SportSport

Topbadmintonner Mark Caljouw week in quarantaine voor 39 minuten topbadminton

Topbadmintonner Mark Caljouw week in quarantaine voor 39 minuten topbadminton

De titel is een vrij cynische benadering van Mark Caljouws optreden in de Thailand Open 2021 vandaag, waarin hij in 39 speelminuten verloor van de nummer 8 van de wereld. De Nederlandse topbadmintonner liet namelijk wel zien mee te kunnen spelen op wereldniveau.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De wedstrijdhistorie tussen Caljouw en Ng Ka Long Angus (Hongkong, zevende geplaatst) heeft een voorspellende waarde: drie keer eerder speelden ze tegen elkaar en slechts één keer verloor de Aziaat een game, tijdens de Sudirman Cup 2015.

Vandaag kwam Ng snel uit de startblokken en liep uit naar een 6-12 voorsprong, waarop Caljouw vijf punten op rij scoorde om het verschil terug te brengen naar 11-12. Vanaf dat moment bewees de man uit Hongkong waarom zijn ranking zo betekenisvol hoger is: 15-21.

De tweede game kende een vergelijkbaar scoreverloop, waarbij Caljouw wederom na de rust op 11-7 de afstand tot Ng wist terug te brengen tot maximaal twee punten (11-13). Daarna trok de Aziaat rustig maar gedecideerd de deur dicht: 15-21.

Ondanks het verlies kan de geboren Rijswijker terugkijken op een wedstrijd waarin hij zelf scorend was en de druk hier en daar kon opvoeren. Wanneer je dat lukt tegen een speler die kan wedijveren met de absolute wereldtop, dan moet dat vertrouwen geven.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbelweekend voor DKC met een topper

Dubbelweekend voor DKC met een topper

Voor DKC staan er komend weekend twee wedstrijden op het programma in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag speelt de…

30 september 2022

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Dinsdag 27 september is de loting verricht voor de Yonex Dutch Open 2022. In drie van de vijf onderdelen staan Nederlandse…

28 september 2022

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Almere mocht zondagmiddag tegen Smashing uit Wijchen aantreden met een gewijzigde opstelling ten opzichte van de afgelopen twee…

27 september 2022

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Wanneer we het hebben over badminton, dan ziet iedereen vaak het beeld voor zich van een stel mensen die onbeholpen proberen de…

27 september 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!