clubzoeker

Badminton Nederland wil competitieseizoen 2021-2022 alsnog uitspelen

Badminton Nederland wil competitieseizoen 2021-2022 alsnog uitspelen

Badminton Nederland heeft naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op 14 januari jl. besloten om de lopende competities (nog) door te laten gaan zodra dit is toegestaan. Het streven is om de competities uit te spelen. Om dit te realiseren wordt de competitieperiode verlengd. Het besluit over de voortgang van de competities betreft de Bondscompetitie, de doordeweekse competitie (DDW) en de jeugdcompetitie.

clubzoeker

Ken je BC De Flinters al?

Toelichting

We hebben een aantal afwegingen gemaakt om tot dit besluit te komen. Sinds 15 januari jl. is het toegestaan om weer te trainen waardoor de conditie weer op peil kan worden gebracht. De competitieperiode moet wel worden verlengd om alle wedstrijden te kunnen spelen. Dit dient binnen een redelijke termijn te gebeuren zodat de voorbereidingen op het competitieseizoen 2022/2023 tijdig kunnen starten. Mogelijk zal deze verlenging voor een deel van de verenigingen problemen opleveren aangaande de zaalhuur. In deze gevallen gaan wij samen met de vereniging op zoek naar oplossingen.

Daarnaast is het uitspelen van de competitie in onze ogen de meest eerlijke manier om tot een representatieve eindstand te komen. Mocht dit uiteindelijk niet haalbaar blijken te zijn, maar is wel 80% of meer van de wedstrijden gespeeld, dan zal de promotie- en degradatieregeling worden toegepast. Meer info over 80%-regeling kun je vinden in de uitvoeringsregeling van dit seizoen.

Scenario's

Op basis van de persconferentie van vorige week hebben we een aantal scenario's uitgewerkt voor een herstart op 26 januari, 2 februari, 9 februari en 16 februari. Bij de scenario's gaan we uit van een persconferentie op dinsdag, waarna we vanaf de volgende dag competitie mogen spelen. Voor de Eerste Divisie hebben we een apart scenarioplan gemaakt omdat er in de Eerste Divisie 18 speelrondes zijn en er andere termijnen gelden met betrekking tot inschrijven en terugtrekken.

De Eredivisie valt onder de topcompetities en wordt uitgespeeld volgens het opgestelde programma.

Eerste Divisie

In de Eerste Divisie was oorspronkelijk in het weekend van 19 en 20 februari de laatste speelronde gepland. Dit hebben we nu verplaatst naar 23 en 24 april. Eventuele promotie/degradatiewedstrijden die gespeeld moeten worden, worden in het weekend van 30 april en 1 mei gespeeld. De uiterste herstartdatum voor de Eerste Divisie is 16 februari.

Bekijk hier de scenario's voor het uitspelen van de Eerste Divisie.

Tweede Divisie en lager, DDW- en jeugdcompetities

Indien de herstart niet voor 9 februari kan plaatsvinden, wordt de competities definitief gestopt. De uiterste datum waarvoor de competities moet zijn afgerond is 27 maart. Het is na deze datum niet meer mogelijk om de competities uit te spelen, omdat er dan onvoldoende tijd is om er tijdig voor te zorgen dat de voorbereidingen voor het volgende seizoen in gang te zetten en af te ronden. Hieronder vallen onder andere het maken van de indelingen en voor de verenging het aanvragen van zaalhuur.

Bekijk hier de scenario's voor het uitspelen van de Tweede Divisie en lager, DDW- en jeugdcompetitie.

Klik hier voor het volledige artikel.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!