SportSport

Nederlandse badmintonners starten Thailand Open 2021 in quarantainebubbel

Nederlandse badmintonners starten Thailand Open 2021 in quarantainebubbel

Na een streng gehandhaafde quarantaine spelen badmintonners Selena Piek, Robin Tabeling en Mark Caljouw deze week hun eerste wedstrijden van het nieuwe jaar. De Thailand Open in Bangkok is een BWF World Tour Super 1000 toernooi met een prijzenpot van US$ 1.000.000.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dinsdag 12 januari a.s. kruisen Piek en Tabeling (16e op de wereldranglijst) hun badmintonrackets met mede-Europeanen Eloi Adam en Margo Lambert uit Frankrijk. Dit is een fors jonger badmintonduo met een significant lagere positie op de wereldranglijst (nummer 86).

Het wordt hun eerste treffen en in de tweede ronde staan waarschijnlijk Chan Peng Soon en Goh Liu Ying uit Maleisië (WR7, vijfde geplaatst) op hen te wachten. Robin en Selena speelden in november 2019 tegen het Aziatische koppel en incasseerden destijds een 21-18 en 21-13 verlies.

Waarom speelt Cheryl Seinen niet in Bangkok?

De vraag waarom de vaste dubbelpartner van Selena Piek niet afgereisd is naar Thailand, wordt door Badminton Nederland als volgt beantwoord:

Dat is een keuze vanuit de technische staf omdat er geen kwalificatiepunten te behalen zijn voor de Olympische Spelen.

Voor de Olympische kwalificatie van Cheryl en Selena is deelname aan het toernooi in Bangkok niet van toegevoegde waarde (de rankingpunten tellen slechts mee voor de BWF World Tour Finals). Thuisblijven is daarmee een logische, economische keuze van de Limburgse profpluimballer.

Top 10 speler voor Mark Caljouw

Geen knapperig koekje in de eerste voor Nederlands topbadmintonner Mark Caljouw. Hij is momenteel nummer 36 van de wereld en heeft geloot tegen Ng Ka Long Angus uit Hongkong (WR8, zevende geplaatst). Drie keer eerder speelden ze tegen elkaar en de 1.81 meter lange speler uit de speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China lieps telkens als winnaar de baan af.

Moest Caljouw zich zeker toch stellen van een winstpartij in de eerste ronde, dan treft hij fransman Brice Leverdez (WR37) of Dutch Open 2016 winnaar Wang Tzu Wei (WR12, Taiwan).

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse badmintonwedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!