clubzoeker

Henri Vervoort nieuwe bondscoach singelaars

Henri Vervoort nieuwe bondscoach singelaars

De 43-jarige Nederlander Henri Vervoort is door Badminton Nederland aangesteld als de nieuwe bondscoach singelaars. Hij start medio februari 2021 met zijn werkzaamheden op Papendal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Samen met de huidige bondscoaches dubbels Ruud Bosch en Eefje Muskens zal Vervoort de seniorenselectie en de S-1-selectie gaan trainen en coachen. Vervoort kijkt uit naar een mooie samenwerking: "Het is een prachtige uitdaging om in mijn vaderland aan de slag te gaan en ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan een ambitieus project en ons badminton structureel te versterken."

"Mijn doel om onze topspelers en talenten te helpen het maximale uit hun mogelijkheden te halen. Dit gaan we samen doen, met de spelers, mijn collega coaches, zowel op Papendal als erbuiten in RTC's, scholen, clubs. Maar ook samen met de ouders, andere vertrouwenspersonen van spelers, de medewerkers en vrijwilligers van en in Badminton Nederland. Alleen door er samen hard aan te werken kunnen we van innovatie, kwaliteit, doorzettingsvermogen, oog voor detail en een beetje Nederlandse 'onverzettelijkheid' extra wapens maken voor onze spelers en onze sport."

Met het aantrekken van Vervoort wil Badminton Nederland ook blijven investeren in de enkelspelen, vertelt technisch adviseur Jaap Wals. "De visie van het topsport- en opleidingsprogramma 2024-2028 van Topbadminton Nederland is om op alle onderdelen structureel op mondiaal niveau te presteren. Deze ambitie is tevens de basis van het bij NOC*NSF goedgekeurde investeringsplan. Voor de realisatie van deze ambitie zijn we in aanvulling op de huidige technische staf op zoek gegaan naar een bondcoach met verantwoordelijkheid voor het gehele topsport- en opleidingsprogramma voor de singelaars. Met het aantrekken van Henri zijn wij ervan overtuigd iemand binnengehaald te hebben die de visie mee kan helpen versterken en verwezenlijken. Wij kijken uit naar de samenwerking met Henri en verwelkomen hem graag snel op Papendal."

Badminton Nederland wenst Vervoort veel succes in zijn functie als bondscoach.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!