clubzoeker

De 10 meest gelezen artikelen op badmintonline.nl in 2020

De 10 meest gelezen artikelen op badmintonline.nl in 2020

In februari haalde de Nederlandse mannenploeg knap de EK-finale, een maand later ging Nederland de eerste lockdown in. In deze top 10 van meest gelezen artikelen op badmintonline.nl is het voornamelijk corona wat de klok slaat.

clubzoeker

Ken je BC Duinwijck al?

Normaal is een Olympisch jaar geweldig voor de beleving van onze sport op topniveau, met spelers als Mark Caljouw en Cheryl Seinen die jagen op de laatste Olympische kwalificatiepunten en daarvoor de wereld over reizen.

Dit jaar kwam alles in een omgekeerde stroomversnelling en lag de focus voor de verandering eens op de breedtesport: clubs moesten de deuren sluiten, coronaprotocollen verschenen op clubsites, sporthallen mochten weer open, nieuwe beperkingen, verplicht mondkapjes dragen en sinds 14 december alles weer dicht.

De 10 meest gelezen artikelen

Wat (of wie) trok in 2020 de meeste aandacht? Welke artikelen werden het meest gelezen in coronajaar 2020?

1. Lancering AirBadminton in Nederland

11 mei 2020 - Met veel trots en plezier mogen wij een gloednieuwe flitsende sport aan Nederland presenteren: AirBadminton. Een nieuwe frisse en snelle outdoor game met nieuwe spelregels, banen en een nieuwe AirShuttle. Het leuke is dat je de sport niet alleen in wedstrijdverband kunt spelen, maar ook juist lekker freestyle.

2. Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

18 mei 2020 - Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij aan alle richtlijnen kunnen voldoen. Wat dit voor de binnensport betekent was niet meteen duidelijk, maar vanmiddag kwam er positief nieuws.

3. Badmintonprotocol Badminton Nederland: dubbelen liever niet!

15 oktober 2020 - Vandaag hebben we al veel vragen ontvangen van verenigingen en sporters. Onder andere over het wel/niet spelen van dubbelspel.

4. Start competitieseizoen 2020-2021 Badminton Nederland in september

2 augustus 2020 - Eind juni zette de overheid alle lichten op groen voor de start van competities en toernooien in de sportwereld. Tijdens het uitoefenen van de sport in wedstrijdverband hoeft de 1,5 meter maatregel niet te worden toegepast. Voor ons als badmintonners was dit goed nieuws.

5. Synthetische veren shuttles per 2021 toegestaan bij internationale badmintontoernooien

20 januari 2020 - De badmintonwereldbond heeft bekend gemaakt dat ze het gebruik van synthetische veren shuttles tijdens internationale badmintontoernooien van alle niveaus gaat toestaan vanaf 2021.

6. Missie voltooid? Badminton Nederland jaagt singelaars succesvol weg uit Papendal in Arnhem...

21 januari 2020 - Na het vrijwillige Zwitserland-vertrek van Soraya de Visch Eijbergen heeft ook haar eeuwige rivale Gayle Mahulette de conclusie getrokken dat Badminton Nederland geen toekomstperspectief biedt in het enkelspel. Joran Kweekel en Mark Caljouw - voorlopig nog wel in de nationale selectie - trainen noodgedwongen ook al in het buitenland.

7. Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

19 juni 2020 - De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel enthousiast gereageerd. Er blijkt een hele grote behoefte aan een shuttle waarmee lekker buiten ge-AirBadmintond kan worden. Inmiddels hebben wij veel (Air)Badmintonners kunnen voorzien van een koker van deze nieuwe AirShuttle.

8. Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

15 februari 2020 - De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Livin (Frankrijk) opnieuw voor een stunt gezorgd. In de halve finales werd de nummer drie van de plaatsingslijst Frankrijk met 3-2 verslagen en zo voor het eerst in de historie de finale bereikt. Denemarken (nummer 1 geplaatst) is daarin morgen de tegenstander.

9. Nieuwe coronamaatregel voor badmintonners: vaste badmintondate voor een avond!

3 november 2020 - Vanaf woensdagavond 4 november 2020 om 22:00 uur mogen volwassen sporters badmintonnen met slechts één andere badmintonner per speelmoment.

10. Geen badminton t/m 19 januari 2021: honderden euro's per competitieteam terugvorderen bij Badminton Nederland?

14 december 2020 - De toespraak van minister-president Mark Rutte was duidelijk voor de binnensport: badminton ligt als typische binnensport tot en met 19 januari 2021 stil. Tijd voor actie van de penningmeester van jouw badmintonclub?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!