Penningmeester bij Badminton Nederland: voorwaardenscheppende rol!

Penningmeester bij Badminton Nederland: voorwaardenscheppende rol!

Wil jij bijdragen aan het behoud van stabiliteit en gezond financieel beleid, de verdere ontwikkeling van een ondernemende organisatie? Dan is het penningmeesterschap van Badminton Nederland iets voor jou!

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als penningmeester bij Badminton Nederland ben je verantwoordelijk voor het financiële beheer, werk je samen met de directeur en je mede bestuursleden en onderhoud je contacten met subsidieverstrekkers en vrijwilligers in diverse commissies.

Badminton Nederland is een dynamische en ambitieuze sportorganisatie van en voor de badmintonsport. Wij hebben als doel om iedereen in Nederland kennis te laten maken met badminton, bieden een breed scala aan badminton-ondersteunende producten en hebben klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Badminton Nederland bestaat uit een Bondsbestuur, Bondsvergadering, diverse landelijke commissies, een professioneel landelijk bondsbureau, teams van gemotiveerde vrijwilligers in de regio's die zich richten op badminton op lokaal niveau en uiteraard al onze verenigingen!

Er wordt bestuurd op afstand met een voorwaardenscheppende rol: klankborden, toetsen en dienen aan de belangen van onze achterban. Het Bondsbestuur vergadert ongeveer eenmaal per maand online of op het bondsbureau in Nieuwegein. Daarnaast vindt er één keer per jaar een Jaarvergadering plaats en gemiddeld twee keer per jaar een Bondsvergadering. Verder heb je als penningmeester een keer per jaar overleg met de accountant en vier tot zes keer per jaar met de financiële commissie.

Profiel

  • Beschikt over financiële en/of bedrijfseconomische deskundigheid.
  • Heeft bij voorkeur kennis op het gebied van fiscale zaken en subsidies.
  • Is bereid als volwaardig, breed georiënteerd bestuurslid te functioneren, vanuit een bijzondere professionaliteit op financieel gebied.
  • Beschikt over daadkracht en besluitvaardigheid en over een zodanig analytisch vermogen dat ingewikkelde financiële vraagstukken kunnen worden ontleed en helder en eenvoudig worden gecommuniceerd.
  • Is een teamspeler.
  • Beschikt over ruime ervaring als bestuurder in verschillende bestuursvormen, bij voorkeur landelijk.
  • Heeft voeling met de maatschappelijke ontwikkelingen en denkt in kansen.
  • Heeft affiniteit met sport/badminton, maar vanwege het belang van een zuiver onafhankelijk bestuurlijk perspectief op zodanige afstand staat dat hij/zij op voorhand geen belangen (meer) heeft in de badmintonsport.
  • Beschikt over voldoende tijd en energie om de functie uit te oefenen.
  • Minimaal HBO+ werk- en denkniveau.
  • Tijdbesteding en activiteiten penningmeester
  • In deze functie ben je ongeveer 4 uur per week gedurende het hele jaar actief. Een inwerkperiode vanaf oktober 2021 is onderdeel van het in functie treden van deze functionaris.

Periode van benoeming

De benoeming van een bestuurslid vindt plaats door de Bondsvergadering. De zittingstermijn bedraagt 4 jaar met een mogelijkheid tot tweemaal een herverkiezing.

Voorwaarden

De functie bestuurslid is een vrijwilligersfunctie. Je ontvangt daarom geen salaris. Wel worden onkosten vergoed op basis van de regeling onkostenvergoeding bestuursleden.

Hoe te reageren

Ben je geïnteresseerd in deze functie, dan kun je solliciteren door het mailen van een brief met motivatie vergezeld van een CV met relevante ervaring naar sollicitatie@badminton.nl. Voor meer informatie kun je terecht bij Barbara Mura, directeur, bmura@badminton.nl, tel. 0629022819. De selectiegesprekken zullen in september 2021 plaatsvinden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!