Topbadmintonner Joran Kweekel in actie bij Spanish International in Alicante

Topbadmintonner Joran Kweekel in actie bij Spanish International in Alicante

Veertien Nederlandse badmintonners staan op de deelnemerslijst van de Spanish International in La Nucia, Alicante. De als zesde geplaatste Soraya de Visch Eijbergen heeft zich teruggetrokken uit het toernooi met US$ 15,000 prijzengeld.

Ken je BV Sinar '75 al?

Het kwalificatietoernooi vindt plaats op woensdag en donderdag met wisselend succes voor de Nederlandse jongelingen. Nadia Choukri, Andy Buijk / Kelly van Buiten, Robin Mesman en Finn Achthoven werden woensdag uitgeschakeld.

Dyon van Wijlick / Kirsten de Wit, Gijs Dijs / Dyon van Wijlick en Jaymie Laurens liggen nog op koers voor kwalificatie voor het hoofdtoernooi.

Nieuwe gemengddubbels

Fanatiek Instagrammer Imke van der Aar matcht deze week badmintongewijs met de even zo lange Gijs Duijs. Brian Wassink vormt een setje met Alyssa Tirtosentono.

Laatstgenoemde komt ook in actie in het vrouwendubbel en speelt dan met Imke van der Aar (WR124) tegen een ongerankt Spaans tandem. Ana Caballero (Spaanser wordt het niet met zo'n naam) en Ana Ramirez zijn nog erg jong en vermoedelijk onervaren.

Andy Buijk en Brian Wassink (WR352) nemen het in het mannendubbel op tegen twee twintigers uit Denemarken: Loui Kjaer Kjellberg en Jonas Jaeger, ongerankt. Met Denen zonder ranking weet je het overigens maar nooit.

Joran Kweekel enige singelaar

De boomlange Joran Kweekel (WR94) komt als enige rechtstreeks in het hoofdtoernooi uit en de in Denemarken trainende badmintonspeler treft de Mexicaan Lino Munoz (WR69), zevende geplaatst. Tijdens de Scottish Open 2019 trok Kweekel in drie games aan het lange eind, maar de kaarten zijn sindsdien anders geschud.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek: I'm coming home

Selena Piek: I'm coming home

That's it. Our Olympic road is ending in the quarterfinals. Tried to gave it our all but the Koreans were simply better today.

29 juli 2021

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

Mark Caljouw on final performance in Tokyo: Heartbroken

That’s how I am feeling right now. Crazy how sports can go. If you would have told me up front that I would reach the last 16…

29 juli 2021

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw loopt kwartfinales in enkelspel net mis

Badmintonner Mark Caljouw is op de Olympische Spelen gestrand in de achtste finales. Hij verloor in de knock-outfase in drie…

29 juli 2021

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

Kwartfinale eindstation voor badmintonners Piek en Seinen op Olympische Zomerspelen in Japan

De Koreaanse weerstand in de kwartfinale van het badmintontoernooi op de Olympische Zomerspelen in Tokio was uiteindelijk te…

29 juli 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!