Topbadmintonner Joran Kweekel in actie bij Spanish International in Alicante

Topbadmintonner Joran Kweekel in actie bij Spanish International in Alicante

Veertien Nederlandse badmintonners staan op de deelnemerslijst van de Spanish International in La Nucia, Alicante. De als zesde geplaatste Soraya de Visch Eijbergen heeft zich teruggetrokken uit het toernooi met US$ 15,000 prijzengeld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het kwalificatietoernooi vindt plaats op woensdag en donderdag met wisselend succes voor de Nederlandse jongelingen. Nadia Choukri, Andy Buijk / Kelly van Buiten, Robin Mesman en Finn Achthoven werden woensdag uitgeschakeld.

Dyon van Wijlick / Kirsten de Wit, Gijs Dijs / Dyon van Wijlick en Jaymie Laurens liggen nog op koers voor kwalificatie voor het hoofdtoernooi.

Nieuwe gemengddubbels

Fanatiek Instagrammer Imke van der Aar matcht deze week badmintongewijs met de even zo lange Gijs Duijs. Brian Wassink vormt een setje met Alyssa Tirtosentono.

Laatstgenoemde komt ook in actie in het vrouwendubbel en speelt dan met Imke van der Aar (WR124) tegen een ongerankt Spaans tandem. Ana Caballero (Spaanser wordt het niet met zo'n naam) en Ana Ramirez zijn nog erg jong en vermoedelijk onervaren.

Andy Buijk en Brian Wassink (WR352) nemen het in het mannendubbel op tegen twee twintigers uit Denemarken: Loui Kjaer Kjellberg en Jonas Jaeger, ongerankt. Met Denen zonder ranking weet je het overigens maar nooit.

Joran Kweekel enige singelaar

De boomlange Joran Kweekel (WR94) komt als enige rechtstreeks in het hoofdtoernooi uit en de in Denemarken trainende badmintonspeler treft de Mexicaan Lino Munoz (WR69), zevende geplaatst. Tijdens de Scottish Open 2019 trok Kweekel in drie games aan het lange eind, maar de kaarten zijn sindsdien anders geschud.

Klik hier voor een overzicht van alle Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Tour de France 2022 winnaar Jonas Vingegaard groot badmintonfan!

Tour de France 2022 winnaar Jonas Vingegaard groot badmintonfan!

Deense wielrenner Jonas Vingegaard won dit weekend de Tour de France van 2022, maar hij blijkt niet alleen van snel fietsen te…

25 juli 2022

Ron Daniëls blijkt menselijk (en positief) te kunnen zijn

Ron Daniëls blijkt menselijk (en positief) te kunnen zijn

Volgens alleskunner Michiel Kruijt is Ron Daniëls een slimme man, digital nomad Russell Muns heeft z'n huiswerk gedaan om…

19 juli 2022

Campagne Rookvrije Sport van start

Campagne Rookvrije Sport van start

De campagne - De sport wordt rookvrij. Wen er maar aan - is gestart. In de campagne vragen bekende sporters om een rookvrije…

15 juli 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!