Topbadmintonner Mark Caljouw week in quarantaine voor 39 minuten topbadminton

Topbadmintonner Mark Caljouw week in quarantaine voor 39 minuten topbadminton

De titel is een vrij cynische benadering van Mark Caljouws optreden in de Thailand Open 2021 vandaag, waarin hij in 39 speelminuten verloor van de nummer 8 van de wereld. De Nederlandse topbadmintonner liet namelijk wel zien mee te kunnen spelen op wereldniveau.

Ken je BC Drop Shot al?

De wedstrijdhistorie tussen Caljouw en Ng Ka Long Angus (Hongkong, zevende geplaatst) heeft een voorspellende waarde: drie keer eerder speelden ze tegen elkaar en slechts één keer verloor de Aziaat een game, tijdens de Sudirman Cup 2015.

Vandaag kwam Ng snel uit de startblokken en liep uit naar een 6-12 voorsprong, waarop Caljouw vijf punten op rij scoorde om het verschil terug te brengen naar 11-12. Vanaf dat moment bewees de man uit Hongkong waarom zijn ranking zo betekenisvol hoger is: 15-21.

De tweede game kende een vergelijkbaar scoreverloop, waarbij Caljouw wederom na de rust op 11-7 de afstand tot Ng wist terug te brengen tot maximaal twee punten (11-13). Daarna trok de Aziaat rustig maar gedecideerd de deur dicht: 15-21.

Ondanks het verlies kan de geboren Rijswijker terugkijken op een wedstrijd waarin hij zelf scorend was en de druk hier en daar kon opvoeren. Wanneer je dat lukt tegen een speler die kan wedijveren met de absolute wereldtop, dan moet dat vertrouwen geven.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!