clubzoeker

Badminton Nederland wil graag nieuw scoresysteem: 5 games to 11 points

Badminton Nederland wil graag nieuw scoresysteem: 5 games to 11 points

Op zaterdag 22 mei werd tijdens de jaarvergadering van de Badminton World Federation het voorstel voor een nieuw scoresysteem niet aangenomen. Penningmeester Rémon Verbeek heeft namens Badminton Nederland niettemin vóór gestemd.

SportSport

Maak kennis met Soraya de Visch Eijbergen!

Voorafgaand aan de stemming over een voorstel tot het wijzigen van het scoresysteem naar '5 games to 11 points' hebben we bij Badminton Nederland geïnformeerd naar haar standpunt en hoe ze tot dat standpunt is gekomen. (In aanloop naar de jaarvergadering heeft de BWF enorm actief campagne gevoerd voor het voorstel: 18 mei, 19 mei, 20 mei, en 21 mei.)

De strekking van de vraag aan algemeen directeur Barbara Mura (werkorganisatie) en voorzitter Michel Bezuijen (bestuur) was als volgt:

Wat is het standpunt van Badminton Nederland en welke stappen zijn ondernomen om hiertoe te komen? Denk daarbij aan het peilen van betrokken stakeholders zoals de meer dan 300.000 actieve breedtesporters in Nederland en de (aspirant) topsporters in Arnhem.

Antwoord bleeft uit en er volgde - nadat de stemming al was geweest - een verwijzing naar het artikel van Badminton Europe. Deze Europese badmintonbond is overigens fel voorstander van het nieuwe scoresysteem.

Staf en nationale selectie op Papendal geraadpleegd

Het is waardevol om te weten waarom Badminton Nederland vóór gestemd heeft. Na een herhaald verzoek tot antwoorden, laat de bond weten: "Het voorstel voor het nieuwe scoresysteem is voorafgaand door het bondsbestuur besproken. Hiervoor is de mening gepeild onder de staf en nationale selectie op Papendal en is er meermaals contact geweest met diverse andere Europese badmintonbonden."

Het is vooralsnog nog onduidelijk wat in het bijzonder de spelers in Arnhem vinden van het voorstel: dat wordt niet duidelijk uit de reactie. Een rondje langs de talloze Instagram stories van internationale badmintonners vorige week gaf op z'n zachtst gezegd een 'sceptische houding' weer.

Huidige scoresysteem in Nederland blijft

Communicatiemedewerker Dennis van Putten vult aan: "We hebben besloten om voor het voorstel te stemmen, aangezien dit voorstel geen invloed heeft op de landelijke competities en alleen de internationale wedstrijden betrof."

Daaruit valt logischerwijs op te maken dat Badminton Nederland tégen zal stemmen als een (gelijksoortig) nieuw scoresysteem ook invloed op landelijke competitie zoals de Nederlandse Badminton Eredivisie zou hebben. Een geruststelling voor menig Nederlands badmintonner.

Dat laat overigens onverlet dat de BWF wel graag ziet dat het '5 games to 11 points' op alle (hogere) niveaus leidend wordt.

Will the scoring system be mandatory for all levels at national level?

This will be up to our Member Associations. (...) Clearly, it is expected that the new scoring system (5x11 points) will become the main format in the higher levels of national systems.

Het lijkt een kwestie van tijd totdat de Badminton World Federation haar zo vurig gewenste wijziging van het scoresysteem er doorheen krijgt.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Woensdag bij de Denmark Open 2021: Ruben en Ties beste herendubbel van Nederland

Woensdag bij de Denmark Open 2021: Ruben en Ties beste herendubbel van Nederland

Gisteren heeft het bijna de heel dag geregend hier in Denemarken. Goed weer om binnen te zitten en naar goed badminton te kijken.

21 oktober 2021

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Dinsdag bij de Denmark Open 2021: water en brood uit de supermarkt

Het ene jaar is het andere jaar niet. Dat weten we natuurlijk allang. Twee jaar geleden zat ik hier met een perskaart op de…

20 oktober 2021

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

Wereldranglijst van 19 oktober 2021: Seinen en Jille naderen top 100

De wereldranglijst badminton wordt elke dinsdag bijgewerkt. Het nieuwe vrouwendubbel van Cheryl Seinen en Debora Jille stijgt…

19 oktober 2021

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Jan Oostenbrink uit Tiel: in de rij voor de koffie tijdens de Yonex Dutch Open

Zoals gebruikelijk de laatste jaren zijn we afgelopen zaterdag weer naar de Dutch Open gegaan in Almere. Prachtige wedstrijden…

19 oktober 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!