SportSport

Hoe werkt de puntentelling bij badminton?

Hoe werkt de puntentelling bij badminton?

Een badmintonwedstrijd gaat om twee gewonnen games van elk tenminste 21 punten. Er wordt gebruik gemaakt van het rallypoint systeem: je hoeft niet te serveren om een punt te kunnen scoren. Als de shuttle aan jouw zijde buiten de lijnen valt of aan de overkant van het net binnen de lijnen valt, dan win je het punt.

Ken je BC Victoria al?

Je kunt verlengen bij 20-20 en er wordt gespeeld tot er twee punten verschil zijn. Als je twee games wint, dan ben je winnaar van de badmintonwedstrijd.

Wat is de maximale score bij badminton?

Na een eventuele verlenging vanaf 20-20 speel je door tot er twee punten verschil zijn of tot jij of je tegenstander 30 punten heeft gewonnen. Een game kan dus met 29-30 eindigen.

Wanneer speel je een derde game?

Als beide partijen een game hebben gewonnen, dan speel je een derde game om te bepalen wie de badmintonwedstrijd wint. Als het 1-1 in games is, volgt dus een slotgame. Badminton gebruikt een best-of-three games puntentelling.

Lees meer over het service (opslag) bij badminton.

Lees meer over het speelveld bij badminton.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!