SportSport

Henri Vervoort nieuwe bondscoach singelaars

Henri Vervoort nieuwe bondscoach singelaars

De 43-jarige Nederlander Henri Vervoort is door Badminton Nederland aangesteld als de nieuwe bondscoach singelaars. Hij start medio februari 2021 met zijn werkzaamheden op Papendal.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Samen met de huidige bondscoaches dubbels Ruud Bosch en Eefje Muskens zal Vervoort de seniorenselectie en de S-1-selectie gaan trainen en coachen. Vervoort kijkt uit naar een mooie samenwerking: "Het is een prachtige uitdaging om in mijn vaderland aan de slag te gaan en ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan een ambitieus project en ons badminton structureel te versterken."

"Mijn doel om onze topspelers en talenten te helpen het maximale uit hun mogelijkheden te halen. Dit gaan we samen doen, met de spelers, mijn collega coaches, zowel op Papendal als erbuiten in RTC's, scholen, clubs. Maar ook samen met de ouders, andere vertrouwenspersonen van spelers, de medewerkers en vrijwilligers van en in Badminton Nederland. Alleen door er samen hard aan te werken kunnen we van innovatie, kwaliteit, doorzettingsvermogen, oog voor detail en een beetje Nederlandse 'onverzettelijkheid' extra wapens maken voor onze spelers en onze sport."

Met het aantrekken van Vervoort wil Badminton Nederland ook blijven investeren in de enkelspelen, vertelt technisch adviseur Jaap Wals. "De visie van het topsport- en opleidingsprogramma 2024-2028 van Topbadminton Nederland is om op alle onderdelen structureel op mondiaal niveau te presteren. Deze ambitie is tevens de basis van het bij NOC*NSF goedgekeurde investeringsplan. Voor de realisatie van deze ambitie zijn we in aanvulling op de huidige technische staf op zoek gegaan naar een bondcoach met verantwoordelijkheid voor het gehele topsport- en opleidingsprogramma voor de singelaars. Met het aantrekken van Henri zijn wij ervan overtuigd iemand binnengehaald te hebben die de visie mee kan helpen versterken en verwezenlijken. Wij kijken uit naar de samenwerking met Henri en verwelkomen hem graag snel op Papendal."

Badminton Nederland wenst Vervoort veel succes in zijn functie als bondscoach.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!