SportSport

UPDATE | Nieuwe coronamaatregel voor badmintonners: vaste badmintondate voor een avond!

UPDATE | Nieuwe coronamaatregel voor badmintonners: vaste badmintondate voor een avond!

Vanaf woensdagavond 4 november 2020 om 22:00 uur mogen volwassen sporters badmintonnen met slechts één andere badmintonner per speelmoment.

Ken je BC Heemskerk al?

UPDATE: 04/11/2020, 17:21 uur - Protocol Verantwoord Sporten van NOC*NSF (per 4 november 2020)

UPDATE: 04/11/2020, 16:31 uur - Badminton Nederland is nog in afwachting van een bijgewerkt sportprotocol van het NOC*NSF en zal daarop haar badmintonprotocol actualiseren. We zullen dit artikel aanpassen wanneer nodig.

Tijdens de laatste persconferentie met Mark Rutte en Huge de Jonge is een tijdelijk pakket van coronamaatregelen aangekondigd.

De basisregels voor volwassen badmintonners (18 jaar en ouder) blijven hetzelfde: blijf thuis en laat je testen bij klachten; houd 1,5 meter afstand en draag een mondkapje wanneer je niet op de badmintonbaan staat.

Sporten in groepjes van twee personen

De nieuwe regel: sport met maximaal 2 personen en houd 1,5 meter afstand. (Kinderen t/m 17 jaar en topsporters uitgezonderd.) Dat betekent concreet dat je op een vrijspeel- of trainingsavond maar met één andere badmintonspeler kunt badmintonnen of trainen: je vormt een tweetal voor het gehele speelmoment.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport

Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen.

Bron: Rijksoverheid

Eerder raadde Badminton Nederland al aan om niet met meer dan twee personen op één badmintonbaan te sporten, zodat het waarborgen van de 1,5 meter onderlinge afstand makkelijker is.

Groepslessen zijn verboden: mogen we nog wel trainen?

Één van de maatregelen luidt: "Groepslessen zijn verboden." Het is echter niet direct duidelijk in hoeverre dit betrekking heeft op een badmintontraining voor volwassenen.

Het is denkbaar dat een trainer (instructeur) talloze groepjes van twee badmintonspelers vanaf tenminste 1,5 meter afstand training geeft en conform de maatregelen handelt.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!