Kweekel echt een maat te groot. Ook Baan kwam niet in de buurt van winst, waardoor de eerste damesenkel ook verloren ging.

Blinde en Sibbald deden wat er van hen verwacht werd. Ze streden vanaf punt 1 voor ieder punt in hun singles en sloegen deze allebei binnen. Hierdoor werd het gat iets verkleind naar een 2-4 achterstand.

In beide mixen lieten de spelers van Dropshot zien goed ingespeeld te zijn op elkaar, waar coach Van Daalen de Jel nog wat zoekende is naar de beste combinaties. Kruijt en Sibbald probeerden van alles, maar hadden uiteindelijk te weinig in te brengen tegen het ijzersterke koppel aan de overkant. Ook Duijs en Van der Werf deden hun best, maar winst was geen enkel moment in het zicht.

Hierdoor werd de wedstrijd afgesloten met toch wel een wat teleurstellende 6-2 nederlaag.

Het team van Van Daalen de Jel heeft de komende weekenden even rust om bij te komen. Zaterdag 17 oktober om 19.00uur in Sporthal Hogeveld staat de volgende wedstrijd tegen Hoornse BV op het programma. Hopelijk tot dan!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdagavond 18 september om 19:00 uur was de tweede competitie wedstrijd van team 1 tegen VELO. Deze werd gespeeld in onze…

20 september 2021

Maximale score voor Almere tegen Amersfoort

Maximale score voor Almere tegen Amersfoort

Almere heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. In Sporthal Raggers werd het 8-0 voor het keurkorps van coach Dave…

19 september 2021

DKC overtroeft Groningse AMOR

DKC overtroeft Groningse AMOR

Het vlaggenschip van DKC heeft zondagmiddag met gemak 8 punten mee terug genomen vanuit Groningen. Volgens kopvrouw Sibbald had…

19 september 2021

Smashing pakt eerste punten in tweede ronde Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing pakt eerste punten in tweede ronde Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdag 18 september mocht Smashing het opnemen tegen Hoornse. Vanwege blessures konden Brandon en Maureen helaas niet…

19 september 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!