Topbadmintonner Mark Caljouw week in quarantaine voor 39 minuten topbadminton

Topbadmintonner Mark Caljouw week in quarantaine voor 39 minuten topbadminton

De titel is een vrij cynische benadering van Mark Caljouws optreden in de Thailand Open 2021 vandaag, waarin hij in 39 speelminuten verloor van de nummer 8 van de wereld. De Nederlandse topbadmintonner liet namelijk wel zien mee te kunnen spelen op wereldniveau.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De wedstrijdhistorie tussen Caljouw en Ng Ka Long Angus (Hongkong, zevende geplaatst) heeft een voorspellende waarde: drie keer eerder speelden ze tegen elkaar en slechts één keer verloor de Aziaat een game, tijdens de Sudirman Cup 2015.

Vandaag kwam Ng snel uit de startblokken en liep uit naar een 6-12 voorsprong, waarop Caljouw vijf punten op rij scoorde om het verschil terug te brengen naar 11-12. Vanaf dat moment bewees de man uit Hongkong waarom zijn ranking zo betekenisvol hoger is: 15-21.

De tweede game kende een vergelijkbaar scoreverloop, waarbij Caljouw wederom na de rust op 11-7 de afstand tot Ng wist terug te brengen tot maximaal twee punten (11-13). Daarna trok de Aziaat rustig maar gedecideerd de deur dicht: 15-21.

Ondanks het verlies kan de geboren Rijswijker terugkijken op een wedstrijd waarin hij zelf scorend was en de druk hier en daar kon opvoeren. Wanneer je dat lukt tegen een speler die kan wedijveren met de absolute wereldtop, dan moet dat vertrouwen geven.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

Gayle Mahulette leaving Badminton Centre of Excellence in Denmark

The time has come after almost 3 years of life in DK to go back home to NL. Grateful for the journey, many new experiences,…

22 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!