SportSport

DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor het vlaggenschip van DKC. Zaterdag werd in de thuiswedstrijd tegen Smashing de maximale score behaald. Zondag was iets minder succesvol; de DKC-ers moesten genoegen nemen met slechts 2 punten in de wedstrijd tegen Dropshot.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Kopman Mark Caljouw is weer naar Denemarken vertrokken om daar te trainen, hierdoor moest coach Dennis van Daalen de Jel kijken naar een andere opstelling voor dit weekend.

Tom Blinde en Gijs Duijs trapten zaterdagavond af met de herendubbel. Er moest een derde set aan te pas komen om de winst binnen te halen, waarna de dames Manon Sibbald en Marlies Baan eveneens met de derde set het tweede punt binnensloegen.

Vervolgens waren de singles van Michiel Kruijt, Sibbald en Blinde een makkelijke prooi voor de Hagenezen. Baan had het in haar single echter erg lastig met haar tegenstandster. In de derde set keek ze zelfs tegen een achterstand van 18-20 aan, maar uiteindelijk sleepte ze de derde (en winnende) set binnen met 22-20.

Duijs had net als in de dubbel ook in de mix een derde set nodig om de winst binnen te halen. De eerste set ging verloren, maar daarna lieten hij en Kiona van der Werf weinig over van hun tegenstanders. Kruijt streed met Charissa Kuiper in de laatste mix voor het achtste punt en zij hoefden daar niet al te veel moeite voor te doen, waardoor er na ongeveer 3uur spelen 8 punten op het scorebord voor DKC stonden.

Zo goed als het zaterdag ging, zo moeizaam ging het zondag helaas. Dropshot is ook een sterkere tegenstander dan Smashing, waardoor onze ooievaars wisten dat ze keihard moesten vechten voor ieder punt.

Waar Kruijt zaterdag nog uit de dubbel gehaald was, had Van Daalen de Jel nu gekozen om Kruijt samen met Duijs in te zetten voor de herendubbel. Het was een mooie wedstrijd met goede rally's, maar uiteindelijk moesten onze jongens toch hun hoofd buigen voor hun tegenstanders.

De Haagse dames Kuiper en Baan begonnen ijzersterk aan de damesdubbel en wisten zelfs de eerste set te winnen. Hierna zetten hun tegenstanders een stapje bij waardoor het niveauverschil te groot werd voor onze dames.

Met een 2-0 achterstand werd er aan de singles begonnen. Andy Buijk viel vanuit team 2 in om het op te nemen tegen Joran Kweekel. Hoewel Buijk liet zien dat hij erg gegroeid is het laatste jaar, was Kweekel echt een maat te groot. Ook Baan kwam niet in de buurt van winst, waardoor de eerste damesenkel ook verloren ging.

Blinde en Sibbald deden wat er van hen verwacht werd. Ze streden vanaf punt 1 voor ieder punt in hun singles en sloegen deze allebei binnen. Hierdoor werd het gat iets verkleind naar een 2-4 achterstand.

In beide mixen lieten de spelers van Dropshot zien goed ingespeeld te zijn op elkaar, waar coach Van Daalen de Jel nog wat zoekende is naar de beste combinaties. Kruijt en Sibbald probeerden van alles, maar hadden uiteindelijk te weinig in te brengen tegen het ijzersterke koppel aan de overkant. Ook Duijs en Van der Werf deden hun best, maar winst was geen enkel moment in het zicht.

Hierdoor werd de wedstrijd afgesloten met toch wel een wat teleurstellende 6-2 nederlaag.

Het team van Van Daalen de Jel heeft de komende weekenden even rust om bij te komen. Zaterdag 17 oktober om 19.00uur in Sporthal Hogeveld staat de volgende wedstrijd tegen Hoornse BV op het programma. Hopelijk tot dan!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!