SportSport

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021, een World Tour Super 300 toernooi. Voor de in Zwitserland woonachtige Soraya de Visch Eijbergen het tweede toernooi in één jaar tijd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

UPDATE PER 20:17 uur - De teammanagers meeting is achter de rug en er is in sommige onderdelen opnieuw geloot: Ruben Jille en Ties van der Lecq zijn toegevoegd in het mannendubbel, Ties en Debora Jille mogen gaan mixen en Alyssa Tirtosentono en Imke van der Aar staan tegenover Piek / Seinen.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

Op de spelerslijst zien we de usual suspects van het TOKYO2020-kwalificatietraject: Selena Piek, Cheryl Seinen, Robin Tabeling en Mark Caljouw. Badmintonemigrante De Visch Eijbergen woont een uurtje treinen van de toernooilocatie, dus gelukkig is ook zij van de partij.

Na de herloting zijn hieraan toegevoegd: Ruben Jille, Ties van der Lecq, Debora Jille, Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono.

Oude bekenden

In de mannenenkel is Viktor Axelsen (WR2) eerstgeplaatst en de Maleisiër Lee Zii Jia (WR11) staat aan het andere uiteinde van het speelschema.

Nederlands Kampioen Mark Caljouw (nummer 36 op de wereldranglijst) neemt het op tegen de 28-jarige Prannoy uit India (WR31). Ze troffen elkaar eenmaal eerder en dat was tijdens de US Open in 2017, waar Prannoy met 8-21, 21-14 en 16-21 zegevierde. De Indiër was destijds ook al 31e van de wereld en Mark 'nog maar' 54e, dus van de Nederlander kunnen we deze keer waarschijnlijk meer verwachten.

Scream Queen Marin first seed

Carolina Marin (Spanje, WR3) en P.V. Sindhu (India, WR7) zijn respectievelijk eerste en tweede geplaatst in het vrouwenenkelspel.

Voor de in Bern woonachtige Soraya de Visch Eijbergen is de Swiss Open 2021 een soort thuiswedstrijd en het eerste toernooi sinds de SaarLorLux Open van oktober verleden jaar. De hondenliefhebster is op dit moment nummer 69 van de wereld en zal voor het eerst spelen tegen Aliye Demirbag uit Turkije (WR59). Deze vijf jaar jongere dame heeft sinds februari 2020 geen toernooi meer gespeeld, dus het lijkt erop dat ranking hier op voorhand geen factor zal zijn.

Moest De Visch Eijbergen winnen, dan kruist ze haar Adidas Kalkul A5 badmintonracket met professioneel nationaliteitswisselaar Beiwen Zhang (deze week: USA, WR16) of Linda Zetchiri uit Bulgarije (WR64).

Partnerruil Cheryl Seinen

De Limburgse Cheryl Seinen ruilt haar nieuwe partner Debora Jille deze week weer eventjes in voor haar TOKYO2020-maatje Selena Piek. Als nummers 26 van de wereld spelen ze tegen landgenoten Imke van der Aar en Alyssa Tirtosentono. Bij winst lonkt de kwartfinale, want in ronde twee komt er vermoedelijk amper tegenstand uit Zwitserse dan wel Zweedse hoek.

Voor Robin Tabeling en Piek (achtste geplaatst, WR17) zal de eerste ronde wat emoties opgeroepen hebben. Amper twee weken geleden waren Rodio Olimov en Alina Davletova (Rusland, WR20) in twee games te sterk tijdens het EK Gemengde Teams in Vantaa, Finland. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er tijdens die partij niets meer op het spel stond, Nederland had al verloren.

Bij winst hebben de hoogblonde Alexandra Boje en Mathias Christiansen (Denemarken, WR18) misschien genoeg in zich om Tabeling en Piek te passeren. Het zal de Nederlanders er echter alles aan gelegen zijn om dat te voorkomen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!